Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Η Τουρκία παρατείνει τη διάρκεια των ζωνών ασφαλείας

Η Τουρκία παρατείνει τη διάρκεια των ζωνών ασφαλείας

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως έχει παρατείνει κατά τρεις μήνες τη διάρκεια των ζωνών υψηλής ασφαλείας στη νότια Τουρκία, στα πλαίσια των προσπαθειών του για καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών. Οι ζώνες, στις οποίες απαγορεύεται να εισέρχονται πολίτες, εκτείνονται σε ορεινές περιοχές των επαρχιών Siirt, Sirnak και Hakkari κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου στρατοπεδεύουν οι αντάρτες του ΠΚΚ.

Οι ζώνες ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ στις 9 Ιουνίου και είχαν αρχικά διάρκεια 3 μηνών.

Στη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου αναφέρεται πως οι ζώνες θα παραμείνουν σε ισχύ και κατά το τρίμηνο 10 Σεπτεμβρίου - 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: The Daily Star

Μπιν Λάντεν: «19 άνδρες άλλαξαν την πυξίδα της Αμερικής»

Μπιν Λάντεν: «19 άνδρες άλλαξαν την πυξίδα της Αμερικής»

Ο ΗΓΕΤΗΣ της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν από την έκτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, πως οι ΗΠΑ είναι ευάλωτες, παρά τη στρατιωτική και οικονομική δύναμή τους.

Δεν είναι σαφές πότε κατασκευάστηκε το βίντεο, το οποίο απέκτησε σήμερα η τηλεόραση του Ρόιτερ από διαδικτυακό τόπο στην Ευρώπη.

Η αυθεντικότητά του δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί αμέσως, αν και η εικόνα του μπιν Λάντεν σε ένα απόσπασμα που είδε το Ρόιτερ έμοιαζε με μια στατική φωτογραφία που μεταδίδεται από συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ιστοσελίδα του διαδικτύου, η οποία είχε αναγγείλει τη βιντεοταινία.

«Αν και η Αμερική είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και κατέχει το πιο ισχυρό και σύγχρονο στρατιωτικό οπλοστάσιο, και παρά το ότι ξοδεύει σε αυτόν τον πόλεμο και το στρατό της περισσότερα απ' όσα ξοδεύει το σύνολο της υφηλίου για τους στρατούς του και παρότι είναι το μεγαλύτερο κράτος που επηρεάζει τις παγκόσμιες πολιτικές σαν να έχει μονοπώλιο στο άδικο δικαίωμα του βέτο.... 19 νέοι άνδρες μπόρεσαν... να αλλάξουν την κατεύθυνση της πυξίδας της», ανέφερε στη βιντεοταινία ο Mπιν Λάντεν.

«Ο υπήκοος των μουτζαχεντίν έχει καταστεί αξεχώριστο τμήμα της ομιλίας του ηγέτη σας και τα αποτελέσματα και τα σημάδια δεν είναι κρυμμένα. Από την 11η Σεπτεμβρίου, πολλές από τις πολιτικές της Αμερικής έχουν περιέλθει υπό την επιρροή των μουτζαχεντίν».

Το βίντεο δείχνει τον μπιν Λάντεν καθισμένο σε ένα τραπέζι και ντυμένο με λευκό και μπεζ χιτώνες και λευκό καπέλο. Από κάτω, ένα μπάνερ λέει στα αγγλικά: «Μήνυμα από τον σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν στον αμερικανικό λαό».

Στο βίντεο ο μπιν Λάντεν εμφανίζεται κουρασμένος και ωχρός και η γενειάδα του είναι πολύ πιο κοντή και πιο σκούρα απ΄ό,τι στην τελευταία εμφάνισή του το 2004, όταν επιδείκνυε μια μακριά γκριζόμαυρη γενειάδα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κινέζα 31 ετών ζει με 26 βελόνες ραψίματος μέσα στο σώμα της

Κινέζα 31 ετών ζει με 26 βελόνες ραψίματος μέσα στο σώμα της

Σοκ προκάλεσε σε γιατρούς κινεζικού νοσοκομείου η εικόνα που αντίκρισαν, όταν είδαν τις ακτινογραφίες της 31χρονης Λούο Κουίφεν. Μέσα στο σώμα της 31χρονης γυναίκας βρέθηκαν 26 βελόνες ραψίματος, τις οποίες πιθανότατα τοποθέτησαν οι γονείς της σε βρεφική ηλικία, θυμωμένοι που δεν απέκτησαν... αγόρι.

Όπως μετέδωσε το BBC, ορισμένες από τις 26 βελόνες έχουν διεισδύσει σε ζωτικά όργανα της 31χρονης Κινέζας, όπως οι πνεύμονες, τα νεφρά και το συκώτι. Μάλιστα, μία άλλη βελόνα έχει σπάσει σε τρία κομμάτια μέσα στον εγκέφαλό της.

Οι βελόνες ανακαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα, όταν η Λούο Κουίφεν αναγκάστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο, παραπονούμενη για αιματοουρία. Ακολούθησαν οι καθιερωμένες σε αυτές τις περιπτώσεις ακτινογραφίες, που αποκάλυψαν τις βελόνες στο σώμα της και την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Πλέον, ομάδα 23 γιατρών, μεταξύ των οποίων και πέντε από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, διαβουλεύονται για ν' αποφασίσουν ποια είναι η καλύτερη μέθοδος να βγάλουν τις βελόνες από το σώμα της Λούο Κουίφεν. Η διαδικασία προβλέπεται μακρά και επίπονη, καθώς απαιτείται σειρά εγχειρήσεων, τις οποίες μάλιστα η 31χρονη Κινέζα ενδεχομένως να μην μπορεί να πληρώσει.

Πηγή: ιn.gr


CIA: Επιθέσεις μεγάλου εύρους ετοιμάζει η Αλ Κάιντα

CIA: Επιθέσεις μεγάλου εύρους ετοιμάζει η Αλ Κάιντα

ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δίκτυο της Αλ Κάιντα προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις «μεγάλου εύρους» με στόχο τις ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της CIA, Μάικλ Χάιντεν.

«Οι αναλυτές μας δηλώνουν με βεβαιότητα ότι η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλου εύρους κατά του αμερικανικού έθνους», δήλωσε ο Μάικλ Χάιντεν στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, έναν όμιλο προβληματισμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Η Αλ Κάιντα βάζει στόχους που θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων, θα προκαλέσουν μαζικές καταστροφές και θα έχουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες», δήλωσε.

Τα σχόλια του αρχηγού της CIA γίνονται ενώ η αμερικανική κυβέρνηση προβαίνει στην ανάλυση μιας βιντεοκασέτας που περιέχει ένα πιθανολογούμενο μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπίν Λάντεν, που ελήφθη μερικές ημέρες πριν από την 6η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Μεταμέλεια» για το Ολοκαύτωμα εκφράζει από την Αυστρία ο Πάπας Βενέδικτος

«Μεταμέλεια» για το Ολοκαύτωμα εκφράζει από την Αυστρία ο Πάπας Βενέδικτος

Ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ' επισκέπτεται την Αυστρία, όπου τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας τη «μεταμέλεια» της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για ότι έγινε στους εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ποντίφικας εξέφρασε τη «λύπη, τη μεταμέλειά του και τη φιλία του» για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Είναι μία από τις σπάνιες φορές που η καθολική εκκλησία αναγνωρίζει εμμέσως τα λάθη της σε σχέση με το Ολοκαύτωμα.

Την πρώτη μέρα της τριήμερης επίσκεψής του στην Αυστρία, ο πάπας Βενέδικτος μαζί με τον ραβίνο Πολ Τσάιμ Αϊζενμπεργκ, αψηφώντας τη βροχή, συμμετείχε σε σιωπηρή προσευχή σε μνημείο της Βιέννης προς τιμήν των 65.000 εβραίων της Βιέννης που έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Η τελετή γινόταν επίσης και προς τιμήν όσων κάηκαν στην πυρά στα 1400, αφότου αρνήθηκαν να προσηλυτιστούν.

Ο ποντίφικας θα επισκεφθεί επίσης την καθολική εκκλησία Virgin Mary. Η επίσκεψη του πάπα στην Αυστρία έχει ως σκοπό, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, να τονίσει την πίστη των Αυστριακών.

Πηγή: in.gr

Γονείς-τέρατα βασάνισαν μέχρι θανάτου το παιδί τους

Γονείς-τέρατα βασάνισαν μέχρι θανάτου το παιδί τους

Ένας πατέρας και η σύντροφός του που βασάνισαν μέχρι θανάτου τον ηλικίας 16 μηνών γιο του, προκαλώντας στο βρέφος "αφάνταστη αγωνία και πόνο", φυλακίστηκαν σήμερα στη Βρετανία βάσει ενός νέου νόμου. Ο 31χρονος άνεργος Άμπιντ Ίκραμ και η 24χρονη σύντροφός του Σουμάιρα Παρβίν που ζουν στο Άκτον στο δυτικό Λονδίνο απαλλάχθηκαν από την κατηγορία του φόνου, αλλά κρίθηκαν ένοχοι επειδή προκάλεσαν ή επέτρεψαν το θάνατο του γιού του Ίκραμ, Τάλχα. Το μωρό πέθανε το Σεπτέμβριο του 2006.

