Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Ζιρινόβσκι προτρέπει για την άμεση παράδοση συστημάτων S-400 στο Ιράν

Ο Ζιρινόβσκι προτρέπει για την άμεση παράδοση συστημάτων S-400 στο Ιράν

Ο Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας, Βλαντιμίρ Ζιρινόβσκι προέτρεψε για την άμεση παράδοση του υπερσύγχρονου αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στο Ιράν, ώστε να μπορέσει η χώρα να προστατεύσει τον εναέριο της χώρο. Η προτροπή του Ζιρινόβσκι έγινε κατά τη σημερινή συνεδρία της Δούμας.

Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 είναι σε θέση να εντοπίζει και να καταστρέφει στόχους σε απόσταση 250 χιλιομέτρων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι S-400 είναι ικανοί να καταρρίπτουν πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και αεροσκάφη τύπου στέλθ.

Πηγή: NASDAQ

«Στις 16 Σεπτέμβρη τελειώνει το εμπόριο ελπίδας» τόνισε ο Γ.Παπανδρέου

«Στις 16 Σεπτέμβρη τελειώνει το εμπόριο ελπίδας» τόνισε ο Γ.Παπανδρέου

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις γυναίκες παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» ο Γ.Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν τη γυναίκα και την οικογένεια και υπογράμμισε πως «στις 16 Σεπτέμβρη τελειώνει το εμπόριο ελπίδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές επισημαίνοντας: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή: ή θα αφήσουμε να μας διαλύσει αυτή η πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία που αντιμετωπίσαμε ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συγκροτημένα, με σχέδιο στην εθνική αναγέννηση».

Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι «τώρα καλούμαστε για να αλλάξουμε ώστε να πάει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός μπροστά καθώς η νέα αλλαγή είναι εθνική επιταγή» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να ανατρέψουμε την αδυναμία της σημερινής πολιτείας να προστατέψει τις ζωές, τις περιουσίες και τα σπίτια των συμπολιτών μας, αλλά και να ανατρέψουμε το διασυρμό της πατρίδας μας διεθνώς από τους ανεύθυνους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ».

Ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι πρέπει να υπερβούμε κάθε λογική κομματικής διαχείρισης της τραγωδίας και στέλνοντας ένα μήνυμα στους πληγέντες εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα υπερβεί κάθε κομματική διαχείριση του πόνου.

«Στις 16 Σεπτέμβρη τελειώνει το εμπόριο ελπίδας» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νεο πατριωτισμό, ο οποίος δεν σημαίνει μόνο υπεράσπιση των συμβόλων, αλλά και διασφάλιση του μέλλοντος για τις νέες γενιές.

Το πρόγραμμα για τις γυναίκες

Αναφερόμενος στις γυναίκες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κατακτήσεις που υποχωρούν και για προοδευτικά νομοθετικά μέτρα που αλλοιώνονται και αλλάζουν και πρόσθεσε ότι με την πολιτική της η ΝΔ κατάργησε τον προσωπικό και οικογενειακό χρόνο των γυναικών, εξάντλησε τις εργαζόμενες στις τράπεζες με τη διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου, κατάργησε κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, οδήγησε χιλιάδες γυναίκες σε ανεργία με το μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις μικρές οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς καμία πρόνοια και προγράμματα επανένταξης των άνεργων γυναικών στην απασχόληση.

Η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν τη γυναίκα και την οικογένεια, αποδυνάμωσε τα ολοήμερα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ προβάλλοντας στον πολιτικό της λόγο τον δήθεν σεβασμό στις παραδόσεις αναπαρήγαγε την άνιση κατανομή των ρόλων των δύο φύλων στην προσωπική, ιδιωτική και δημόσια ζωή βάζοντας πάλι τις γυναίκες στο περιθώριο, σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι γυναίκες αποτελούν κεντρικό πυλώνα της πορείας του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε ότι σήμερα προτεραιότητα για το κίνημα αποτελεί η εξειδίκευση των πολιτικών του, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι νεες γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ απαντάται το θέμα της ισότητας μέσα στην οικογένεια, με την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης των βρεφών και νηπίων, με το διπλασιασμό εντός τετραετίας των βρεφονηπιακών σταθμών, με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται με την κατάθεση 1.000 ευρώ από το κράτος για κάθε παιδί σε εθνικό επενδυτικό λογαριασμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι στο πρόγραμμα του κινήματος προβλέπεται η ελάφρυνση της οικογένειας από τις δαπάνες για παιδεία και υγεία, η ελάφρυνσή της από τον περιορισμό της κερδοσκοπίας στην αγορά και τη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, αλλά και η ενίσχυση με ειδικά κίνητρα των νέων ζευγαριών που θέλουν να μείνουν σε ορεινές νησιωτικές καθώς και φθίνουσες και μειονεκτικές περιοχές.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο πρόγραμμα προβλέπεται η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες, η δυνατότητα απασχόλησης για τέσσερα συνεχή έτη για νέους και νέες με πλήρη ασφάλιση και κλιμακούμενη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και η θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας για απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φεύγει αφήνοντας πίσω της ένα θλιβερό απολογισμό με την ακρίβεια να καλπάζει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει, τη δημόσια εκπαίδευση να διαλύεται, τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι λεηλατημένα, την επαρχία να μαραζώνει και το περιβάλλον να καταστρέφεται, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στις 17 Σεπτεμβρίου με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Πηγή: in.gr

Νεκροί δύο ένοπλοι από Ρώσους στα σύνορα με Γεωργία

Νεκροί δύο ένοπλοι από Ρώσους στα σύνορα με Γεωργία

ΡΩΣΟΙ μεθοριακοί φρουροί σκότωσαν δύο ενόπλους που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα από τη Γεωργία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας, FSB.

«Όταν επιχειρήθηκε η σύλληψη των δύο ανδρών προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και εξουδετερώθηκαν», ανακοίνωσε η FSB. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στα σύνορα στην περιοχή Καρατσάεβο-Τσερκεζία, κοντά στη φιλορωσική γεωργιανή επαρχία της Αμπχαζίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα τον περασμένο μήνα η Γεωργία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έστειλε ένα αεροπλάνο που έριξε μία βόμβα στο έδαφός της. Κατηγορία την οποία απέρριψε η Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Γεωργίας θέλει να εντάξει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και έχει ζητήσει την υποστήριξη της Δύσης στις διαμάχες που έχει με τη Ρωσία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ομιλία Κ.Καραμανλή στο Κερατσίνι

Ομιλία Κ.Καραμανλή στο Κερατσίνι


``Δεν είναι τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο``, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Κερατσίνι, στη Β' Πειραιά σε μια περιφέρεια που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και που, όπως είπε, η πολιτεία πρέπει να σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε "ακούμε και παίρνουμε τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες, δεν είναι όμως τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο. Η άρνηση δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδα.

Το ζητούμενο τώρα είναι τα θετικά βήματα που χρειάζεται η χώρα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να υλοποιεί γρήγορα και με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος".

Ο κ. Καραμανλής είπε πως είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και πως τώρα είναι η ώρα των πολιτών, των συγκρίσεων, της απόφασης. Τόνισε πως ο τόπος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πως είναι ανάγκη να συνεχιστούν με πιο γρήγορους ρυθμούς, με μεγαλύτερη τόλμη οι τομές που χρειάζεται η χώρα.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές είπε πως η εθνική αυτή δοκιμασία, οι νεκροί μας, οι άνθρωποι που έχασαν το σπίτι και το βιός τους βαραίνουν την ψυχή κάθε Έλληνα, τονίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που οφείλουμε να κατευθύνουμε όλες τις δυνάμεις μας στο έργο της άμεσης στήριξης και της ανασυγκρότησης.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως η κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών και πως σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα καλύφθηκαν οι άμεσες πρώτες ανάγκες των συμπολιτών μας. Μάλιστα τόνισε πως όσα έγιναν αμέσως μετά το κακό, από μόνα τους δεν επαρκούν και πως υπάρχει πολύ και δύσκολο έργο μπροστά. ``Κάνουμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε οι τοπικές κοινωνίες να ξανασταθούν στα πόδια τους, οι νέες και οι νέοι στις πληγείσες περιοχές να παραμείνουν στους τόπους τους``, επεσήμανε ο κ. Καραμανλής και δήλωσε βέβαιος ότι από αυτή τη δοκιμασία οι νομοί που επλήγησαν μπορούν να αναγεννηθούν και να μπουν σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα δώσει την ευκαιρία στις παραγωγικές δυνάμεις των περιοχών αυτών να βγουν πιο δυναμικά μπροστά.

