Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Πούτιν: Η πυρηνική μονάδα στο Ιράν καθυστέρησε λόγω εξοπλισμού

Πούτιν: Η πυρηνική μονάδα στο Ιράν καθυστέρησε λόγω εξοπλισμού

Ο ΡΩΣΟΣ πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα από την Τεχεράνη ότι η καθυστέρηση στην κατασκευή από την Ρωσία της πυρηνικής μονάδας του Μπουσέρ οφείλεται σε «παρωχημένο εξοπλισμό» που είχε προμηθεύσει η Γερμανία πριν η Μόσχα αναλάβει το συμβόλαιο αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

«Ο εξοπλισμός είναι από την εποχή εκείνη», όταν η γερμανική εταιρεία Siemens είχε αρχίσει την κατασκευή πριν την επανάσταση του 1979, «είναι φθαρμένος, πεπαλαιωμένος, και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί νέος εξοπλισμός», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Η δήλωση αυτή παραπέμπει σε μια απροσδιόριστη ημερομηνία την ολοκλήρωση της πρώτης ιρανικής πυρηνικής μονάδας, το συμβόλαιο για την κατασκευή της οποίας ανέλαβε η Ρωσία το 1994. Η Μόσχα άρχισε τις εργασίες την επόμενη χρονιά.

Αυτός ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός «είναι ένα από τα προβλήματα που εμποδίζουν μια ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών στη μονάδα αυτή», δήλωσε ακόμη ο Πούτιν.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ρωσία: Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Κουρδιστάν είναι πολύ πιθανή

Ρωσία: Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Κουρδιστάν είναι πολύ πιθανή

Ρώσοι ειδικοί δήλωσαν σήμερα πως θεωρούν σίγουρη την πραγματοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας μιας στρατιωτικής επιχείρησης στο Βόρειο Ιράκ.

'Οπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, Yevgeny Satanovsky, "δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα πραγματοποιηθεί μια τουρκική επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ για την καταστολή των Κούρδων ανταρτών."

Ο Satanovsky εκτιμά πως στις επιχειρήσεις της Άγκυρας θα λάβουν μέρος μονάδες πυροβολικού, άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη.

"Δεν έχουμε υπολογίσει ακόμη τη χρονική διάρκεια των επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα είναι μεγάλης έκτασης και θα προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές στα εδάφη του Κουρδιστάν," είπε ο Ρώσος ειδικός.

Επεσήμανε ακόμη πως η πιθανότητα επίθεσης στο Κουρδιστάν είναι πολύ μεγάλη, επειδή θα επηρεάσει άμεσα το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας.

"Εάν σε μια περίπτωση όπου η Τουρκία απειλείται (από αυτονομιστές) η κυβέρνηση δεν υποστηρίξει τον στρατό, τότε ο στρατός θα επιλέξει άλλη κυβέρνηση," είπε ο Satanovsky, αφήνοντας αιχμές για την πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Leonid Ivashov, πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Επιστημών της Μόσχας υπογράμμισε με τη σειρά του την πιθανότητας τουρκικής εισβολής στο Ιρακινό Κουρδιστάν, επισημαίνοντας πως μια στρατιωτική σύγκρουση στο Βόρειο Ιράκ θα αποτελέσει ένα νέο σημείο έντασης και παράγοντα αστάθειας κοντά στα ρωσικά σύνορα.

"Στην περίπτωση μιας στρατιωτικής εισβολής στο Βόρειο Ιράκ θα εισέλθουμε σε ένα νέο κύκλο αστάθειας, με κινδύνους και προκλήσεις που θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν," είπε ο Ivashov.

Ρώσοι αξιωματούχοι κάλεσαν σήμερα την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει"σοφία και αυτοσυγκράτηση" και προειδοποίησαν για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει τον κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής από μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, προσθέτοντας πως οι τρομοκρατικές απειλές πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο Ιράκ.

Πηγή: Ria Novosti

Ο Πούτιν στο Ιράν παρά τις φήμες για σχέδια δολοφονίας του...

Ο Πούτιν στο Ιράν παρά τις φήμες για σχέδια δολοφονίας του...

«Μα φυσικά και θα πάω στο Ιράν. Αν άκουγα τις υπηρεσίες ασφαλείας, τότε δεν θα έπρεπε να βγαίνω από το σπίτι μου». Με τα λόγια αυτά απάντησε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Γερμανία, όπου βρισκόταν σε συναντήσεις με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στο ερώτημα που αιωρείτο χθες ως αργά το μεσημέρι στη Μόσχα για το εάν υπήρχε ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης ιστορικής επίσκεψής του στο Ιράν - την πρώτη μετά τη Διάσκεψη της Τεχεράνης, το 1943, στην οποία είχε λάβει μέρος ο τότε ηγέτης της ΕΣΣΔ, Ιωσήφ Στάλιν.