Ο Ίκραμ και η Παρβίν δήλωναν αθώοι καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης τους στο Δικαστήριο Σάουθαρκ Κράουν, αλλά καταδικάστηκαν βάσει νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ το 2004, ο οποίος δεν απαιτεί η διώκουσα αρχή να αποδείξει ποιός κατηγορούμενος έφερε εις πέρας τη μοιραία πράξη. Ο θάνατος του μικρού Τάλχα Ίκραμ διαπιστώθηκε μόλις διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Σέντραλ Μίντλσεξ στο Άκτον το Σεπτέμβριο του 2006. Στην ιατροδικαστική εξέταση που έγινε βρέθηκε ότι το μωρό έφερε πολλούς μώλωπες και αμυχές, το ένα πόδι του ήταν σπασμένο και είχε μία πληγή πίσω από το γόνατο.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Κόλιν Ουέλς δήλωσε ότι ο Τάλχα υπέφερε από μία σειρά από τραύματα, τα οποία μπορεί να του προκάλεσαν αφάνταστη αγωνία και πόνο. "Καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης ο Ίκραμ και η Παρβίν συνέχισαν να δηλώνουν αθώοι, μολονότι γνώριζαν και οι δύο ότι οι πράξεις τους στοίχισαν τη ζωή σε ένα ευάλωτο μωρό ηλικίας 16 μηνών", σημείωσε.

"Οι Άμπιντ Ίκραμ και Σουμάιρα Παρβίν οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για το θάνατο ενός παιδιού, χωρίς να χρειάζεται να αναγνωρισθεί ποιός από τους δύο είναι αυτός που έφερε εις πέρας τη μοιραία πράξη", συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας: "Οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης είναι οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτός ο νόμος. Αυτή είναι μία από τις πρώτες καταδίκες μετά την ισχύ του νόμου.

Ο Ίκραμ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών επειδή προκάλεσε ή επέτρεψε το θάνατο του Τάλχα και σε 12μηνη φυλάκιση επειδή παρεμπόδισε το έργο της δικαιοσύνης. Η Παρβίν, η οποία είχε διαφύγει στο Πακιστάν όταν είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, αλλά συνελήφθη κατά την επιστροφή της στη χώρα το Νοέμβριο του 2006, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και θα απελαθεί αφού εκτίσει την ποινή της.

Πηγή: news247.gr

Καραμανλής: «Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πόλωσης»

Καραμανλής: «Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πόλωσης»

"ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ σε παιχνίδια πόλωσης και οξύτητας. Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κοζάνη και απηύθυνε μήνυμα ενότητας στους πολίτες και κοινής πορείας για την πρόοδο της χώρας.

«Όλοι μαζί οδηγούμε τις εξελίξεις, μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Ακολουθούμε πρακτικές που προάγουν την εθνική ενότητα, κάνουμε επιλογές που υπηρετούν το κύρος της χώρας. Δεν διαπραγματευόμαστε αρχές και αξίες. Δεν αιχμαλωτιζόμαστε σε φοβίες που οδηγούν στην αδράνεια και, βεβαίως, θέλω να το τονίσω, δεν μπαίνουμε σε παιγνίδια πόλωσης και οξύτητας. Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά. Δικός μας σκοπός είναι να εργαζόμαστε για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Σκοπός μας είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους. Σκοπός μας είναι η κοινωνία που παράγει, η κοινωνία που προοδεύει, η κοινωνία της δικαιοσύνης, η κοινωνία της ανθρωπιάς. Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσουμε μαζί κοιτώντας μόνο και πάντα μπροστά. Να προχωρήσουμε με σιγουριά και βεβαιότητα όλοι μαζί».

Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ο.Τ.Α. παίρνουν σε μια πενταετία με το πρόγραμμα «Θησέας» πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, δυόμισι φορές περισσότερο από την πενταετία 1999-2003.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «η απορρόφηση κοινοτικών πόρων τριπλασιάστηκε», εντάχθηκαν εξακόσια έργα με προϋπολογισμό πάνω από 435 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε πως «με τον νέο αναπτυξιακό νόμο εγκρίθηκαν 120 επενδυτικά σχέδια, που ξεπερνούν τα 220 εκατομμύρια ευρώ».

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις εθνικές ενεργειακές συμφωνίες για την κατασκευή των αγωγών ενέργειας και ειδικότερα για την περιοχή τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, που θα προσφέρει 250 νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η ΔΕΗ σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους νέους της στόχους στη Δυτική Μακεδονία έως τα τέλη Οκτωβρίου, που θα προβλέπουν «την κατασκευή σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων, αποκατάσταση των παλιών λιγνιτικών περιοχών και πρόσληψη πρόσθετου εργατοτεχνικού προσωπικού».

«Δημιουργούμε πυρήνες ανάπτυξης. Στόχος είναι να ενώνουμε δυνάμεις σε κοινούς τόπους και μαζί να χτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ειδικότερα για το νομό Κοζάνης, αναφέρθηκε στα έργα τουριστικής υποδομής, αλλά και στα μέτρα που ελήφθησαν για τη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.

Ο κ. Καραμανλής συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία της Κοζάνης, παρουσία του νομάρχη Γ. Δακή, των περιφερειαρχών Δ. Μακεδονίας Α. Λεούδη και Ηπείρου Δ. Πανοζάχου, του μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, εκπροσώπων εμπόρων, κ.ά.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ιρανική βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Ιρανική βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

ΙΡΑΝΙΚΗ αντιπροσωπεία υπό τον Μουσταφά Ντολατιάρ, επικεφαλής του τομέα Δ. Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να προσφέρει τη βοήθεια που θα υποδείξουν οι ελληνικές αρχές, με σκοπό την απάλυνση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Επισκέπτομαι την Αθήνα προκειμένου να εκφράσω έμπρακτα την συμπαράστασή μας προς τον φίλο ελληνικό λαό, δήλωσε ο κ. Ντολατιάρ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα, επίσκεψη η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινετζάντ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προς τον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Το Ιράν είναι έτοιμο να προσφέρει τη βοήθεια που θα υποδείξουν οι ελληνικές αρχές, είπε ο Ιρανός αξιωματούχος,ο οποίος συναντήθηκε με τον ΓΓ ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών Θ. Σκυλακάκη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το είδος της βοήθειας θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των αναγκών από τους εμπειρογνώμονες και κατόπιν συνεννοήσεων των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αμερικανός δικαστής καλεί το Ιράν να πληρώσει $2.4 δισεκατομμύρια για το θάνατο των Αμερικανών πεζοναυτών κατά τις επιθέσεις του 1983 στη Βηρυτό

Αμερικανός δικαστής καλεί το Ιράν να πληρώσει $2.4 δισεκατομμύρια για το θάνατο των Αμερικανών πεζοναυτών κατά τις επιθέσεις του 1983 στη Βηρυτό

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε σήμερα πως το Ιράν οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους $2.4 δισεκατομμυρίων για το θάνατο 243 Αμερικανών πεζοναυτών το 1983 από τον βομβαρδισμό του στρατοπέδου τους στη Βυρητό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποζημίωση που επεδίκασε μέχρι τώρα δικαστήριο των ΗΠΑ εναντίον κάποιας χώρας.

Το Ιράν θεωρείται ένοχο για την υποστήριξη που παρείχε στην Χεσπολλάχ, η οποία πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας στη Βηρυτό. Επρόκειτο για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση κατά αμερικανικών στόχων, μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Εκατοντάδες άνθρωπου κατάκλυσαν σήμερα το δικαστήριο για να ακούσουν την απόφαση. Οι γονείς των θυμάτων έχουν πλέον γεράσει, τα αδέλφια τους είναι μεσήλικες και τα παιδιά τους έχουν παντρευτεί και αποκτήσει δικές τους οικογένειες.

"Αυτοί οι άνθρωποι, οι καρδιές και οι ψυχές των οποίων πληγώθηκαν για πάντα περόμεναν γία σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα να αποδοθεί δικαιοσύνη," είπε ο δικαστής Λόις Λάμπερθ απευθυνόμενος στις οικογένειες των νεκρών.

Το πλήθος, πολλοί εκ των οποίων με δάκρυα στα μάτια, σηκώθηκε και ξέσπασε σε χειροκροτήματα καθώς ο Λάμπερθ απομακρυνόταν από την έδρα.

Το Ιράν αρνείται πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις και δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν στο δικαστήριο.

Πηγή: International Herald Tribune

Ύποπτος για συμμετοχή στη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Γερμανία κατάφερε να διαφύγει

Ύποπτος για συμμετοχή στη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Γερμανία κατάφερε να διαφύγει

Ένας νεαρός Γερμανός που ασπάστηκε τον ισλαμισμό και ζούσε μαζί με έναν από τους τρεις ύποπτους που συνελήφθησαν σε σχέση με την σχεδιαζόμενη επίθεση, κατάφερε να διαφύγει δύο ημέρες πριν από την επέμβαση της αστυνομίας. Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Ο νεαρός, περίπου 20 ετών, κατοικούσε με τον 21χρονο Ντάνιελ Μάρτιν, έναν από τους δύο Γερμανούς που ασπάστηκαν το ισλάμ και συνελήφθησαν την Τρίτη.