Πρώτη προτεραιότητα στη δεύτερη κυβερνητική θητεία που διεκδικούμε είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και η εδραίωση ουσιαστικά κοινωνικού Κράτους, ικανού να στηρίζει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

-Συγκροτείται άμεσα Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

-Χορηγείται, από τις αρχές του 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες.

-Καταβάλλεται, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας, η νέα αύξηση στο Επίδομα Ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ.

-Καθιερώνεται Κατώτατη Εθνική ΣύνταξηΕπίσης, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο της κυβέρνησης σε αυτά τα 3,5 χρόνια. Μιλώντας για την οικονομία επεσήμανε τη μείωση τη ελλείμματος, τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, τον περιορισμό της ανεργίας, ενώ μιλώντας ειδικότερα για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έχουν γίνει και είπε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο διάστημα που ακολουθεί είναι:

- Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω- η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πειραιάς - Δραπετσώνα - Κερατσίνι- η κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι.

- η επαναλειτουργία των σύγχρονων τμημάτων επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας - η ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της περιοχής των Προσφυγικών στο Κερατσίνι- η απομάκρυνση των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού και η απόδοση μεγάλου τμήματος των φυλακών στους δημότες - η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στη Σαλαμίνα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Γ. Παπανδρέου: «Η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές»

Γ. Παπανδρέου: «Η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας σε ομιλία του στο Περιστέρι το πρόγραμμα του κόμματος για τις γυναίκες.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν την γυναίκα και την οικογένεια. Αποδυνάμωσε τα ολοήμερα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς».

Χαρακτήρισε επίσης τη ΝΔ «εκφραστής συντηρητικών, παρωχημένων, πατριαρχικών αντιλήψεων προβάλλει στον πολιτικό της λόγο τον δήθεν σεβασμό της στις παραδόσεις, αναπαράγοντας την άνιση κατανομή των ρόλων των δύο φύλων στην προσωπική, ιδιωτική και δημόσια ζωή. Βάζει πάλι τις γυναίκες στο περιθώριο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι γυναίκες «ήταν και είναι κεντρικός πυλώνας της συγκρότησης, της εξέλιξης και της πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι σταθερά προσηλωμένο στην υπηρέτηση της αρχής της ισότητας των φύλων, στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, στην εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων και στην καταπολέμηση αναχρονιστικών στερεοτύπων σε βάρος των γυναικών.

«Προτεραιότητα μου είναι η πλήρης χειραφέτηση, η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτοδιάθεση των γυναικών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μεγάλες πυρκαγιές στην Πορτογαλία

Μεγάλες πυρκαγιές στην Πορτογαλία

ΠΑΝΩ από διακόσιοι πυροσβέστες με τη βοήθεια εναέριων μέσων, αγωνίζονται σήμερα να σβήσουν πολλές μεγάλες πυρκαγιές στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, όπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Ασφάλειας.

Η πιο ανησυχητική πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα δάσος με ευκαλύπτους στην περιοχή Λέιρια περίπου εκατό χιλιόμετρα βορείως της Λισαβόνας, όπου 150 πυροσβέστες αγωνίζονται να την σβήσουν με τη βοήθεια 40 οχημάτων, δύο ελικοπτέρων και τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Εναέρια βοήθεια στους πυροσβέστες στάλθηκε και σε δύο άλλες μεγάλες πυρκαγιές σε δάση της χώρας, στο Καστέλο Μπράνκο (κέντρο) και στη Βίλα Ρεάλ (βόρεια).

Πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας (38 βαθμοί ) και σύμφωνα με τις αρχές, η κατάσταση συναγερμού θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κ. Καραμανλής: Αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός

Κ. Καραμανλής: Αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός

Μέσα σε λίγα 24ωρα καλύψαμε τις άμεσες πρώτες ανάγκες των συμπολιτών μας παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου:

«Σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν ήδη εισπράξει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και τα χρήματα για την αντικατάσταση της οικοσκευής τους. Προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς το έργο της αποτίμησης των ζημιών, ώστε, όπως δεσμευθήκαμε, να ανακατασκευαστούν δωρεάν όλες οι κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσα έγιναν αμέσως μετά το κακό από μόνα τους δεν επαρκούν. Εχουμε πολύ και δύσκολο έργο μπροστά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται. Ηδη προχωρούμε στην κατάρτιση ενός μακρόπνοου σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης για τη δυναμική, τη φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη όλων των περιοχών που έπληξε η πύρινη λαίλαπα. Κάνουμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να ξανασταθούν στα πόδια τους, οι νέοι και οι νέες στις πληγείσες περιοχές να παραμείνουν στους τόπους τους. Να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα, να ζωντανέψει η προοπτική. Είμαι αισιόδοξος, είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη δοκιμασία η Ηλεία, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Εύβοια μπορούν να αναγεννηθούν. Μπορούν να μπουν σε ένα νέο μοντέλο υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης, ένα νέο μοντέλο που με άξονες την ποιότητα, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία θα δώσει την ευκαιρία στις παραγωγικές δυνάμεις των περιοχών αυτών να βγουν πιο δυναμικά μπροστά.

Πιστεύω ότι σε τέτοιες ώρες, σε τέτοιες ακριβώς ώρες, οφείλουμε όλοι να αναζητούμε τα θετικά μηνύματα, τα μηνύματα στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε για την πορεία μας προς το μέλλον. Τέτοια μηνύματα υπάρχουν, είναι η συστράτευση ολόκληρης της κοινωνίας, ολόκληρου του έθνους, των Ελλήνων στην πατρίδα και την ομογένεια, στον αγώνα για την ανακούφιση των πυροπαθών και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Μέσα από τη δοκιμασία αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός, μια νέα αλληλεγγύη, μια νέα άμιλλα προσφοράς. Και αυτός ο πατριωτισμός είναι που ενισχύει την αισιοδοξία μου για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.

Γιατί οι Ελληνες αυτές τις ημέρες για μια ακόμη φορά επέδειξαν ωριμότητα. Εδειξαν σε όλους μας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε: το δρόμο του χρέους, το δρόμο του καθήκοντος, το δρόμο της ενότητας.

Εχουμε πάρει το μήνυμα των πολιτών. Η ενότητα, η ομοψυχία των Ελλήνων αυτές τις ημέρες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε, όσες ύβρεις κι αν εκτοξευθούν εναντίον μας, όσες κραυγές λαϊκισμού και δημαγωγίας ακουστούν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Iράν: 21 άτομα απαγχονίστηκαν σε μια μέρα!!

Iράν: 21 άτομα απαγχονίστηκαν σε μια μέρα!!

Οι Ιρανικές Αρχές απαγχόνισαν σήμερα 21 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εκτελεσθέντων από τις αρχές του έτους πάνω από 200.

Τα τέσσερα άτομα που εκτελέστηκαν στην νότια επαρχία Fars χαρακτηρίστηκαν ως "εγκληματίες". Οι υπόλοιποι 17 απαγχονίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Razavi Khorasan και είχαν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Το Ιράν κατατάσσεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως (πίσω από την Κίνα) για τον αριθμό των θανατικών καταδίκων που εκτελεί ετησίως.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή, δεν σημειώθηκαν μέχρι στιγμής οι όποιες διαμαρτυρίες εντός του Ιράν.