Αιτία των αναταράξεων υπήρξε η φήμη που διαδόθηκε ταχύτατα την Κυριακή το βράδυ ότι εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις είναι έτοιμες να δολοφονήσουν τον Πούτιν με επιθέσεις «καμικάζι». Από πού όμως βγήκε η συγκεκριμένη είδηση, η οποία μεταδόθηκε αρχικά από το ρωσικό πρακτορείο το Interfax, για να επιβεβαιωθεί χθες (χωρίς ωστόσο να δοθούν λεπτομέρειες) από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας;

Stratfor
Το κέντρο αναλύσεων «Stratfor» θεωρεί πιθανό πίσω από τη διαρροή αυτή να βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Και αυτό διότι μπροστά στην οφθαλμοφανή όξυνση των αμερικανορωσικών σχέσεων, ο Τζορτζ Μπους το λιγότερο που θα επιθυμούσε είναι μια επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στον άσπονδο «φίλο» του και πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ!

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το οποίο έχει πάρει από χθες παγκόσμια διάσταση, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα ανάμεσα στους πέντε ηγέτες των χωρών που συνορεύουν με την Κασπία. Αν λοιπόν πράγματι η φήμη περί σχεδίου δολοφονίας του Πούτιν είναι δουλειά των Αμερικανών, τότε το θέμα τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού η Ουάσιγκτον επεδίωκε είτε να μη γίνει η διάσκεψη είτε να μην γίνει αντικείμενο προσοχής. Κάτι, δηλαδή, που θυμίζει το γνωμικό του Αισώπου για το σπασμένο κέρατο της κατσίκας!

Πάντως, ο ίδιος ο Πούτιν, δείχνοντας να μένει σταθερός στο πρόγραμμά του, τόνισε πως θα συζητήσει με την ηγεσία του Ιράν το θέμα του πυρηνικού του προγράμματος, στο οποίο η Ρωσία είναι άμεσα αναμεμειγμένη. Συμπλήρωσε δε με νόημα πως η προσπάθεια εκφοβισμού της ηγεσίας ή του λαού του Ιράν είναι χωρίς προοπτική.

Η Μέρκελ
«Δεν θα φοβηθούν, πιστέψτε με», είπε, την ώρα που η συνομιλήτριά του Α. Μέρκελ τασσόταν εκ νέου υπέρ της επιβολής νέων, πιο αυστηρών κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Τεχεράνης, εφόσον αυτή δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Το Κρεμλίνο θα συνεχίσει τις απευθείας επαφές του, ελπίζοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα - όπως έγινε με τη Βόρεια Κορέα, η οποία δέχτηκε τελικά να ματαιώσει τα σχέδιά της για ανάπτυξη του πυρηνικού της οπλοστασίου. Κι αυτό, προφανώς, θέλει να το πιστωθεί πολιτικά η Μόσχα.

«Ασπίδα» Βερολίνου στις γερμανικές επιχειρήσεις

Δεν στρέφονται κατά των συμφερόντων της Ρωσίας τα σχέδια της κυβέρνησης του Βερολίνου να παρουσιάσει, μέχρι το τέλος του έτους, ένα πλαίσιο για την προστασία των γερμανικών επιχειρήσεων από τα ξένα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, διαβεβαίωσε χθες η Α. Μέρκελ τον συνομιλητή της Βλ. Πούτιν.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι οι επενδύσεις σε τομείς που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και εάν σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται να λάβουμε πρόσθετα μέτρα», δήλωσε η Μέρκελ μετά τις διμερείς συνομιλίες που έγιναν στο Βισμπάντεν. Πρόσθεσε δε ότι «ανάλογοι προβληματισμοί υπάρχουν και στη Ρωσία», αναφέροντας ως παράδειγμα ένα νόμο, ο οποίος απαγορεύει σε ξένους να αποκτήσουν τον έλεγχο πλειοψηφικών πακέτων ρωσικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συζήτηση είχε γίνει και κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Μόσχα του Ν. Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε μάλιστα ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του να επιτρέψει σε γαλλικά κεφάλαια να εισέλθουν στην Gazprom - κι ο Πούτιν, με τη σειρά του, είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον αεροναυπηγικό όμιλο της EADS.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σιγή ιχθύος για τα πυρηνικά

Σιγή ιχθύος για τα πυρηνικά

«Αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος γύρω από την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης και άλλων βαλκανικών χωρών να προχωρήσουν στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων».