Συνολικά, η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναφέρεται σε δέκα φερόμενα μέλη της οργάνωσης «Ένωση Ισλαμικού Τζιχάντ», που είναι Γερμανοί, Τούρκοι και πολίτες άλλων εθνικοτήτων.

Παράλληλα στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντάται με τους υπουργούς Εσωτερικών των κρατιδίων για την ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών μέτρων.

Στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης θα εξεταστεί και η επίμαχη πρόταση του Σόιμπλε για ηλεκτρονική παρακολούθηση των υπολογιστών υπόπτων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πηγή: in.gr

Ενοπλοι αποκεφάλισαν δύο Πακιστανές που κατηγόρησαν ως πόρνες

Ενοπλοι αποκεφάλισαν δύο Πακιστανές που κατηγόρησαν ως πόρνες


Ενοπλοι ισλαμιστές αποκεφάλισαν δύο γυναίκες στο Πακιστάν τις οποίες κατηγόρησαν ως πόρνες,ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

Οι γυναίκες,των οποίων έγιναν γνωστά μόνο τα μικρά ονόματα, Μάϊνο και Μάλακι,ηλικίας γύρω στα 40,απήχθησαν χθες στην πόλη Μπάνου(βορειοδυτικά).Τα ακέφαλα πτώματά τους βρέθηκαν σήμερα κοντά σε ένα χωριό 20 χιλιόμετρα νότια.

"Δίπλα στα πτώματα βρέθηκε ένα σημείωμα στο οποίο διατυπώνονταν κατηγορίες σε βάρος τους ότι ήταν πόρνες και εκδίδονταν εν γνώσει της αστυνομίας",ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.Οπως διευκρίνισε είναι η πρώτη φορά που ένοπλοι στην περιοχή βάζουν στόχο γυναίκες και τις σκοτώνουν.

Σε ένα άλλο περιστατικό,ένοπλοι προσκείμενοι στους Ταλιμπάν ανατίναξαν περί τους 60 πάγκους μικροπωλητών με δίσκους μουσικής,βίντεο και καλλυντικά σε αγορά στην κοιλάδα Σουάτ(βορειοδυτικά).Πριν από δύο εβδομάδες είχαν προειδοποιήσει τους μικροπωλητές να σταματήσουν τις πωλήσεις,ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ο απόηχος του debate

Ο απόηχος του debate

Η επόμενη ημέρα της πρώτης «τηλεμαχίας» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών δεν θα μπορούσε παρά να τους βρει όλους... ικανοποιημένους, ως είθισται.

«Έδειξε ποιός είναι»

«Ο Κώστας Καραμανλής έδειξε αυτό που είναι και αυτό που κάνει. Ένας υπεύθυνος Πρωθυπουργός, ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που ασχολείται με τα προβλήματα του Τόπου, που νοιάζεται για το αύριο της Πατρίδας μας, που έχει σχέδιο για την πορεία της Πατρίδας μας», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε δηλώσεις από την Καρδίτσα σχετικά με το χθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν υπάρχει δίλημμα»

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ θεωρούν παραδοχή πολιτικής ήττας και κίνηση απελπισίας το ότι ο Κ.Καραμανλής έθεσε διλήμματα ακυβερνησίας, ήδη από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ο Κ.Λαλιώτης σε δηλώσεις του ήταν παραπάνω από καυστικός: «Ο κ. Καραμανλής δεν ηττήθηκε μόνο πολιτικά και σημειολογικά, ηττήθηκε κυρίως στρατηγικά γιατί έθεσε μόνος του ως δευτεραγωνιστής των εξελίξεων το δίλημμα των νέων εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Αυτό το δίλημμα είναι στο πολιτικό και ηθικό πεδίο εκβιαστικό. Ομως οφείλει να ξέρει ο κ. Καραμανλής ότι ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογράμμισε και κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι ήθελε να πάμε σε «βουβές εκλογές».

Πανικό βλέπει η Α.Διαμαντοπούλου

«Μετά το δίλημμα ?Καραμανλής ή χάος? έχουμε το ?Καραμανλής ή πάλι εκλογές?. Οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν μπορούν να επιστρέφουν διλλήματα με τον ίδιο περιεχόμενο».

Την επισήμανση αυτή έκανε χθες σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «ΣΚΑΙ» η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε ως ένδειξη πανικού που εκφράζεται με αλαζονεία το δίλημμα του κυρίου Καραμανλή προσθέτοντας ότι « ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξηγώντας ότι θέλει ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις του».

Νέα «πράσινα» σποτ

Για τα νέα προεκλογικά μηνύματα ο Κώστας Λαλιώτης ανέφερε πως στον τέταρτο θεματικό κύκλο του πολιτικού και του επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται μηνύματα με λόγο, εικόνα και χιούμορ.

«Αυτά τα μηνύματα ξαναφέρνουν στο προσκήνιο, στα μάτια, στα αυτιά και στη μνήμη των πολιτών τις "πύρινες" αλήθειες για τα συγκεκριμένα υπαρκτά σκάνδαλα των κουμπάρων, των δομημένων ομολόγων και των υποκλοπών. Οι μάσκες της Νέας Δημοκρατίας, μέρα με τη μέρα, πέφτουν, σεμνά και ταπεινά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λαλιώτης και συμπλήρωσε :

«Αυτά τα σκάνδαλα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο κ. Καραμανλής, πάσχιζε και πασχίζει, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, να τα συγκαλύψει, χειραγωγώντας προκλητικά και απαράδεκτα κυρίαρχους θεσμούς της Δημοκρατίας, όπως η Βουλή, η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες αρχές και τα ΜΜΕ».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Την πιθανότητα επιστροφής χιλιάδων στρατιωτών από το Ιράκ εξετάζει ο Ντ.Πετρέους

Την πιθανότητα επιστροφής χιλιάδων στρατιωτών από το Ιράκ εξετάζει ο Ντ.Πετρέους

Πρόθυμος να εξετάσει την απόσυρση μιας ταξιαρχίας 3.500 με 4.500 στρατιωτών από το Ιράκ, είναι ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο. Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο επτά ακόμη πεζοναυτών στο Ιράκ.

Ο αρχηγός των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ Ντέιβιντ Πετρέους πρόκειται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Κογκρέσου για την πρόοδο στο Ιράκ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έχει δηλώσει ότι από την έκθεση του Ντ.Πετρέους θα εξαρτηθεί η απόφασή του για το εάν θα αποσυρθούν στρατεύματα από το Ιράκ.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο που επικαλείται η Washington Post, ο Ντέιβιντ Πετρέους δεν είναι αρνητικός στην επιστροφή 3.500 έως 4.500 Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ στην αρχή του επόμενου έτους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τους επόμενους μήνες εάν οι συνθήκες στο έδαφος το επιτρέψουν.

Παράλληλα, δημοσκόπηση του BBC δείχνει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι δυτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από το Ιράκ σε διάστημα ενός χρόνου.

Το 39% θεωρεί ότι τα στρατεύματα πρέπει να φύγουν τώρα από το Ιράκ, ενώ ένα 28% τάσσεται υπέρ μιας σταδιακής αποχώρησης. Μόνο ένα 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν μέχρι η χώρα να θεωρηθεί ασφαλής.

Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων επτά στρατιωτών στο Ιράκ. Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επαρχεία Ανμπαρ κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων, ενώ άλλοι τρεις έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια επαρχεία Νινεβέ από έκρηξη στο όχημά τους.

Περισσότεροι από 3.750 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από το 2003.

Πηγή: in.gr


Στη Ζαχάρω: Τι να μας πουν για υγεία και πρόνοια;

Στη Ζαχάρω: Τι να μας πουν για υγεία και πρόνοια;

Μαζί με τις στάχτες «κρύωσαν» και οι καρδιές στη Ζαχάρω τουλάχιστον για τις επικείμενες εκλογές. Με κρύα καρδιά παρακολούθησαν και οι πυρόπληκτοι το χτεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Μισοάδειο το καφενείο παρά την παρουσία (ή άραγε εξαιτίας;) της τηλεοπτικής κάμερας, που ήθελε να καταγράψει τις αντιδράσεις των ανθρώπων οι οποίοι έζησαν πριν από λίγες μέρες την καταστροφή.

«Ξέρεις τι κόσμος θα είχε μαζευτεί αν έπαιζε κανέναν καλό ποδοσφαιρικό αγώνα», σχολίασε ένας περαστικός. «Τι να καθήσω να ακούσω; Στη φωτιά δεν έχασα μόνο 900 ρίζες ελιές, αλλά και το μηχάνημα που μου επίταξαν για να βοηθήσω στην πυρόσβεση. Τι να μου πουν σήμερα για την υγεία και την πρόνοια;» μας λέει άλλος θαμώνας φεύγοντας λίγο μετά την έναρξη του... αγώνα.

Μια κοπέλα πιο 'κεί διαβάζει το έντυπο με τις οδηγίες για τα μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων. «Δεν αφορά εμένα, αλλά πρέπει να δω τι λέει για να βοηθήσω κάποιους γείτονες που δεν τα βγάζουν πέρα με το Δημόσιο».

Η καταστροφή που έζησαν μοιάζει να καλύπτει τα πάντα. «Αυτοί κοιτούν μόνο πώς θα μαζέψουν δυο ψήφους». «Για εμάς δεν είπαν τίποτα». «Οχι, είπαν, αλλά μετά τις εκλογές θα τα ξεχάσουν όλα».