Πηγή: ΑΚΙ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ``διεξήγαγαν τις συζητήσεις τους σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα``, δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, στην παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση.

Σε δήλωση που ανέγνωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Μόλερ ανέφερε ότι ``συμφώνησαν στην ανάγκη για τη συντομότερη δυνατή έναρξη της διαδικασίας και συζήτησαν άλλα θέματα που οδηγούν σε συνολική διευθέτηση``.

``Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους μέσω των Ηνωμένων Εθνών και να συναντηθούν και πάλι στην κατάλληλη στιγμή``, κατέληξε.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κ. Μόλερ, άρχισε γύρω στις 16:10 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 19:20.

Στη συνέχεια οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναχώρησαν από την οικία του κ. Μόλερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προσφυγή Φασούλα στο ΣτΕ για τα εκλογικά κέντρα

Προσφυγή Φασούλα στο ΣτΕ για τα εκλογικά κέντρα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ανασταλεί και ακυρωθεί ως μη νόμιμη η από 19.8.2007 απόφαση του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αττικής, Χαράλαμπου Μανιάτη, σχετικά με τον καθορισμό των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους στο Δήμο Πειραιά εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Όπως αναφέρει ο κ. Φασούλας στην προσφυγή του, συνήλθε δύο φορές διακομματική επιτροπή για να καθορίσει το χώρο της τοποθέτησης των κεντρικών εκλογικών κέντρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση.

Στις 27 Αυγούστου ο Φασούλας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και παραχώρησε την Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στη Ν.Δ. και το χώρο που είναι στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργίου Α' στο ΠΑΣΟΚ.

Στις 29.8.2007 ο περιφερειάρχης Αττικής στέλνει έγγραφο στο Δήμο Πειραιώς που χαρακτηρίζει νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό των χώρων για προεκλογική χρήση στα δύο μεγάλα κόμματα. Στη συνέχεια, με νέα απόφασή του ο κ. Μανιάτης ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παραχώρησε τους επίμαχους χώρους αντίστροφα στα δύο μεγάλα κόμματα. Στην δεύτερη απόφασή του, ο κ. Μανιάτης επικαλείται ότι είχε προηγηθεί προσφυγή δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πειραιά.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

B-52 με πυρηνικές κεφαλές πέταξε πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ

B-52 με πυρηνικές κεφαλές πέταξε πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ προκάλεσε η αποκάλυψη πως ένα βομβαρδιστικό B-52 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που είχε φορτωθεί κατά λάθος με έξι πυραύλους κρουζ με πυρηνικές κεφαλές πέταξε πρόσφατα πάνω από τις ΗΠΑ.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα ένας Αμερικανός στρατιωτικός, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους ενημερώθηκε για το επεισόδιο αυτό μετά την ανακάλυψη αυτών των πυρηνικών κεφαλών στο αεροσκάφος κατά την προσγείωσή του στην στρατιωτική βάση του Μπαρκσντέιλ, στη Λουϊζιάνα, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ.

Tο B-52 είχε προηγουμένως απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Μίνοτ, στην βόρεια Ντακότα, δήλωσε αυτός ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «Military Times».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Τρία μέλη ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθησαν την Τρίτη στη Γερμανία και η ομοσπονδιακή γενική εισαγγελέας δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες που αποτράπηκαν, θα ήταν από τις πιο σοβαρές που έχουν συμβεί σε γερμανικό έδαφος.

Οι τρεις ύποπτοι τρομοκράτες που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Γερμανία ετοιμαζαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στη Γερμανία, πρόσθεσε.

Οι ύποπτοι, δύο Γερμανοί και ένας Τούρκος, ανήκαν σ' ένα γερμανικό πυρήνα του ισλαμιστικού κινήματος "Ισλαμική Ένωση Τζιχάντ", που βρισκόταν σε "στενή σχέση" με την αλ-Κάιντα, σύμφωνα με την Χαρμς.

Και οι τρεις έχουν πείρα σε χημικά προϊόντα και στόχος τους ήταν να παγιδεύσουν αυτοκίνητα με εκρηκτικά.

Σε ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας επισημαίνεται πως οι έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψή τους είχαν αρχίσει εδώ και πολλούς μήνες και ότι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά γερμανικά κρατίδια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Στόχοι των τρομοκρατών ήταν ένα αεροδρόμιο και μια αμερικανική στρατιωτική βάση και σε περίπτωση που έφερναν εις πέρας το εγχείρημά τους, η επιθέσεις θα ήταν μεγαλύτερες από αυτές του Λονδίνου και της Μαδρίτης.

Οι Ταλιμπάν εξοπλίζονται με κινεζικής κατασκευής όπλα, υποστηρίζει το Λονδίνο

Οι Ταλιμπάν εξοπλίζονται με κινεζικής κατασκευής όπλα, υποστηρίζει το Λονδίνο

Οι Ταλιμπάν εφοδιάζονται με κινεζικής κατασκευής όπλα, τα οποία χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους εναντίον των Βρετανών που σταθμεύουν στο Αφγανιστάν, υποστηρίζει το Λονδίνο και καλεί την κινεζική κυβέρνηση να εξετάσει πώς καταλήγουν τα όπλα αυτά στα χέρια των ανταρτών.

Όπως μετέδωσε το BBC, το θέμα τέθηκε σε πρόσφατη συνάντηση ανώτατου Βρετανού αξιωματούχου με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι εξαγωγές κινεζικών όπλων γίνονται πάντοτε με βάση τους διεθνούς κανόνες.

Από την πλευρά τους οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι έχουν στη διάθεσή τους όπλα υψηλής τεχνολογίας, χωρίς όμως να διευκρινίζουν από πού προέρχονται.

Ωστόσο, ακόμα και Αφγανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι οι αντάρτες έχουν στη διάθεσή τους πυραύλους HN-5 κινεζικής κατασκευής.

Πηγή: in.gr

Το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση

Το Τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση

Το Τουρκικό Κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ερτογάν.

Από το σύνολο των 535 που ήταν παρόντες στην συνεδρία, 337 ψήφισαν υπέρ του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, 197 κατά και ένας τήρησε αποχή.

Το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο εφόσον το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου Πρωθυπουργού κατέχει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου με 339 έδρες. Η Κυβέρνηση χρειαζόταν απλή πλειοψηφία για να επικυρώσει και επίσημα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους νέους υπουργούς έχουν ισλαμικές καταβολές.

Η νέα Κυβέρνηση έθεσε ως στόχο την πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της οικονομίας, ενώ πρωταρχικός της στόχος είναι η συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας για την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: International Herald Tribune

11 μέρες και τον βρήκαν χθες: ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ εντόπισαν νεκρό τον 25χρονο υδραυλικό

11 μέρες και τον βρήκαν χθες: ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ εντόπισαν νεκρό τον 25χρονο υδραυλικό

Την έλλειψη σχεδιασμού, την ανοργανωσιά και την προχειρότητα με την οποία η πολιτεία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την κρίση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία ανέδειξε ξανά η ανεύρεση χθες -ένδεκα (!) ολόκληρες ημέρες μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών- ενός ακόμα νεκρού κοντά στο κατεστραμμένο από τις φλόγες μαρτυρικό χωριό της Αρτέμιδας.

Την ίδια ώρα οι επίσημες αρχές, η Αστυνομία, το υπουργείο Υγείας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρνούνται πεισματικά να δώσουν επίσημα στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές. Ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της «Ε», δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα γιατί αυτή είναι η διεθνής πρακτική. Υποστήριξε μάλιστα ότι ούτε το όνομα του άτυχου Κ. Κωτσάκη που αγνοούνταν δόθηκε στη δημοσιότητα γιατί δεν τον είχε αναζητήσει κανείς!