Αυτό επισημαίνει σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η μη κυβερνητική οργάνωση ΟικοΚέρκυρα που προσφάτως συμμετείχε με άλλες ΜΚΟ στην υπογραφή πρωτοκόλλου με σκοπό τη συνεργασία γύρω από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Το πρωτόκολλο υπεγράφη κατά τη διάρκεια του αντιπυρηνικού φεστιβάλ Ρόδου (πριν από δύο εβδομάδες) με πρωτοβουλίες του αντιπυρηνικού παρατηρητηρίου της Μεσογείου που εδρεύει στη Ρόδο. Παρ' όλους τους αγώνες του αντιπυρηνικού κινήματος από τις αρχές της δεκαετίας του '60, αντί να μειώνεται η χρήση πυρηνικών αντιδραστήρων για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, όλο και περισσότερα κράτη αποφασίζουν να αποδεχτούν τη χρήση της ως μιας εύκολης και γρήγορης λύσης που θα τους επιλύσει το ενεργειακό ζήτημα. Το ΟικοΚέρκυρα κατήγγειλε χθες την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης στο δίκτυο οικολογικών οργανώσεων νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα συνεχίσει τον αγώνα «ώστε να διατηρηθούν τα Βαλκάνια μία από τις περισσότερο αντιπυρηνικοποιημένες ζώνες στον κόσμο».

Οσο για την Αλβανία, να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εχουν αυξημένο δείκτη απόδοσης ηλίου και αέρα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πετρέλαιο: "Φλερτ" με τα 88 δολάρια

Πετρέλαιο: "Φλερτ" με τα 88 δολάρια

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η ένταση στα τουρκοϊρακινά σύνορα δίνει την αφορμή για κερδοσκοπικά παιχνίδια. Μετά την άνοδό του πάνω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι τη Δευτέρα, σήμερα Τρίτη η τιμή του μαύρου χρυσού βρίσκεται μια ανάσα από 88 δολάρια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν ζήτησε την έγκριση εθνοσυνέλευσης για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον κουρδικών ομάδων του Ιράκ, όπου βρίσκονται τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως.

Για κερδοσκοπικά παιχνίδια κάνει λόγω εμμέσως πλην σαφώς και ο ΟΠΕΚ.

"Τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς είναι σε ισορροπία. Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα που μπαίνει στην αγορά" τόνισε ο εκπρόσωπος της Ινδονησίας στον ΟΠΕΚ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αιτιολόγηση για την αύξηση των τιμών σε νέο ρεκόρ.

Η πτώση στο δολάριο και στο αμερικανικό χρηματιστήριο ώθησε κάποιους επενδυτές σε τοποθετήσεις σε πετρέλαιο αλλά και άλλα εμπορεύματα (commodities).

"Υπάρχει ανησυχία ότι η ενδεχόμενη επίθεση θα αποσταθεροποιήσει το Ιράκ, πλήττωντας τις εξαγωγές πετρελαίου. Και επίσης η κρίση μπορεί να επεκταθεί στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή" σχολίασε ο Ντάριουζκ Κόβαλζικ, στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην CFC Seymourστο Χονγκ Κονγκ.

«Πλέον δεν αποκλείεται ένα νέο άλμα στα 90 δολάρια», επισημαίνουν οι αναλυτές της Citigroup σε χθεσινό τους ενημερωτικό σημείωμα. Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Φρανσίσκο Μπλαντς, της Merrill Lynch.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός προειδοποιεί ότι θα αναλάβει τον έλεγχο του Β.Κοσόβου

Ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός προειδοποιεί ότι θα αναλάβει τον έλεγχο του Β.Κοσόβου

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (ANA) προειδοποίησε ότι θα αναλάβει τον έλεγχο του βορείου τμήματος του Κοσόβου, εάν έως την 1η Νοεμβρίου δεν το πράξουν η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ (KFOR), η πολιτική αποστολή του ΟΗΕ (UNMIK), η αστυνομία του Κοσόβου και το Σώμα Προστασίας Κοσόβου.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Γκαντούρ Αντίλι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό σε δηλώσεις του στην εφημερίδα της Πρίστινας «Epoka e re» και διευκρίνισε ότι οι ένοπλοι και μασκοφορεμένοι άνδρες, που εμφανίστηκαν πρόσφατα σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Κοσόβου, είναι κάτοικοι χωριών στην περιοχή των διοικητικών συνόρων Κοσόβου- Σερβίας.