«Εγώ σου λέω ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τελικά», λέει ο πιο αποφασισμένος.

«Στην Ελλάδα όταν αλλάζει η κυβέρνηση διαλύονται τα πάντα. Θα αντέξουμε να περάσουν 12 μήνες μέχρι να οργανωθεί και πάλι η διοίκηση;». «Ο Παπανδρέου όλο για τα ομόλογα λέει. Για τα χρηματιστήρια τίποτα». Ενας φωνάζει δυνατά προς τις παρέες που έχουν πιάσει κουβέντα και δεν ακούν τηλεόραση: «Μη φωνάζετε, ρε! Πώς θα πάτε να ψηφίσετε αν δεν ακούσετε;».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την "Σιωνιστική" επίθεση εναντίον της Συρία

Το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την "Σιωνιστική" επίθεση εναντίον της Συρία

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου εξωτερικών Mohammad-Ali Hosseini καταδίκασε σήμερα την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Συρίας από "Σιωνιστικά" μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Hosseini ανέφερε πως η ενέργεια του Ισραήλ αποτελεί καυαρή προβοκάτσια και στόχευε στην εξωτερίκευση της εσωτερικής κρίσης που αντιμετωπίζει το "Σιωνιστικό" καθεστώς στην Παλαιστίνη και στην επέκταση της ανασφάλειας του στις γειτονικές χώρες. Ισχυρίστηκε επίσης πως ο Ισραήλ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις καταστροφικές συνέπειες της ολοκληρωτικής του ήττας στον περσινό πόλεμο του Λιβάνου.

Πηγή: Iran Mania

Βρέθηκε αρχαίο ναυάγιο ανοικτά της Κύπρου

Βρέθηκε αρχαίο ναυάγιο ανοικτά της Κύπρου

ΜΕΓΑΛΟ σε έκταση ναυάγιο, που χρονολογείται από την πρώιμη Ρωμαϊκή Περίοδο γύρω στον 1ο αιώνα μ.Χ., βρέθηκε κατά τη διάρκεια σύντομης υποθαλάσσιας καταδυτικής επισκόπησης κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Κύπρου.

Η καταδυτική επισκόπηση έγινε από διεθνή ομάδα αρχαιολόγων και φοιτητών σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου κατά τα τέλη Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων το καράβι, που βρέθηκε και χρονολογείται γύρο στον 1ο αιώνα μ.Χ, μετέφερε φορτίο, που περιλάμβανε διάφορα είδη αμφορέων, αλλά κυρίως αγγεία από την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου.
Το ναυάγιο, αν και βρίσκεται σε σχετικά ρηχά νερά και έχει συνεπώς διαταραχθεί, αποτελεί ένδειξη μιας σημαντικής θέσης, που μπορεί να δώσει άφθονα στοιχεία, που αφορούν στη θαλάσσια εμπορική δραστηριότητα της περιοχής κατά τα πρώτα έτη της ένταξης της Κύπρου στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τα μελλοντικά σχέδια της έρευνας, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2008, περιλαμβάνουν την επιστροφή σε μεγάλες αποθέσεις κεραμικής, οι οποίες χρήζουν λεπτομερέστερης καταγραφής, και την εντατικότερη χαρτογράφηση του πρώιμου αυτού ρωμαϊκού ναυαγίου.
Η αναζήτηση για επιπρόσθετο αρχαιολογικό υλικό, περιλαμβανομένων και άλλων καλύτερα διατηρημένων ναυαγίων, θα επεκταθεί σε πιο βαθιά, αμμώδη υποθαλάσσια στρώματα, που είναι και καταλληλότερα για τη λειτουργία τηλεχειριζόμενων μεθόδων ανίχνευσης, ειδικά της μεθόδου σόναρ και πιθανότατα της μαγνητομετρίας.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με το Διόδωρο, είναι κάπου στην περιοχή αυτή όπου το 306 π.Χ. ο Μακεδόνας Δημήτριος ο Πολιορκητής θριάμβευσε σε ναυμαχία εναντίον του Πτολεμαίου της Αιγύπτου.

Η ναυμαχία αυτή θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες της αρχαιότητας. Παρόλο που ο Πτολεμαίος τελικά επέστρεψε νικητής, ελέγχοντας την Κύπρο μέχρι το τέλος της Ελληνιστικής Περιόδου, υπάρχει αναφορά ότι κατά τη ναυμαχία ναυάγησαν περίπου εκατόν πολεμικά σκάφη.

Συνεπώς, η πορεία της αρχαιολογικής έρευνας στα βαθύτερα υποθαλάσσια νερά, μακριά από την ακτογραμμή, φαίνεται να είναι θετική.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Επισήμως ύποπτη η μητέρα της μικρής Μαντλίν

Επισήμως ύποπτη η μητέρα της μικρής Μαντλίν

Επισήμως ύποπτη χαρακτηρίστηκε από την πορτογαλική αστυνομία η μητέρα της αγνοούμενης Μαντλίν Μακάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογενείας.

Η ξαφνική τροπή της υπόθεσης προέκυψε μετά την ανάλυση των στοιχείων της εγκληματολογικής έρευνας στο διαμέρισμα απ' όπου εξαφανίστηκε η 4χρονη Μαντλίν στις 3 Μαΐου, στο θέρετρο του Αλγκάβρε της Πορτογαλίας.

Η Κέιτ Μακάν και ο δικηγόρος της ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή από τους ντετέκτιβ της πορτογαλικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της 11ωρης ανάκρισης, την Πέμπτη. Η σύζυγος της Κέτι Μακάν, Γκέρι, αναμένεται να ανακριθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οικόγενειας Μακάν, η μητέρα της μικρής Μαντλίν είναι σοκαρισμένη και έκπληκτη από την τροπή της υπόθεσης, ενώ θεωρεί απίστευτη ακόμη και την υπόνοια ότι θα μπορούσε να θεωρείται ύποπτη για την εξαφάνιση της κόρης της

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μπουρίνι...ανησυχίας

Μπουρίνι...ανησυχίας

Τα πρώτα, λίγα, χιόνια θα κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, μόλις μία εβδομάδα μετά τον τελευταίο καλοκαιρινό καύσωνα. Ούτε αυτά όμως, ούτε οι βροχές και οι καταιγίδες που θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας θα επηρεάσουν τη ΔΕΘ, καθότι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιόλουστο.

Ειδικότερα, οι βροχές και οι καταιγίδες -κατά τόπους έντονες- που αναμένεται να πλήξουν σήμερα τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τις βραδινές ώρες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Δυτική Κρήτη. Παρόμοια φαινόμενα αναμένεται να δοκιμάσουν και τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές Νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αχαΐας, όπου αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερα έντονα, δεν αποκλείεται σε πολύ τοπικό επίπεδο και για μικρό χρονικό διάστημα οι βροχοπτώσεις να είναι αρκετά δυνατές, με κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα. Για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές, έχουν ήδη ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Περιφερειακές Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, επιφορτισμένες με τον έλεγχο των περιοχών ευθύνης τους για τον εντοπισμό οικιστικών περιοχών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πλημμυρών, καθώς και με την οργάνωση συνεργείων με αντλητικά συγκροτήματα για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Από αύριο, πάντως, αναμένεται βελτίωση του καιρού, ενώ παρόμοια φαινόμενα για τις πληγείσες περιοχές δεν προβλέπονται ξανά τουλάχιστον ως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και μόνο πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου θα σημειωθούν λίγες βροχές. Η θερμοκρασία μέχρι και αύριο θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 24ο C στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και τους 27ο C στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος της τάξεως των 1-2 βαθμών. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την προσεχή Τετάρτη έως και το Σάββατο πριν από τις εκλογές, με τον υδράργυρο στα ηπειρωτικά να φτάνει ως και τους 30-32ο C.

Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον προκαλεί η σημαντική μεταβολή του καιρού μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που η χώρα ταλαιπωρείτο από αφόρητη ζέστη. Αιτία είναι η αλλαγή της κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας, που ως τα τέλη Αυγούστου ευνοούσε τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική. Στις αρχές του μήνα, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας άρχισε να γίνεται βόρεια - βορειοδυτική, με αποτέλεσμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη να βρουν τελικά διέξοδο προς την περιοχή μας, μειώνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία στη χώρα. Σύμφωνα με μετεωρολόγους, το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, αφού ο Σεπτέμβριος είναι κατεξοχήν μεταβατικός μήνας μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, με αρκετά συχνές τις απότομες εναλλαγές του καιρού, που άλλοτε θυμίζει Αύγουστο και άλλοτε Οκτώβριο.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στόχος ο πρωθυπουργός στο δεύτερο κύμα σποτ

Στόχος ο πρωθυπουργός στο δεύτερο κύμα σποτ

Το σενάριο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου για το τελευταίο δεκαήμερο της προεκλογικής περιόδου είναι βασισμένο στην ιδέα του «καλού» και του «κακού». Ο κ. Κώστας Λαλιώτης πρωταγωνιστεί ως «κακός», εφόσον έχει αναλάβει να «πυροβολεί» κάθε μέρα στις 7 μ.μ. τη Ν.Δ. με αφορμή την παρουσίαση των τηλεοπτικών σποτ του ΠΑΣΟΚ. Αφήνει έτσι τον πρόεδρο του κόμματος απερίσπαστο στο ρόλο του «καλού». Οχι προς την κυβέρνηση, βεβαίως, αλλά προς τους πολίτες ενώπιον των οποίων θα αναλάβει σειρά δεσμεύσεων τις επόμενες μέρες…