Επειτα από τις δραματικές εκκλήσεις της οικογένειας του 25χρονου, τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τελικά χθες νεκρό τον νεαρό υδραυλικό από τον Πύργο, Κώστα Κωτσάκη, σε μια περιοχή που κανείς ποτέ δεν είχε ψάξει, αφού ουδέποτε και από κανέναν δεν εφαρμόστηκε σχέδιο εντοπισμού πιθανών αγνοουμένων ή νεκρών εντός των τεράστιων δασικών εκτάσεων που αποτεφρώθηκαν από τη φωτιά.

Θρίλερ


Πριν από το απίστευτο δράμα, είχε προηγηθεί το θρίλερ με την ταυτοποίηση με τους συγγενείς τους, μέσω DNA, των 42 συνολικά νεκρών που βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Ρίου.


«Προχθές διαπιστώθηκε μετά από τις αναλύσεις και τις εξετάσεις που κάναμε ότι η σορός του συγκεκριμένου ατόμου δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές που βρίσκονταν εδώ. Συνεπώς, αυτός ο άνθρωπος ήταν για μας και τους συγγενείς του αγνοούμενος», ανέφερε στην «Ε» η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα.


Οι αμυδρές ελπίδες των γονιών του όμως, του Στάθη και της Χρυσούλας, του αδελφού του Φίλιππου και της αδελφής του Βάσως, αλλά και της κοπέλας του Χρύσας έσβησαν χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι όταν μετά από ώρες ερευνών βρέθηκε η σορός του 25χρονου μέσα σε χαράδρα δίπλα από την Αρτέμιδα.


Ελάχιστες ώρες νωρίτερα οι γονείς του από το σπίτι τους στις Εργατικές Κατοικίες του Πύργου είχαν εκδηλώσει στα ΜΜΕ την αγωνία τους για την τύχη του Κωνσταντίνου και είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι ο 25χρονος ήταν κάπου τραυματισμένος, ίσως σε κάποιο νοσοκομείο εκτός της Ηλείας...


«Είναι αθλητής και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση... αφού δεν είναι ανάμεσα στους 42 νεκρούς που ταυτοποιήθηκαν, κάπου τραυματισμένος θα είναι... Ψάχνουμε μόνοι μας από την πρώτη στιγμή. Μόνοι μας βρήκαμε και το αυτοκίνητό του καμένο πηγαίνοντας για την Αρτέμιδα, όπου θα πήγαινε να φτιάξει ένα πλυντήριο... Κανείς δεν μας ενημερώνει για τίποτα...», έλεγε η μητέρα του Χρυσούλα λίγο πριν ακούσει την τραγική είδηση για τον θάνατο του αγαπημένου της γιου.

Η σορός του άτυχου νεαρού βρέθηκε σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το τραγικό σημείο του τροχαίου συμβάντος πλησίον της Αρτέμιδας, εκεί όπου είχαν βρει φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες 24 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και η μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της και οι τρεις πυροσβέστες.

Εγκλωβίστηκε


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, ο 25χρονος νεαρός όταν ενεπλάκη με το αυτοκίνητό του στο τροχαίο και βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει άρχισε να τρέχει μαζί με τα υπόλοιπα άτομα προς την πλευρά του δάσους που δεν είχε καεί. Λόγω της καλής του φυσικής κατάστασης κατάφερε να ξεφύγει από τις φλόγες και διένυσε μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, αλλά όπως αποδείχθηκε, τα φτερά του θανάτου ήταν γρηγορότερα από αυτόν. Κατεβαίνοντας σε μια μικρή χαράδρα εγκλωβίστηκε. Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν προσπάθησε να προφυλαχθεί μεταξύ δύο βράχων, αλλά δεν τα κατάφερε.


Στο σημείο εκείνο τον βρήκαν χθες, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, νεκρό οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής που τον έψαχναν από νωρίς το πρωί. Ο άτυχος Κωνσταντίνος, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Πύργο, είχε επιστρέψει από την Καλαμάτα όπου βρισκόταν, το πρωί της Παρασκευής στις 24.8. Στη 1.10 το μεσημέρι έφυγε από το σπίτι του για να πάει να φτιάξει ένα πλυντήριο στο χωριό της Αρτέμιδας. Η κοπέλα του, που είχε συχνή επικοινωνία μαζί του, του μίλησε τελευταία φορά στις 3 το μεσημέρι. Ηταν τη στιγμή που οι φλόγες είχαν τυλίξει το χωριό και ο Κωνσταντίνος γελώντας της είπε: «Πάω να φύγω από 'δώ γιατί έχει φωτιά... Θα σε πάρω μόλις φτάσω σπίτι». Αυτές ήταν και οι τελευταίες λέξεις του.


«Η ανακάλυψη σήμερα του άτυχου νεαρού συμπολίτη μας, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες, ένδεκα μέρες μετά, δείχνει ότι κάποιοι δεν σέβονται ούτε τη μνήμη των νεκρών και εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμιά απολύτως σοβαρότητα», δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.


«Το γεγονός ότι παραμένουν ακόμα άταφοι νεκροί της συμφοράς που έπληξε το Νομό Ηλείας και ότι δυστυχώς χρειάστηκε να περάσουν ένδεκα ημέρες για να βρεθεί η σορός του άτυχου συμπολίτη μας, καταδεικνύει με τραγικό τρόπο τις ευθύνες αυτών που δεν ζήτησαν ούτε μία συγγνώμη για τα θύματα και τις καταστροφές που προξένησε η πολιτική τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.


«Το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας, αλλά και τον μη σεβασμό κάποιων απέναντι σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φονικές πυρκαγιές», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σε τουλάχιστον διακόσια χρόνια η ανάπτυξη δασών με ελληνική ελάτη

Σε τουλάχιστον διακόσια χρόνια η ανάπτυξη δασών με ελληνική ελάτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από διακόσια χρόνια θα χρειαστεί να περάσουν προκειμένου να υπάρξει η πιθανότητα να ξαναδημιουργηθούν δάση με ελληνική ελάτη να αναπτύσσονται στον Ταΰγετο με την προϋπόθεση ότι οι κλιματολογικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν δραστικά, επισημαίνουν οι ειδικοί.

«Τα δάση με κεφαλληνιακή ελάτη (Abies cephalonica) ή ελληνική ελάτη, που είναι μοναδικό είδος στον κόσμο και καταστράφηκε στις πυρκαγιές του Ταΰγετου και της Πάρνηθας, δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ξαναγεννηθούν από μόνα τους όπως τα πευκοδάση», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ, Αχιλλέας Γερασιμίδης.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι για να ξαναφτιάξουμε δάση ελάτης χρειάζεται σκιά και ενδεχομένως να χρειαστεί αρχικά η εγκατάσταση δασών με πεύκα. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι βέβαιο, γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι προβλέψιμες.

«Η φύση έχει τη δυνατότητα να ξαναγεννιέται, αρκεί ο ανθρώπινος παράγοντας να μη λειτουργήσει ανασταλτικά», τόνισε ο κ. Γερασιμίδης.

«Υπάρχουν άλλωστε τα παραδείγματα της Θάσου και της Χαλκιδικής», συμπλήρωσε ο καθηγητής, προσθέτοντας: «Τα πεύκα που υπάρχουν εκεί είναι πρόσκοπα είδη. Κρατούν για χρόνια ορισμένα κουκουνάρια τους κλειστά, για να ανοίξουν ύστερα από τις πυρκαγιές».

Υπογράμμισε, όμως, ότι όλα τα είδη δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να «αναστηθούν» και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όπως στη Θάσο.