Στόχος τους, είπε ο Αντίλι, είναι να προστατεύσουν τον αλβανικό πληθυσμό στη συγκεκριμένη περιοχή, ο οποίος, όπως υποστήριξε, «είναι συνεχώς εκτεθειμένος σε προκλήσεις της σερβικής αστυνομίας και του σερβικού στρατού».

Ο Αντίλι ανέφερε ότι «ο αλβανικός λαός είναι οργανωμένος καλύτερα από ποτέ» και σημείωσε ότι στα μέλη του ANA δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνουν χρήματα από τους συμπολίτες τους για τις δραστηριότητές τους.

Ο ANA είναι οργάνωση, την οποία ο πρώην επικεφαλής της UNMIK Μίκαελ Στάινερ, ανακήρυξε τρομοκρατική έπειτα από απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών στην περιοχή του Κοσόβου.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Άγκυρα απειλεί με αντίμετρα το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Η Άγκυρα απειλεί με αντίμετρα το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα τις ΗΠΑ με αντίμετρα αν η Βουλή των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου ψηφίσει ένα κείμενο που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων οι οποίες διαπράχθηκαν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Διαπιστώνουμε πως η κοινή λογική υποχωρεί σταδιακά μπροστά σε ευτελείς πολιτικούς υπολογισμούς. Θα υιοθετήσουμε ως εκ τούτου την ανάλογη στάση», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνόδου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP).

«Όποιες κι αν είναι οι βλάβες που θα υποστεί η Τουρκία, οι αντίπαλοι θα υποστούν τις δεκαπλάσιες», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δεν διευκρίνισε ποια αντίμετρα εξετάζονται εναντίον των ΗΠΑ, χώρας συμμάχου της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

«Φτάσαμε στο σημείο να εξετάζουμε νέες οδούς και μεθόδους», δήλωσε. «Τα όρια της ανοχής μας έχουν ξεπεραστεί».

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε την Κυριακή πως είναι αποφασισμένη να θέσει το κείμενο σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος. Η πρόσφατη έγκρισή του από την επιτροπή της Βουλής προκάλεσε την οργή της Τουρκίας.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ντ. Μπακογιάννη: «Καμία εξέλιξη» στο Σκοπιανό

Ντ. Μπακογιάννη: «Καμία εξέλιξη» στο Σκοπιανό

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε θέματα εξωτερικής πολιτικής και του υπουργείου Εξωτερικών.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνεδρίαση δήλωσε πως ενημέρωσε λεπτομερώς για την πορεία της ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης, σημειώνοντας ότι είναι ένα θέμα που «βαίνει προς αίσιον τέλος».

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα επικυρώσει το αποτέλεσμα όλων αυτών των πολύμηνων διεργασιών και η Ευρώπη θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα με τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη σε ισχύ. «Ευελπιστούμε αυτό να γίνει πριν από το τέλος του έτους, ώστε το 2008 να είναι ο χρόνος επικύρωσης της νέας ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης και αρχής αυτής της καινούργιας σελίδας, η οποία ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί με τις ευρωεκλογές το 2009», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Επίσης, τόνισε, ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για τη συζήτηση που είχε χθες με τον κ. Σολάνα για το ζήτημα της ΠΓΔΜ και σημείωσε ότι «από κει και πέρα για το Σκοπιανό οι θέσεις είναι γνωστές και δεν έχουμε καμιά εξέλιξη».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο χειρισμός του ζητήματος αυτού αποτελεί κορυφαία στιγμή για την πολιτική της σταδιοδρομία, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών διαχειρίζεται όλα τα θέματα που πρέπει να διαχειριστεί», ενώ σε ερώτηση τι σημαίνει για την Ντόρα Μπακογιάννη να χειριστεί το ζήτημα αυτό: «Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το να κάνει τη δουλειά της».

Η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και υπογράμμισε: «Η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές ότι αυτό το οποίο επιθυμεί είναι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ονομασία, μια αμοιβαία αποδεκτή ονομασία, η οποία θα μπορέσει να επιτρέψει στις δύο χώρες να βάλουν τις σχέσεις τους σε έναν καινούργιο δρόμο και σε μια καλύτερη περίοδο».

Επίσης, η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι συζητήθηκαν το ζήτημα του Κοσόβου, καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή, αλλά και σειρά θεμάτων που απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική και τα οποία απαιτούν, όπως είπε, έναν πολύ στενό και καλό συντονισμό ολόκληρης της κυβέρνησης προς υποστήριξή τους.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι εδώ και καιρό είχε πει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα μας απασχολήσουν με ιδιαίτερη ένταση, καθώς γύρω μας υπάρχουν διάφορα γεγονότα τα οποία «τρέχουν», από την κρίση στη Μέση Ανατολή μέχρι τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