Η βασική ιδέα είναι ο πρώην γραμματέας να αποκαλύπτει τις υποσχέσεις που αθέτησε ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να αναλαμβάνει να καλύψει το κενό αξιοπιστίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο κύμα των σποτ, που παρουσιάστηκε χθες, κυριαρχούν ο… πρωθυπουργός και οι δεσμεύσεις του προς τους αγρότες για την παρουσία του στις Βρυξέλλες και τη μείωση του ΦΠΑ! Το εικαστικό μέρος περιλαμβάνει μία «φούσκα» που καταλήγει σε αλλεπάλληλα «θα». Ο πρώην γραμματέας αρνήθηκε ότι πρόκειται για αρνητική διαφήμιση λέγοντας ότι «είναι παραθετική των λόγων του κ. Καραμανλή». Παρουσίασε ακόμη τέσσερα σποτ με θέματα για την ασφάλεια, την Υγεία, τους συμβασιούχους και την προστασία του περιβάλλοντος. Η έμφαση, όμως, δίνεται στο πρώτο σποτ δεδομένου ότι η Λάρισα είναι ο επόμενος προορισμός του προέδρου του κόμματος και ακολούθως του πρωθυπουργού.

Σήμερα ο κ. Κ. Λαλιώτης θα ρίξει στη μάχη και το περίφημο «περίπτερο» που έχει ήδη στηθεί στην αίθουσα Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, για να φιλοξενήσει τα πρωτοσέλιδα που έχουν επιλεγεί από το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος.

Προφανής στόχος αυτών των ενεργειών είναι να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι που το εγκατέλειψαν το 2004. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι «πρόκειται για περίπου 250.000 εκλογείς που τότε μας γύρισαν την πλάτη» και ότι σε αυτή τη φάση «οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναποφάσιστοι». Προκειμένου να «διευκολυνθούν» στη λήψη της τελικής τους απόφασης το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει στη μάχη και τις εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής. Ολες θα έχουν τη μορφή προσωπικών δεσμεύσεων του «καλού» κ. Γ. Παπανδρέου. Ο διαχωρισμός αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος από τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί ο κ. Κ. Λαλιώτης μπορεί να λειτουργεί θετικά στην υπόθεση της συσπείρωσης αλλά ξέρουν ότι δεν αρκεί. Χώρια που αν και δεν το ομολογούν δεν επιθυμούν να ταυτιστεί με αυτή τη στρατηγική ο κ. Γ. Παπανδρέου. Πάνω, λοιπόν, στην ιδέα της εθνικής αναγέννησης που προβάλλεται από τα προεκλογικά σποτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προβάλει τις δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα. Με αφορμή την αναβολή των εγκαινίων της ΔΕΘ η Χαριλάου Τρικούπη τοποθέτησε τη συνέντευξη στη ΔΕΘ μετά από εκείνη του πρωθυπουργού ώστε να έχει την ευκαιρία να απαντήσει και να υπερκεράσει τις θέσεις που θα διατυπώσει ο κ. Κ. Καραμανλής.

Προκειμένου να μην κατηγορηθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου για προεκλογικές παροχές οι επιτελείς του επεξεργάζονται δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο θέλει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει τις υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Κ. Καραμανλής το 2004! Το δεύτερο να καταθέτει στον ελληνικό λαό πρόγραμμα για τις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι ΗΠΑ θέλουν λύση μέσω των συναντήσεων

Οι ΗΠΑ θέλουν λύση μέσω των συναντήσεων

Την ελπίδα ότι η συνάντηση της 5ης Σεπτεμβρίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα είναι η πρώτη μιας σειράς επαφών που θα βοηθήσουν στο να οδηγηθούμε σε λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κάσεϊ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Κάσεϊ την καλωσόρισε, σημειώνοντας πως το σημαντικό είναι μέσα από το διάλογο να επιτευχθεί λύση της μακροχρόνιας διαμάχης στην Κύπρο.

«Δεν είμαι ενήμερος ότι έχουμε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για τις συζητήσεις τους, αλλά σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη ενός αριθμούς επιπρόσθετων επαφών που θα βοηθήσουν στο να οδηγηθούμε σε μια επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης. Είναι σίγουρα κάτι το οποίο αξίζει ο κυπριακός λαός», είπε ο κ. Κάσεϊ.

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς στην Κύπρο, ο κ. Κάσεϊ ανέφερε πως δεν έχει οτιδήποτε να πει για τα ταξιδιωτικά σχέδια του κ. Μπερνς.

«Είμαι σίγουρος ότι πάντοτε το απολαμβάνει να ταξιδεύει στην περιοχή. Αλλά όταν έχουμε να σας ανακοινώσουμε κάτι θα εκδώσουμε μια ανακοίνωση», είπε ο κ. Κάσεϊ.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Νέος μνηστήρας για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Νέος μνηστήρας για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Με τον... Ρόναλντ Ρίγκαν συγκρίνουν οι αναλυτές τον σταρ του Χόλιγουντ και πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών, Φρεντ Τόμσον, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για το κομματικό χρίσμα στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβρη του 2008.

Η απόφαση του 65χρονου προκάλεσε δυσαρέσκεια μεταξύ των υπόλοιπων 8 υποψηφίων των συντηρητικού κόμματος καθώς λήφθηκε ύστερα από δισταγμό πολλών μηνών και ανακοινώθηκε λίγο πριν πάρει «φωτιά» η εσωκομματική προεκλογική κούρσα στους κόλπους του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κόμματος η οποία θα κορυφωθεί στις 5 Φεβρουαρίου, όταν θα αναδειχθεί και ο επίσημος υποψήφιος διάδοχος του προέδρου Μπους.

Ντιμπέιτ
Οπως επεσήμανε ειρωνικά ο Μ. Ρόμνεϊ, ο οποίος τη στιγμή της ανακοίνωσης του Τόμσον συμμετείχε σε ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους του στο Νιου Χαμσάιρ με θέμα την παράνομη μετανάστευση και τον πόλεμο του Ιράκ, ο πρώην γερουσιαστής του Τενεσί «θα μπορούσε να πάρει άλλο λίγο χρόνο» πριν λάβει την τελική του απόφαση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως, η υποψηφιότητα του Τόμσον -ο οποίος υποδύεται τον εισαγγελέα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Νόμος και Τάξη- ενδέχεται να επιφέρει σοβαρό πλήγμα τόσο στον προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, όσο και στους δύο υποψήφιους που ακολουθούν, Μ. Ρόμνεϊ και Τζον ΜακΚέιν.

Οπως επισημαίνουν, ο υπέρμαχος της κατοχής όπλων και πολέμιος των αμβλώσεων Τόμσον θυμίζει, σε ό,τι αφορά στις πολιτικές του θέσεις, τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος ήταν επίσης ηθοποιός, και διεκδικεί όσους ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους θεωρούν ότι τρεις προπορευόμενοι υποψήφιοι του κόμματος δεν είναι αρκετά συντηρητικοί...

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Πιθανή η συμφωνία ειρήνης με τη Β.Κορέα, αν εγκαταλείψει τα πυρηνικά, λέει ο Μπους

Πιθανή η συμφωνία ειρήνης με τη Β.Κορέα, αν εγκαταλείψει τα πυρηνικά, λέει ο Μπους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να εξετάσουν την πιθανότητα μιας επίσημης ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Βόρειο Κορέα, εάν η Πιόνγιανγκ εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Τζ.Μπους είπε συγκεκριμένα ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα «ειρηνευτική συμφωνία», εάν η Πιόνγιανγκ τηρούσε τις υποσχέσεις της για εγκατάλειψη του πυρηνικού της προγράμματος.

Οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου έγιναν σε συνάντησή του με Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Ρο Μου Χιούν, στο περιθώριο της συνδιάσκεψης του Οργανισμού Συνεργασίας των Χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού.

Παρακινημένος από τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ο Τζ.Μπους ανέφερε ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν μόνιμη και θα αντικαθιστούσε την ευθραυστη εκεχειρία, με την οποία έληξε ο Κορεατικός Πόλεμος (1950 - 1953).

Πηγή: in.gr


Η Σερβία... πυροβολεί για το Κόσοβο

Η Σερβία... πυροβολεί για το Κόσοβο

Σκληραίνει εντυπωσιακά τη θέση του το Βελιγράδι για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, καθώς πλέον αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος, να κλείσει τα σύνορα και να επιβάλλει εμπορικό αποκλεισμό στην επαρχία αυτή, της οποίας το πλειοψηφικό αλβανικό στοιχείο θεωρεί δεδομένη την άμεση μετάβαση στην ανεξαρτησία.

Απευθυνόμενη σχεδόν αποκλειστικά στους Ευρωπαίους, η σερβική ηγεσία προχωρά σε σοβαρές προειδοποιήσεις έναντι ενδεχόμενης μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και αναγνώρισής του από τις χώρες της Δύσης.