Πάντως, εκτός από τις καταστρεπτικές επιπτώσεις που συνεπάγεται η απώλεια των δασών ελάτης για ένα ολόκληρο οικοσύστημα, υπάρχει και η θλιβερή απώλεια ενός είδους για χιλιετίες, σύμφωνα με τον κ. Γερασιμίδη.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου «Τα δάση στο χώρο και στο χρόνο: μύθοι από το παρελθόν, μηνύματα για το μέλλον», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το IUFRO (International Union of Forest Research Organizations), με συνδιοργανωτή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Καρατζαφέρης: «Προβλέπω αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

Καρατζαφέρης: «Προβλέπω αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»


ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της ΝΔ θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου εκτίμησε ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατά τη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο προέβλεψε επίσης πως δεν θα χρειαστούν μετεκλογικές συνεργασίες, καθώς το πρώτο κόμμα της ΝΔ, το οποίο, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης, έχει σταθερό προβάδισμα, θα κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό που θα επιτρέπει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Εφ' όσον, όμως, όπως είπε, ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων και όταν ρωτήθηκε αν η αναφορά του αυτή σημαίνει «πως δεν έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη του», απάντησε πως τα στελέχη θα παίξουν το ρόλο για τον οποίο θα ψηφιστούν. «Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ από τα έδρανα θα ελέγχουν το νομοθετικό έργο», είπε.

Στην ερώτηση αν ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές «θα έβλεπε και την Έφη Σαρρή», η οποία είναι υποψήφια με το ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε ότι υπάρχουν στο κόμμα του άλλα 44 στελέχη, στην ίδια περιφέρεια με τη γνωστή τραγουδίστρια και είναι στη διακριτική ευχέρεια του κόσμου να την ψηφίσει ή όχι. Πρόσθεσε πως θα ήταν ανιαρό στα ψηφοδέλτια να υπήρχαν μόνο γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί και κατέληξε με την έκφραση «δεν είναι καιρός για ρατσιστικές αναφορές».

Όσο για το αν ο ίδιος θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμη κι αν το κόμμα του θα έμενε εκτός Βουλής, απάντησε: «Ποιος σας είπε ότι είμαι εντός; Εγώ ψάχνω για τη μία ψήφο. Αν πλατύνουμε, όμως, τη Δημοκρατία χωράνε και δεύτερες και τρίτες σκέψεις». Εκτίμησε δε ότι το πόρισμα Ζορμπά έπαιξε ρόλο στην επίσπευση των εκλογών.

«Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαπίστωσε ότι ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχει καμιά διαφορά», επικαλούμενος τη στάση των δυο κομμάτων στο σχέδιο Ανάν, αλλά και τις μέχρι τώρα πολιτικές τους στα μείζονα θέματα του τόπου.

Ενόψει των εκλογών ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι και τα δυο κόμματα δεν δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, όπως το αγροτικό, το ασφαλιστικό, την εξωτερική πολιτική (Σκοπιανό, Τουρκία, Κυπριακό) και την οικονομία. Ειδικά για το θέμα της οικονομίας σημείωσε ότι η διαχείριση ήταν αυτή που οδήγησε στο να είναι η Ελλάδα η φτωχότερη χώρα της ΟΝΕ και παράλληλα να έχει τις πλουσιότερες τράπεζες. « Οι τράπεζες έχουν αύξηση κερδών το 1ο εξάμηνο του 2007, 2,5 δις ευρώ και την ίδια ώρα οι Έλληνες να χρωστάνε σε όλες τις τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα στο θέμα των πυρκαγιών είπε ότι η κρατική μηχανή δεν δούλεψε όπως έπρεπε αλλά και η κυβέρνηση, αν και δήλωνε προετοιμασμένη, δεν αντιμετώπισε την κατάσταση επιτυχώς. Πέραν αυτού, ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η καταστροφή και να είχαμε λιγότερους νεκρούς, αν από το 2000 και μετά οι κυβερνήσεις είχαν απορροφήσει τα ποσά που διετίθεντο στη χώρα μας για τη δασοπροστασία και τα οποία ανέρχονται σε 24 εκατομμύρια ευρώ. « Δεν απορρόφησαν όμως ούτε ένα ευρώ», είπε. Αμφισβήτησε τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, κάνοντας λόγο για τυμβωρυχία σε βάρος των παθόντων από το θλιβερό γεγονός.

Σχετικά με το θέμα της επιστροφής στα Ταμεία των χρημάτων από τη JP Morgan είπε πως «οι τσιγγάνοι επέστρεψαν με αξιοπρέπεια τα χρήματα η JP Μorgan με γυφτιά» και πρόσθεσε -για την υπόθεση των ομολόγων - ότι ο ίδιος στη Βουλή θα ήταν υπέρ της σύστασης προανακριτικής που θα εξετάσει το ποινικό σκέλος και όχι εξεταστικής επιτροπής από την οποία δεν μπορεί να προκύψει τίποτα.

Ως προς το θέμα που ανέκυψε με την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως το ΠΑΣΟΚ κατελήφθη εξ απήνης, δεν κατέθεσε έγκαιρα το ψηφοδέλτιό του ωστόσο απ' αυτή την ιστορία κέρδισε περισσότερη δημοσιότητα η κ. Γεννηματά και το κόμμα της.

«Κώστας Λαλιώτης: Ο Ριβάλντο της πολιτικής»

Για την επάνοδο του Κώστα Λαλιώτη στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι « είναι ο Ριβάλντο της πολιτικής, αλλά ο Ριβάλντο δεν κατάφερε να ανατρέψει το 4-1 της Σεβίλης επί της ΑΕΚ».

Ερωτηθείς, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την απώλεια στελεχών από το κόμμα του και προσχώρηση τους στη Δημοκρατική Ανανέωση του Στ. Παπαθεμελή ανέφερε ότι είχαν ήδη απομακρυνθεί, «ήταν άστεγα», όπως είπε, και είχαν το δικαίωμα να ψάξουν να βρουν μια στέγη. Συμπλήρωσε ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά αντιπαλότητα με κανένα άλλο, ενώ όταν εκλήθη να απαντήσει στο ερώτημα αν στο ΛΑΟΣ υπάρχουν «δωδεκαθεϊστές» είπε: «Ας ψάξει ο κ. Παπαθεμελής, μπορεί και να βρει κανένα Μάου μάου».

Σχετικά με τις φήμες που τον εμφανίζουν να προσεγγίζει τη ΝΔ και να μην γίνεται δεκτός, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είναι δική του επιλογή να είναι εκτός του κυβερνώντος κόμματος, γιατί έχει ακολουθήσει άλλο δρόμο και διαφωνεί με επιλογές της στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και του βιβλίου της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Τέλος για το αυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι θα συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται με τους όρους του 2004 και είπε ότι δεν θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει. Και πρόσθεσε λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες και τους φόβους ορισμένων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι από τους δημοσιογράφους θα γίνουν διεισδυτικές ερωτήσεις.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ντ. ντε Βιλπέν: «Να μην μπερδεύει την εξουσία και τη δόξα ο Σαρκοζί»

Ντ. ντε Βιλπέν: «Να μην μπερδεύει την εξουσία και τη δόξα ο Σαρκοζί»

Ο ΠΡΩΗΝ πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μέγας εσωκομματικός αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί, επιδόθηκε σήμερα σε μια δηλητηριώδη επίθεση εναντίον του Γάλλου προέδρου, καλώντας τον να μην μπερδεύει «την εξουσία και τη δόξα» και παραπέμποντάς τον στον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο Σαρκοζί δέχεται επίθεση από τον ντε Βιλπέν, ο οποιός αναδεικνύεται έτσι σε έναν από τους πολύ σπάνιους αντίπαλους του αρχηγού του κράτους στην παράταξή του, ενώ η αριστερή αντιπολίτευση βρίσκεται από την πλευρά της σε κρίση.

«Μπερδεύουμε μερικές φορές την εξουσία και τη δόξα», δήλωσε ο ντε Βιλπέν στο ραδιοσταθμό France Inter.

«Δεν κάνεις τη χώρα να προοδεύσει όταν είσαι περιτριγυρισμένος από κόλακες και αυλικούς» και το «πνεύμα της αυλής» είναι «ένας επικίνδυνος ιός», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πρέπει «να δούμε και να ξαναδούμε» τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, τόνισε.

«Ο Αρχοντοχωριάτης είναι πάντα αυτός που βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι αναπόφευκτα αυτός προς τον οποίο στρέφονται τα βλέμματα», πρόσθεσε.

«Είμαι στην πλειοψηφία σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πια αντιπολίτευση. Και μέσα στην πλειοψηφία αυτή εκτιμώ πως πρέπει να φέρουμε την κριτική», δήλωσε ακόμη ο ντε Βιλπέν.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Η πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και καταγραφή των ζημιών σε πληγείσες περιοχές

Η πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και καταγραφή των ζημιών σε πληγείσες περιοχές


Άρχισαν ήδη, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα άμεσης προτεραιότητας στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν και η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια, από τα κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ. Επίσης, απεστάλησαν σε όλες τις Νομαρχίες μεταφερόμενοι οικίσκοι, σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Νομαρχιών.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις επιμέρους δράσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ η κατάσταση έχει ως εξής: Έχουν ήδη ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας (καθαρισμοί και άμεσες επεμβάσεις) σε ποταμούς και ρέματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Εύβοιας, ενώ από αύριο αναπτύσσονται εργασίες και στους Νομούς Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα: α. Στο Νομό Ηλείας εξελίσσονται ήδη αντιπλημμυρικά έργα στον Κλαδέο ποταμό στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στον Ακίδα ποταμό στην περιοχή της Ζαχάρως και στον Σοχιά στην περιοχή της Αμαλιάδας. Από αύριο ξεκινά η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων και στον Πηνειακό Λάδωνα, τον Αλφειό και τη Νέδα.

β. Στον Νομό Εύβοιας βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικές εργασίες στα ρέματα Μανικιάτη, Νηλέα και Αλιβερίου, ενώ θα ακολουθήσουν τα ρέματα Σαρανταπόταμου, Λήλα και Νέων Στύρων.

γ. Από σήμερα ξεκινούν εργασίες στον ποταμό Ξερίλα στην περιοχή της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

δ. Στο Νομό Κορινθίας από αύριο ξεκινούν εργασίες στα ρέματα Ασωπού, Ράχιανης και Ζαπαντίου.

ε. Στο Νομό Λακωνίας ξεκινούν επίσης από αύριο τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ευρώτα ποταμό.

στ. Από αύριο θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα και στην πεδινή κοίτη του ποταμού Νέδωνα στο Νομό Μεσσηνίας.

Τα αντιπλημμυρικά έργα άμεσης προτεραιότητας εκτελούνται δωρεάν από μεγάλες τεχνικές εταιρείες.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ έστειλε ήδη και εργάζονται στην περιοχή της Ηλείας περισσότεροι από 100 δασεργάτες (εξειδικευμένα συνεργεία που εργάζονταν στην Πάρνηθα και τοπικοί εργάτες), με προτεραιότητα στις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας, του Ζαχαρέικου ρέματος στην Ζαχάρω και των ρεμάτων της Αμαλιάδας. Μέσα στην εβδομάδα, θα προωθηθούν εξειδικευμένοι δασεργάτες από αυτούς που εργάζονται στην Πάρνηθα, οι οποίοι μαζί με ντόπιους δασεργάτες θα εκτελέσουν αντιδιαβρωτικά έργα και στους υπόλοιπους πληγέντες Νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Εύβοιας.

Επίσης, ολοκληρώθηκε από τα κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια στις περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Από την καταγραφή διαπιστώθηκε ότι συνολικά 847 κατοικίες και στους οκτώ Νομούς υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ άλλες 672 κατοικίες έχουν υποστεί μερική καταστροφή και κρίθηκαν επισκευάσιμες.

Επίσης, ολική καταστροφή έχουν υποστεί 41 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 817 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων. Μερική καταστροφή υπέστησαν 19 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες, καθώς και 544 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων.

Τα αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό έχουν ως εξής:α. Νομός ΑρκαδίαςΚατοικίες: Συνολικά 185 κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 110 μερική καταστροφή.

Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: Έξι (6) κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και τρία (3) μερική καταστροφή.

Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: 157 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 171 μερική καταστροφή.

β. Νομός ΕύβοιαςΚατοικίες: Συνολικά 31 κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 245 μερική καταστροφή.

Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: Δύο (2) κτήρια υπέστησαν μερική καταστροφή.

Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: 29 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 95 μερική καταστροφή.

γ. Νομός ΗλείαςΚατοικίες: Συνολικά 524 κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 238 μερική καταστροφή.

Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: 30 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 12 μερική καταστροφή.

Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: 498 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 233 μερική καταστροφή.

δ. Νομός ΚορινθίαςΚατοικίες: Τρεις (3) κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή.

Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: Ένα (1) κτήριο υπέστη ολοσχερή καταστροφή.

Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: Δέκα (10) κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και πέντε (5) μερική καταστροφή.

ε. Νομός ΛακωνίαςΚατοικίες: Συνολικά οκτώ (8) κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 33 μερική καταστροφή.

Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: Κανένα κτήριο δεν υπέστη καταστροφή.

Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: 90 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 32 μερική καταστροφή.

στ. Νομός ΜεσσηνίαςΚατοικίες: Συνολικά 95 κατοικίες υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και 40 μερική καταστροφή.

Δημόσια κτήρια, εκκλησίες, επαγγελματικές στέγες: Τέσσερα (4) κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και δύο (2) μερική καταστροφή.

Στάβλοι, αποθήκες κλπ.: 33 κτήρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή και οκτώ (8) μερική καταστροφή.

ζ. Νομός Αιτωλοακαρνανίας (Δήμος Αστακού)Κατοικίες: Μία (1) κατοικία υπέστη ολοσχερή καταστροφή και δύο (2) υπέστησαν μερική καταστροφή.

η. Νομός Αττικής (Δήμος Παπάγου)Κατοικίες: Τέσσερις (4) κατοικίες υπέστησαν μερική καταστροφή.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ μετέφερε στις πληγείσες περιοχές 172 οικίσκους, σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Νομαρχιών. Πρόκειται για μεταφερόμενους και ετοιμοπαράδοτους οικίσκους που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης 3, 4 ή και 5 ατόμων και να συνδεθούν με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης. Το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι έτοιμο, εφόσον υπάρξουν νέα αιτήματα, να ανταποκριθεί αμέσως.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τη θέση του για μετεκλογική κυβέρνηση προσωπικοτήτων επανέλαβε ο Γ.Καρατζαφέρης

Τη θέση του για μετεκλογική κυβέρνηση προσωπικοτήτων επανέλαβε ο Γ.Καρατζαφέρης

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, εξαπέλυσε κατά τη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για ημι-επάρκεια του κράτους.

Για την επικείμενη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι δεν είναι σωστό να αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε τη θέση του για μετεκλογική συμμαχία μόνο σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων και υπερασπίστηκε τη λίστα υποψηφίων του κόμματος του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν σε κάποιον δεν αρέσουν οι καλλιτέχνες μπορεί να ψηφίσει καθηγητές πανεπιστημίου.

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο που η κα Φώφη Γεννηματά δεν είναι πρώτη στη λίστα Επικρατείας, ενώ για τη δραστηριοποίηση του Κώστα Λαλιώτη σε επικοινωνιακό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά: Ο Κώστας Λαλιώτης είναι ο Ριβάλντο της πολιτικής, όμως ο Ριβάλντο δεν κατάφερε να αποτρέψει το 4-1 σε βάρος της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ακόμη ότι «έχουμε καλύψει ήδη τα 2/3 της προεκλογικής περιόδου και ακόμη δεν έχουμε μιλήσει πολιτικά. Και νομίζω ότι αυτό δεν διευκολύνει ούτε τον διάλογο αλλά ούτε καλύπτει επαρκώς και τη δημοκρατία».