Εχοντας την απόλυτη στήριξη της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Σερβία μοιάζει να επιλέγει να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ενότητας των Ευρωπαίων, κρίνοντας πως πρόκειται για ένα απ τα μεγάλα της όπλα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που βεβαίως έχουν παγώσει, αλλά γίνονται εντατικές προσπάθειες να ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να επιχειρηθεί έστω η ανεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί απ τον ΟΗΕ.

Ο Ντούσαν Προρόκοβιτς, κρατικός γραμματέας της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη -έχοντας επεξεργαστεί 16 διαφορετικά μέτρα- να αντιδράσει στην κήρυξη ανεξαρτησίας.

Ο Προρόκοβιτς προειδοποίησε επίσης ότι ενδεχόμενη μονομερής αναγνώριση απ τις χώρες της Δύσης θα δώσει το δικαίωμα στη Σερβία να επαναφέρει τα στρατεύματά της στο Κοσσυφοπέδιο και να ακυρώσει την προ οκταετίας συναφθείσα συμφωνία (του Κουμάνοβο) μεταξύ ΝΑΤΟ και της τότε γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης και η οποία όριζε την αποχώρηση των στρατευμάτων απ τη σερβική επαρχία.

Ανασφάλεια
Απ την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Ζέρεμιτς, δύο μέρες μετά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, εμφανίστηκε περισσότερο μετριοπαθής δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Financial Τimes» ότι αν το Κοσσυφοπέδιο κηρύξει την ανεξαρτησία του θα ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας» και θα υπάρξει ανασφάλεια στην περιοχή.

Ωστόσο, ο υπουργός απέρριψε οποιαδήποτε περίπτωση στρατιωτικής δράσης από πλευράς Βελιγραδίου. «Δεν θα συμβάλουμε στην αποσταθεροποίηση της επαρχίας προσφεύγοντας σε στρατιωτικά μέσα... Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά και διπλωματικά μέσα για να δείξουμε ότι δεν θα δεχτούμε μια ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και ότι αυτή η ανακήρυξη είναι άκυρη... Πολιτικά, ηθικά και πρακτικά, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χαλάρωση των δεσμών του Κοσσυφοπεδίου με τη σερβική δημοκρατία».

Πάντως, ο πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα, απευθυνόμενος στους Σέρβους πολίτες, μέρα με τη μέρα δείχνει να ανεβάζει τους τόνους σε τέτοιο σημείο που να τίθεται σε πορεία σύγκρουσης με τους φιλοδυτικούς εταίρους του στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Κοστούνιτσα δείχνει να αδιαφορεί για τους πρώτους τριγμούς στη μόλις τεσσάρων μηνών κυβέρνησή του, καθώς επιτιθέμενος στο ΝΑΤΟ τονίζει πως η Ατλαντική Συμμαχία επιδιώκει να μετατρέψει το Κόσοβο σε προτεκτοράτο του, ενώ προειδοποιεί τους Σέρβους πως σε ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας το Βελιγράδι ίσως θα πρέπει να σκεφτεί την ψήφιση νόμου που θα υπαγορεύει ότι «η Σερβία δεν μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τάσσος Παπαδόπουλος: Ο Ταλάτ πρέπει να τηρήσει την υπογραφή του...

Τάσσος Παπαδόπουλος: Ο Ταλάτ πρέπει να τηρήσει την υπογραφή του...

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να πείσουν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να τηρήσει αυτά τα οποία υπέγραψε στη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει εφαρμογή της Συμφωνίας Γκαμπάρι, ενώ ο κύριος Ταλάτ θέλει να την αλλάξει. Πιστεύω είπε, ότι οι προτάσεις που έχει ο κύριος Ταλάτ είναι να καταργηθεί η διαδικασία Γκαμπάρι, ενώ εμείς προτείνουμε να συνεχιστεί.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε κατά την αναχώρηση του από ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, όπου παρέστη στις δεξιώσεις της Σλοβακίας και της Λιβύης για τις εθνικές τους επετείους.

Ερωτηθείς αν η διαδικασία Γκαμπάρι θα διατηρηθεί με εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις, είπε ότι «δεν υπάρχουν εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις». Εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις τόνισε, σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και συζητώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει καθορίσει ότι χρειάζεται προετοιμασία πριν γίνουν συνομιλίες.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει τα Ηνωμένα Εθνη να πιέσουν τον κύριο Ταλάτ για να εφαρμόσει τη Συμφωνία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε καταφατικά.

Σε παρατήρηση ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίζεται ότι η διαδικασία που εισηγείται η ελληνοκυπριακή πλευρά θα οδηγήσει σε μια λύση που θα χρειαστούν 14 μήνες, 14 χρόνια, ή 140 χρόνια, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν σχολιάζει εδώ και μήνες το τί λέει ο κύριος Ταλάτ.

Πηγή: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Συμφωνίες μαμούθ με Ρωσία-Κίνα «έκλεισε» η Αυστραλία

Συμφωνίες μαμούθ με Ρωσία-Κίνα «έκλεισε» η Αυστραλία

ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η συμφωνία που συνήψαν Αυστραλία κι Ρωσία για την εξαγωγή αυστραλιανού ουρανίου που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από ρωσικές εταιρίες για την παραγωγή ενέργειας.

Όπως εξήγησε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, η συμφωνία προβλέπει ότι το αυστραλιανό ουράνιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή να πουληθεί σε άλλες χώρες.

Ο Αυστραλός υπουργός είπε επίσης ότι του είναι αδιανόητο ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πουλήσει το αυστραλιανό ουράνιο σε άλλες χώρες για την παραγωγή πυρηνικών βομβών.

Η συμφωνία θα υπογραφτεί από τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τζον Χάουαρντ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που έφθασε σήμερα το πρωί στο Σίδνεϊ για τη σύνοδο του APEC προερχόμενος από την Ινδονησία.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Ρώσου προέδρου στην Αυστραλία. Επίσης ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, όπου υπέγραψε συμφωνία για την πώληση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Τζακλαρτα αξίας $1. 2 δις.

Παράλληλα ο κ. Πούτιν υπέγραψε με τους Ινδονήσιους συμφωνίες για ρωσικές επενδύσεις ύψους $5 δις. δολαρίων με στόχο την συμμετοχή τους στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου και πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Αυστραλία και Κίνα υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες συνολικού ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αποχώρησε και επίσημα η Βούλα Πατουλίδου

Αποχώρησε και επίσημα η Βούλα Πατουλίδου

Την αποχώρησή της από τη θέση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και από νομαρχιακή σύμβουλος, ανακοίνωσε και επισήμως η Βούλα Πατουλίδου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Έχω αποδείξει στη ζωή μου ότι δεν φεύγω εύκολα από πουθενά. Σαράντα χρονών έφυγα από τον αθλητισμό όταν είχα εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντοχής και χρόνου. Με ό,τι κι αν έχω αποφασίσει να ασχοληθώ στη ζωή μου το κάνω με πάθος. Με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, στηριζόμενη σε άξιους συνεργάτες. Αρκεί να μη θιγεί η τιμή και η αξιοπρέπειά μου», τόνισε η κα Πατουλίδου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης «για τη στάση που κράτησε στη δοκιμασία μου των τελευταίων ημερών, δείχνοντας ότι δεν ανέχεται την αδικία και την ατίμωση του αδύναμου από τον ισχυρό».

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Νέα γκάφα του Τζ.Μπους

Νέα γκάφα του Τζ.Μπους

Μπέρδεψε τον APEC με τον OPEC!

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στη σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην Όπερα του Σίδνεϊ, ο κ. Μπους ευχαρίστησε τον κ. Χάουαρντ που είναι «τόσο φιλόξενος οικοδεσπότης του. ..OPEC!

Αργότερα κατάλαβε το λάθος του και διόρθωσε ενώ το ακροατήριο, ανάμεσα στους οποίους και μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, ξέσπαγε σε γέλια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έμμεσα αλλά σαφέστατα αναμείχθηκε και πάλι στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Αυστραλίας πλέκοντας το εγκώμιο του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, τον οποίο χαρακτηρίζει «στενό φίλο του».

Παρά το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες θα διεξαχθούν οι εκλογές και η κυβέρνηση Χάουαρντ υστερεί απελπιστικά στις δημοσκοπήσεις ο κ. Μπους για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά από το βήμα της συνόδου του APEC, έπλεξε το εγκώμιο του Αυστραλού πρωθυπουργού.

«Είναι γενναίος, μαχητής, έντιμος, αποφασιστικός και με οράματα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Αυστραλό πρωθυπουργό.

Παράλληλα κάλεσε τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού να συνεργαστούν για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών και την απελευθέρωση του εμπορίου.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Η Τουρκία θα κτίσει τείχος κατά μήκος των τουρκο-ιρακινών συνόρων

Η Τουρκία θα κτίσει τείχος κατά μήκος των τουρκο-ιρακινών συνόρων

Ο τουρκικός στρατός άρχισε τα σχέδιά του για την κατασκευή τείχους κατά μήκους των συνόρων της χώρας με το Ιράκ, ώστε να εμποδίσει τη διείσδυση Κούρδων ανταρτών στο έδαφός της για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το μήκους 43 χιλιομέτρων τείχος θα κατασκευαστεί σε συνεργασία του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας και αναμένεται να κοστίσει $2.3 δισεκατομμύρια. Σε όλο το μήκος του τείχος θα εγκατασταθούν κάμερες για να ελέγχουν την περιοχή τόσο την ημέρα, όσο και κατά τις βραδυνές ώρες.