Πηγή: in.gr

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: Γαλάζια κυριαρχία στη Δυτική Μακεδονία

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: Γαλάζια κυριαρχία στη Δυτική Μακεδονία

Η Ν.Δ, δεν έχει χάσει την πρώτη θέση ούτε στις μεγάλες ήττες του 1981 και του 1993



Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου αποτελούν τις δύο παραδοσιακά συντηρητικότερες περιοχές της χώρας, τις μόνες όπου η Ν.Δ. ξεπέρασε (το 2004) το 50%, ενώ δεν έχει χάσει ποτέ την πρώτη θέση, ούτε στις εκλογές του 1981 ούτε σ΄ αυτές του 1993.

Ωστόσο, η υπεροχή αυτή της Ν.Δ. δεν μεταφραζόταν αυτόματα και σε επίπεδο εδρών, παρά μόνο στις εκλογές κατά τις οποίες επικρατούσε και σε εθνικό επίπεδο. Η αναντιστοιχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα δύο κατ΄ εξοχήν προπύργια της Ν.Δ. (Καστοριά και Φλώρινα), όπου ξεπέρασε το 50% τόσο το 2000 όσο και το 2004, είναι διεδρικές περιφέρειες και επομένως η κατανομή των εδρών τους, ανά μία στα δύο μεγάλα κόμματα, είναι ουσιαστικά δεδομένη, ανεξάρτητα από το τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα. Ο εκλογικός ανταγωνισμός εντοπίζεται έτσι κυρίως στις δύο άλλες εκλογικές περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας- στα μονοεδρικά Γρεβενά και την πενταεδρική Κοζάνη.

Τα Γρεβενά αποτελούσαν, μέχρι πρόσφατα, τη συγκριτικά χειρότερη περιφέρεια για τη Ν.Δ., τη μόνη στη Δυτική Μακεδονία όπου το ποσοστό της βρισκόταν σταθερά κάτω από τον εθνικό μέσο όρο της. Γι΄ αυτό και συνιστά ιδιαίτερη επιτυχία για τη Ν.Δ. η επικράτησή της το 2004 (με 45,9%, το υψηλότερο ποσοστό της από το 1974, την οποία επιβεβαίωσε το 2006 και με την κατάκτηση της νομαρχίας (που ελεγχόταν έως τότε σταθερά από τις δυνάμεις της Αριστεράς).

Σαφώς πιο αμφίρροπος εμφανίζεται ο συσχετισμός δυνάμεων στην Κοζάνη, όπου όμως κατά πάσα πιθανότητα η κατανομή των εδρών (δηλαδή ποιο κόμμα θα κερδίσει τις 3 από τις 5 έδρες του νομού) θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό αποτέλεσμα. Διαχρονικά πάντως η Ν.Δ. διατηρεί στον Νομό Κοζάνης ένα σχετικό προβάδισμα, το οποίο διευρύνθηκε στις τελευταίες εκλογές και το σημαντικότερο είναι πως είχε ως προέκταση την επικράτησή της πέρυσι στις νομαρχιακές εκλογές, όπου κυριαρχούσε σταθερά από το 1994 η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΓΣΕΕ ανέπτυξε τις διεκδικήσεις των συνδικάτων για την οικονομία, την ανάπτυξη, τα κοινωνικά δικαιώματα, το διεκδικητικό πλαίσιο, τους συμβασιούχους και τα ερωτήματα-δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι παράλληλες με αυτές των συνδικάτων και των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου τις οποίες υποστηρίζει και τις εντάσσει στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπανδρέου, θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τα συγκεκριμένα ζητήματα στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Π.Χηνοφώτης: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε»

Π.Χηνοφώτης: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή που μου έκανε»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Παναγιώτη Χηνοφώτη, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Χηνοφώτης μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την τιμή που έκανε προς το πρόσωπό του» και πρόσθεσε «η τιμή αυτή αντανακλά σε όλες τις Ενοπλες Δυνάμεις».

Ο κ. Χηνοφώτης ανέφερε ότι συζήτησε επίσης με τον κ. Καραμανλή θέματα μέριμνας που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα

Ενας ακόμη εγκαυματίας άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον 40χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 25 Αυγούστου στα Καλύβια Αττικής.

Επισήμως, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών από τις τελευταίες πυρκαγιές σύμφωνα με την Πυροσβεστική ανέβηκε στους 67.

Οι τελευταίες εστίες

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κοκάλα Λακωνίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις επίγειες και εναέριες επιχειρούν στον Πάρνωνα, στη Μεσσηνία, στην Ηλεία και στην Αρκαδία για να αντιμετωπίζουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που σημειώνονται μέσα στην περίμετρο των μεγάλων πυρκαγιών, οι οποίες έχουν κατασβεστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τη νύχτα και η πυρκαγιά στα Βασιλικά Θεσπρωτίας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

Γιατί η θεωρία των "οικοπεδοφάγων" δεν μπορεί να σταθεί παρά τις προσπάθειες μερίδας των διαμορφωτών της κοινής γνώμης; Γιατί τοποθετήθηκε ο Πέτρος Μολυβιάτης στην επιτροπή διαχείρησης κρίσεων; Γιατί μέχρι σήμερα δεν ΤΟΛΜΑΜΕ καν να αναλύσουμε την περίπτωση που Παγκόσμιοι Κολοσσοί κατακαίουν την Ευρώπη;

13 Ιουνίου 2007. Μόλις λίγο πριν την έναρξη των μεγάλων πύρινων μετώπων στην Αττική και δύο μήνες πριν την Εθνική μας Τραγωδία με τους 15 νεκρούς. Σας παραθέτω λοιπόν δύο φράσεις και σας καλώ να τις αποτυπώσετε για την συνέχεια του σημερινού άρθρου.
«Η πολιτική μας καθοδηγείται από το γεγονός ότι πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια -για να μην πω την τρέλα- να αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη και το περιβάλλον ως διαφορετικά μεταξύ τους πεδία»
Κώστας Καραμανλής

«Αυτές είναι οι Θερμοπύλες της δικής μας γενιάς. Αυτή είναι η δική μας ώρα να αντιδράσουμε. Αυτοί που δεν ασχολούνται με το να γεννηθούν, πεθαίνουν. Και αυτή είναι μόνον η αρχή της αναμέτρησης. Εχουμε μόνο δέκα χρόνια μπροστά μας για να σώσουμε το περιβάλλον. Μετά δεν θα έχουμε την ευκαιρία. Ο πλανήτης μας είναι σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης».
Αλ Γκορ

Φυσικά, το ότι οι Θερμοπύλες κατάφεραν να αποφύγουν τον όλεθρο αποτελεί ένα θαύμα, μιας και οι εμπρηστές είχαν βάλει στόχο ακόμη και την Ιστορία μας αφού προσπάθησαν να κάψουν ακόμη και την Αρχαία Ολυμπία. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αυτή η Εθνική καταστροφή , σχέδιο οικοπεδοφάγων. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν καλά , αρκετοί δημοσιογράφοι , οι οποίοι παρουσιάζουν κάποια «στοιχεία» για να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι μπροστά μας έχουμε μια οργανωμένη ομάδα Οικοπεδοφάγων που προσβλέπουν στην εκμετάλλευση των οικοπέδων της περιοχής που θα περάσει η Ιωνία Οδός. Εδώ και πολλές μέρες παρουσιάζεται ένας χάρτης από όπου θα περάσει η Ιωνία Οδός. Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν την άποψή του, στηρίζοντάς την στο γεγονός ότι οι νομοί που επλήγησαν περισσότερο είναι αυτοί που θα περάσει η Ιωνία οδός η οποία συνδέει την Δυτική Ελλάδα από την Ηλεία μέχρι και την Θεσπρωτία .