Σε δύσβατες περιοχές όπου δεν θα μπορεί να φτάσει το τείχος και ο στρατός δυσκολεύεται να τις ελέγξει, θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικές και θερμικές κάμερες.

Πηγή: Kuwait News Agency

Καθαρή εντολή ζήτησε ο Καραμανλής

Καθαρή εντολή ζήτησε ο Καραμανλής

Επίθεση από τον Γ. Παπανδρέου για πυρκαγιές και ομόλογα. Ιδιαίτερη στιγμή η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές» που έθεσε ο πρωθυπουργός, η διαβεβαίωση του κ. Γιώργου Παπανδρέου ότι «υπάρχουν λεφτά» για την Παιδεία και το ασφαλιστικό, η αντιπαράθεση Καραμανλή - Αλαβάνου για τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια και τους «ταραξίες», οι απορίες της οκτάχρονης Αναστασίας και της κυρα-Μαρίτσας, ήταν οι μικρές εκπλήξεις της χθεσινής βραδιάς που δεν προσέφερε μεγάλες ειδήσεις.

Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες για συνεργασίες και συμπλήρωσε: «Ούτε εγώ θέλω εκλογές, αλλά ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις». Αφησε ανοιχτό το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ, προσδιόρισε την Παιδεία ως βασική προτεραιότητα και δεν απάντησε αν ή γιατί δεν εξετάζει τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η εντονότερη αντιπαράθεση δεν έγινε για τη δραματική επικαιρότητα, δηλαδή για τις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν τη χώρα, αλλά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. «Κάθε Πέμπτη είχαμε ραντεβού με τους ταραξίες», είπε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. «Ανακαλέστε τον όρο», ήταν η απάντηση του κ. Αλαβάνου. «Δεν αποκάλεσα κανέναν φοιτητή ταραξία», ανταπάντησε ο κ. Καραμανλής για να προσθέσει: «Εκείνοι που με κουκούλες καίνε και σπάνε είναι ταραξίες και παραβάτες του νόμου». Ηταν ο μοναδικός έμμεσος διάλογος που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του ντιμπέιτ των δυόμισι ωρών, παρά την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να απαντά σε αυτά που έλεγε ο κ. Καραμανλής πριν επικεντρωθεί στην ερώτηση που του είχε τεθεί.
Ο πύρινος εφιάλτης του φετινού Αυγούστου δεν βάρυνε όσο αναμενόταν τη συζήτηση. Ο κ. Καραμανλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού: «Την ώρα της κρίσης δεν πρέπει να γίνονται αλλαγές», ήταν το επιχείρημά του. Δύο φορές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, διαβεβαίωσε ότι θα βρει πόρους, τους οποίους δεν συγκεκριμενοποίησε, τόσο για την Παιδεία όσο και για το ασφαλιστικό, ως προς το οποίο δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας ή να μειωθούν οι συντάξεις. Υποσχέθηκε διπλασιασμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, σύνταξη 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών και 550 κατ’ άτομο. «Εκλεισε το μάτι» στους συμβασιούχους, λέγοντας ότι θα αντιμετωπιστούν με αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς ωστόσο να γίνει περισσότερο σαφής, ενώ δεν δεσμεύτηκε για μείωση του ΦΠΑ αλλά για αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος.

Ο νικητής; Καθένας με τον τρόπο του. Ο κ. Κώστας Καραμανλής γιατί απέφυγε το λάθος, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου γιατί ήταν καλύτερος σε σχέση με το ντιμπέιτ του 2004, η κυρία Αλέκα Παπαρήγα γιατί απέδειξε ξανά σταθερότητα, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος γιατί απευθύνθηκε στους νέους και τους αναποφάσιστους, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης για την τηλεοπτική του τόλμη και ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής γιατί έπεισε ότι πιστεύει αυτά που λέει. Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον κ. Αλ. Αλαβάνο, συναγωνίστηκαν σε πατριωτισμό. Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του βέτο -χωρίς να πει τη συγκεκριμένη λέξη- για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν αναγνωρίζει τον όρο «γκρίζες ζώνες» και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μείωσε τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε την Αμερική «μη ασφαλή σύμμαχο», ενώ ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει ούτε μισό δράμι πατριωτισμό παραπάνω απ’ οποιονδήποτε άλλο» στην αίθουσα και χαρακτήρισε το Σκοπιανό «παρατημένη» και όχι χαμένη υπόθεση.

Αίσθηση έκανε η φράση του κ. Αλέκου Αλαβάνου, «ούτε μολότοφ ούτε καναπές», ο οποίος όταν κλήθηκε να «απολογηθεί» για τον χαρακτηρισμό «νονός» που έχει αποδώσει στον κ. Καραμανλή, θύμισε τον Χριστό που πήρε το μαστίγιο στο ναό των Ιεροσολύμων.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά υποτονική, δεν άσκησε τη συνήθη σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματός της για όλα τα θέματα. Είπε ότι έστειλε το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο γιατί στα δημόσια οι ώρες είναι λίγες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μονόλογοι με ειδήσεις

Μονόλογοι με ειδήσεις

Στις τρεις ώρες που διήρκεσε το ντιμπέιτ οι έξι πολιτικοί αρχηγοί επιχείρησαν να δώσουν σε αδρές γραμμές και μέσα από παράλληλους μονολόγους σημεία των προγραμμάτων τους βγάζοντας και κάποιες ειδήσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Μου πήρε 3 χρόνια για να καταλάβω ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων

Για την αυτοδυναμία: αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας, έθεσε ευθέως το δίλημμα νέας προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που η Ν.Δ. θα είναι το πρώτο κόμμα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, όπως είπε, ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς αλλά ούτε και με τον ΛΑΟΣ γιατί «δεν συνεργάζεται με τα άκρα».

Για τα Σκόπια: Μέχρι τώρα η Ν.Δ. δεν εμφανιζόταν πρόθυμη να μπλοκάρει την είσοδο της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με το όνομα FΥRΟΜ. «Με τα Σκόπια οι σχέσεις είναι καλές, υπάρχει μόνο το θέμα του ονόματος... Είναι η δική τους πλευρά που πρέπει να κάνει ένα βήμα...», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις πυρκαγιές: «Οι αποφάσεις δεν παίρνονται εν θερμώ για κυβερνητικές μεταβολές... Με ψύχραιμο μάτι θα δούμε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Την ώρα που υπάρχει κρίση δεν κάνεις αλλαγές, μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα».

Για τα ομόλογα: κινήθηκε απολογητικά, κάνοντας λόγο για «σοβαρό πρόβλημα». Και πρόσθεσε: «Έκανα την αυτοκριτική μου, μου πήρε τρία χρόνια για να καταλάβω ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων, αλλά εμείς το αποκαλύψαμε».

Για την Παιδεία: παραδέχθηκε το λάθος στις βάσεις των Πανελλαδικών και προανήγγειλε την απόδοση ευθυνών σε στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά «όχι σε πολιτικό επίπεδο». Επίσης παραδέχθηκε και την αθέτηση της βασικής προεκλογικής υπόσχεσης για χρηματοδότηση της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

Μη με συγκρίνετε με τον Καρατζαφέρη, έχω ταυτότητα εντελώς διαφορετική

Για την αυτοδυναμία: «Δεν τίθεται θέμα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας για το όποιο πρώτο κόμμα».

Για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού: «Με συγκρίνετε με τον Καρατζαφέρη σε ένα θέμα για το οποίο νομίζω ότι δεν πρέπει. Έχω ταυτότητα εντελώς διαφορετική».
Για το Σκοπιανό: «Αν δεν ασκηθεί βέτο εδώ και τώρα, θα μπουν με την ονομασία FΥRΟΜ στο ΝΑΤΟ- και θα έχει εξαντληθεί το βέτο της Ελλάδας. Θα λειτουργούν ως Μακεδονία, θα έχει χαθεί η ευκαιρία».

Για την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ: «Αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφώνησα με αυτό που λέω υπαρκτό εκσυγχρονισμό».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Το βράδυ των εκλογών να είναι φοβισμένα τα δύο κόμματα

Κοινωνική πολιτική- Υγεία-Πρόνοια: Δεν είναι ουτοπικό να υποστηρίζουμε την αύξηση των δαπανών για την υγεία. Κάποιοι έκλεισαν τα εργοστάσια που έφτιαχναν φάρμακα στην Ελλάδα και τώρα τα πληρώνουμε πανάκριβα.

Δημόσια Διοίκηση- διακυβέρνηση:


● Με ψυχραιμία διαπιστώσαμε ότι ο σοσιαλισμός δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονα προβλήματα. Τώρα το μελετούμε αυτό.

● Το βράδυ των εκλογών να είναι φοβισμένα τα δύο κόμματα και όχι ο λαός. Αυτό είναι ρεαλιστικό και όχι ουτοπικό.

● Το λαϊκό κίνημα να μην είναι αμυντικό. Οικονομία- ανάπτυξη: Το κράτος είναι ταξικό και άδικο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φροντίζει την πρόληψη και την καταστολή (σ.σ. των πυρκαγιών). Τα χρήματα όμως δίδονται σε αντιλαϊκούς σκοπούς. Και προωθείται η αλλαγή χρήσης γης.

Γενικές πολιτικές: Η πολιτική του ΣΥΝ απέναντι στον δικομματισμό δεν είναι καθαρή.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Δεν υποστηρίζουμε τη βία, ούτε μολότοφ ούτε καναπέ

Κοινωνική πολιτική- Υγεία-Πρόνοια: ● Έθεσα στη Βουλή το θέμα των πυρκαγιών στην αρχή του καλοκαιριού και ο κ. Καραμανλής δεν ήρθε ποτέ.

● Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος. Δημόσια Διοίκηση- διακυβέρνηση: ● Με τις αποκρατικοποιήσεις από τη Ν.Δ., βγάζουν τα ασημικά στο σφυρί. Ξεπουλούν την τεχνολογία, ξεπουλούν κερδοφόρες επιχειρήσεις.

● Δεν υποστηρίζουμε ρίζουμε τη βία. Ούτε μολότοφ ούτε καναπέ. Εκπαίδευση: Ανακαλέστε, κ. Πρωθυπουργέ, όσα είπατε για ταραξίες. Αυτά τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους, σφράγισαν την πολιτική ζωή.

Σφράγισαν μια γενιά. Όπως έκαναν και η γενιά του 114 και η γενιά του Πολυτεχνείου.

Γενικές πολιτικές:
* Σε ορισμένα θέματα είμαστε πλειοψηφία, πολιτική πλειοψηφία- στον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, στο περιβάλλον, στη δημόσια παιδεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Συγκάλυψαν το θέμα των ομολόγων, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με κουμπάρους

Για Κοινωνική Πολιτική- Υγεία- Πρόνοια: Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τα όρια ηλικίας στο Ασφαλιστικό, λέμε όχι στη μείωση των συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ δεν θα αυξήσει τις εισφορές, θα αυξήσει τις συντάξεις, θα διπλασιάσει τον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και θα δώσει στο ζευγάρι αγροτών σύνταξη 950 ευρώ και στον μεμονωμένο αγρότη 550 ευρώ.

Για Εξωτερική Πολιτική:
Το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αύριο θα παλέψω ως πρωθυπουργός για να λύσω τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Για Οικονομία:
Ο κ. Καραμανλής συγκάλυψε το θέμα των ομολόγων, δεν το αποκάλυψε. Δεν δίνει στοιχεία και δεν επέστρεψε στα Ταμεία τα λεφτά. Εμείς θα βρούμε την αλήθεια. Θα επιστρέψουμε τα χρήματα και θα τιμωρηθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι ένοχοι. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με κουμπάρους και κολλητούς.

Για Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση:
Οι προτάσεις μας για τα θέματα διαφθοράς δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση προχώρησε στις γαλάζιες συνεντεύξεις, κομματικοποίησε τους πάντες, άλλαξε τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής με κομματικά κριτήρια. Πρέπει να τελειώνουμε με το κράτος-λάφυρο.

Για Παιδεία:
Εμείς μιλάμε για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία.

Προσωπικά πάλεψα ως υπουργός Παιδείας. Το ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι δημιούργημά μου, το ίδιο και το ολοήμερο σχολείο. Η θέση μου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι συνεπής. Είμαι υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου με μεταρρυθμίσεις και υπέρ τού να βάλουμε τάξη στο χάος που επικρατεί στον δημόσιο τομέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Δεν μπορούμε να έχουμε στη χώρα μας
ανθρώπους που μας αμφισβητούν

Για την εξωτερική πολιτική: «Ποιος είναι σίγουρος ότι ο Αμερικανός είναι ο ασφαλής σύμμαχος; Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια;».

Για τους μετανάστες:
«Δεν μπορούμε να έχουμε στη χώρα μας ανθρώπους που αμφισβητούν το έδαφος της Ελλάδος».

Για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού:
«Στην Τουρκία τα παιδιά διδάσκονται ακόμα ΄΄το αίμα 1.000 Γραικών να πιω κι ακόμα δεν θα χορτάσω΄΄, κι εμείς λέμε συνωστισμό τη σφαγή της Σμύρνης».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Η τηλεμαχία απέκλεισε τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων

Η τηλεμαχία απέκλεισε τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων

Η ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών έβγαλε μια σημαντική είδηση όσων αφορά την προοπτική συνεργασίας των κομμάτων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Ο πρωθυπουργός μάλιστα ανέφερε πως σε περίπτωση που δεν θα εκλεγεί κυβέρνηση με πλειοψηφία θα προχωρήσει σε νέες εκλογές.

Βασικό συμπέρασμα του debate ήταν η ενίσχυση των μικρών κομμάτων και η προοπτική πεντακομματικής Βουλής.

Στην κατηγοριοποίηση έξι θεματικών ενοτήτων αρκέστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για να αποτυπώσουν τα μηνύματα τους κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Απαντώντας κατά σειρά στις ενότητες κοινωνική πολιτική, εξωτερική πολιτική, οικονομία, δημόσια διοίκηση, παιδεία και γενικά πολιτικά θέματα, οι έξι πολιτικοί αρχηγοί δεν παρέκκλιναν της διακομματικής συμφωνηθείσας διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα και ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη νέων εκλογών. «Δεν τις θέλουμε, αλλά ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την οικονομική πορεία της χώρας ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ώστε τα αποτελέσματα να είναι ορατά στους πολίτες. Ερωτηθείς για τη διαχείριση της κρίσης των εκτεταμένων πυρκαγιών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι οι διοικητικές μεταβολές δεν πρέπει να γίνονται εν θερμώ αλλά έπειτα από την επανεξέταση των σχετικών θεμάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για υπονόμευση του ασφαλιστικού με την υπόθεση των ομολόγων και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του, εάν γίνει κυβέρνηση, δεν θα πειράξει τα όρια ηλικίας.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε στην απογραφή, η οποία, όπως επέμεινε, διέσυρε διεθνώς την Ελλάδα. Ερωτηθείς για το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεσμεύτηκε για για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου μέσα από την επένδυση στον άνθρωπο και στις νέες τεχνολογίες.

Οι απαντήσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα αρνήθηκαν την πολιτική γοητείας και του ουτοπισμού που προσάπτουν στο ΚΚΕ τα υπόλοιπα κόμματα. Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το μοντέλο του ΚΚΕ μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, έστω και αν δεν συναντάται σε άλλες χώρες.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην αναδιανομή του πλούτου, επικαλέστηκε τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ για τη φτώχεια και την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών, κατήγγειλε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν έχουν καμία φερεγγυότητα και χρησιμοποίησε ως παραδείγματα την απόρριψη από τη ΝΔ των προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρίτεκνες οικογένειες και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στάθηκε στην ανάγκη διαλόγου για να βρεθεί λύση για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος και υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά στις προτάσεις τους στο ζήτημα αυτό.

Ο Στέλιος Παπαθεμελής, τέλος υπογράμμισε ότι χρειάζεται συλλογική δουλειά για μια δίκαιη κοινωνία, με κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή εισοδήματος. «Θα παλέψουμε για το μεροκάματα και του σύνταξη του Έλληνα πολίτη» υποσχέθηκε, σε περίπτωση που το κόμμα του εισέλθει στη Βουλή.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αυστραλία : Συμφωνία για την πώληση αυστραλιανού ουρανίου στη Ρωσία

Αυστραλία : Συμφωνία για την πώληση αυστραλιανού ουρανίου στη Ρωσία

Η Αυστραλία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή αυστραλιανού ουρανίου στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθεί στο ρωσικό πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, υπέγραψαν τη συμφωνία μετά από συνάντηση που είχαν στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Σίδνεϊ, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού APEC.

Ο Χάουαρντ είχε δηλώσει προ ημερών ότι για να υπογραφόταν αυτή τη συμφωνία η Ρωσία θα έπρεπε να δώσει εγγυήσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί το αυστραλιανό ουράνιο από τους Ρώσους στο Ιράν ή τη Συρία.

Η Αυστραλία διαθέτει περίπου το 40% των αποθεμάτων ουρανίου παγκοσμίως και κάνει εξαγωγές σε 36 χώρες.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Νέες εκλογές ελλείψει αυτοδυναμίας

Νέες εκλογές ελλείψει αυτοδυναμίας

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ μετεκλογικές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών. Δήλωσε μάλιστα ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα διεξαχθούν νέες εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας υπουργείου Περιβάλλοντος και χαρακτήρισε την παιδεία, πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του. Δεσμεύθηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα ασκήσει «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, εάν δεν εξευρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.

Για ισχυρή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, εξερχόμενος του Μεγάρου της ΕΡΤ και απαντώντας στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέϊτ, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία μεταξύ άλλων ότι συγκάλυψε το σκάνδαλο των ομολόγων και ότι κομματικοποίησε το κράτος.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι η εναλλακτική λύση στον δικομματισμό και κάλεσε τον λαό να δυσκολέψει την εφαρμογή του νόμου πλαισίου για την παιδεία.

Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε ότι η νεολαία μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι το φυτώριο της διαφθοράς.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, επεσήμανε ότι στόχος του είναι να ξαναφέρει τον κόσμο στην πολιτική.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