Ο συλλογισμός όμως αυτός , αν και στηρίζεται σε «λογικά» επιχειρήματα εν τούτοις τολμώ να πω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους και σήμερα παρουσιάζουμε.

Και αποτολμάμε σταχυολόγηση κάποιων στοιχείων, με σκοπό να συγκεντρώσουμε τις πραγματικές επιδιώξεις των εμπρηστών!

Μια ανάλυση γιατί ΔΕΝ μπορεί να είναι έργο «οικοπεδοφάγων»

Η Ιωνία Οδός είναι «παραλιακή» και διασχίζει πράγματι τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας ενώ φτάνει μέχρι και τα όρια της Μεσσηνίας. Το ζητούμενο όμως είναι ότι για την Ιωνία Οδό, οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης έχουν γίνει ήδη και οι τιμές της γης που θα απαλλοτριωθεί έχουν ήδη εξαχθεί από ειδικούς πίνακες του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ακομη και ένα κτήμα καμένο, στην περίπτωση που ζητηθεί να αγοραστεί από εργολάβο ή κάποιον ιδιώτη, δεν θα έχει διαφορετική αξία από αυτή που θα έχει ένα κτήμα που δεν είναι καμένο. Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε για τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί στον άξονα του δρόμου που προβλέπει η μελέτη κατασκευής.

Γιατί λοιπόν να κάψει ένας οικοπεδοφάγος , ένα οικόπεδο , του οποίου η αξία του δεν μεταβάλλεται αν είναι καμένο ή όχι.

Για παράδειγμα, πόσο κοστίζει ένα οικόπεδο δίπλα σε μια Εθνική Οδό που προορίζεται για βενζινάδικο αν είναι καμένο και τι διαφορά θα μπορεί να έχει η τιμή του αν δεν είναι καμένο; Αρα δεν συζητάμε για οικόπεδα όμορα της χάραξης της Εθνικής Οδού που ονομάζετε Ιώνια Οδός !

Ειδικά στην περίπτωση της Δημόσιας Γης, εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα , διότι η Γη που ανήκει σε Δήμους ή Νομαρχίες ή γενικότερα σε Δημόσιους Φορείς , για να πουληθεί (εκποιηθεί ) χρειάζεται ειδικό Προεδρικό Διάταγμα. Ποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν θα υπέγραφε ένα τέτοιο διάταγμα; Αρα δεν συζητάμε για αγοραπωλησίες Δημόσιας Γης !

Ένα άλλο ισχυρό επιχείρημα ενάντια στην περίπτωση των «οικοπεδοφάγων-εμπρηστών» αποτελεί και η τοποθεσία των πυρκαγιών. Η Ιωνία οδός, δεν περνάει μέσα από φαράγγια και βουνά αλλά είναι παραλιακή σε χαμηλό υψόμετρο. Με εξαίρεση ορισμένα μέτωπα στην Ηλεία και ένα μικρό στην Αχαϊα, όλα τα άλλα μέτωπα ήταν σε βουνά πολύ μακριά από τις δυτικές παραλίες της Πελοποννήσου. Ειδικά εκεί που θρηνήσαμε θύματα, η Ιωνία Οδός, όχι απλά δεν μπορείς να την δεις με τα κιάλια, αλλά οι φλόγες για να φτάσουν εκεί πρέπει να περάσουν πέντε με δέκα βουνά. Δεν μπορεί οι οικοπεδοφάγοι να έβαλαν φωτιές στην κεντρική Πελοπόννησο για να κάψουν την Δυτική !

Για ποιες καταπατήσεις οικοπεδοφάγων συζητάμε, όταν κάηκαν ολόκληρα βουνά στα οποία όχι δεν μπορείς να χτίσεις αλλά ούτε καν δρόμος δεν υπάρχει για να μεταβείς! Συνεπώς τι καταπατήσεις να γίνουν σε βουνά για τα οποία ουδείς οικοπεδοφάγος ξέρει καν που πέφτουν στο χάρτη και ουδείς ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτή τη γή;

Ένα άλλο σημείο που η «άποψη των Οικοπεδοφάγων» δεν αντέχει σε κριτική, είναι αυτό της διασποράς των μετώπων. Τι δουλειά έχει η Ιωνία οδός για παράδειγμα με τη Νότια Εύβοια! Ποια οικόπεδα ήθελαν οι εμπρηστές να οικειοποιηθούν στην κατακαμένη Εύβοια; Και τι σχέση μπορούν να έχουν οι φωτιές στην υπόλοιπη Ελλάδα με την Ιωνία οδό; Εκτός της Εύβοιας εστίες υπήρχαν και μέσα στην Αττική και μάλιστα σε περιοχές απ όπου δεν μπορεί να περάσουν δρόμοι ή να ανεγερθούν κατοικίες πολύ απλά γιατί είναι δημόσια γη !

Τι δουλειά μπορεί να έχει η Ιωνία οδός με τις πυρκαγιές στην Καβάλα, στην Ξάνθη , στη Κόρινθο, στη Φλώρινα στην Χίο στην Κρήτη (όπου υπήρχαν και συλλήψεις εμπρηστών) και σε ένα σορό άλλα μέρη;

Είναι γεγονός ότι οι οικοπεδοφάγοι, αποτελούν μια μεγάλη μάστιγα για τα δάση μας. Και μπορεί να υπήρξαν και κάποιες εστίες μέσα στο καλοκαίρι που να ήταν εμπρησμοί από οικοπεδοφάγους. Αλλά όταν θέλουμε να καταλογίσουμε ευθύνες πρέπει να συζητούμε σε βάσεις σταθερές και όχι σε συνειρμούς που μπορεί να βολεύουν αλλά δεν αντέχουν σε κριτική.

Παλιότερα μπορεί να υπήρχαν καλοκαίρια με πολλές φωτιές σε ολόκληρη την Ελλάδα. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ όμως, δεν υπήρχε οργανωμένη προσπάθεια αποσυντονισμού της Πυροσβεστικής. Οι ίδιοι οι ρεπόρτερ των καναλιών που βρέθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς είναι σε θέση να βεβαιώσουν ότι ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσβηναν το βράδυ τις φωτιές σε ένα βουνό, την ίδια στιγμή ξεσπούσε ένα μέτωπο σε ένα διπλανό βουνό ενώ παράλληλα ξεσπούσε μια εστία σε ένα άλλο νομό της Ελλάδος. Αυτό γινόταν διαρκώς επί τρία 24ωρα. Αρα ποιος θα αποφάσιζε να στείλει ΟΛΕΣ μα όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης σε ένα νομό τη στιγμή που σε κάποιον άλλο ξεκινούσε το μαρτύριο.

Καταλήγοντας με την θεωρία των «οικοπεδοφάγων», αλήθεια ποιος πιστεύει ότι ένας οικοπεδοφάγος θα τολμούσε να κάψει τον Κρόνιο Λόφο στην Ολυμπία. Δηλαδή πρέπει να υποβιβάσουμε το επίπεδο της νοημοσύνης μας για να πιστέψουμε ότι οι οικοπεδοφάγοι ήθελαν να στρέψουν την Παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας; Γιατί, η θεωρία των «οικοπεδοφάγων» προβλέπει ότι θα χτιστούν ξενοδοχεία και κατοικίες. Μπορεί κάποιος οικοπεδοφάγος να πιστέψει ότι θα χτιστεί ποτέ σπίτι ή Ξενοδοχείο στον Κρόνιο Λόφο της Ολυμπίας ή τέλος πάντων να καταπατήσει την Ιερή αυτή περιοχή; Την στιγμή που γύρω-γύρω από την Αρχαία Ολυμπία άρχισαν να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο τα πύρινα μέτωπα, είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι κάποιος οικοπεδοφάγος φρόντισε ώστε να ρεζιλευτεί στο Παγκόσμιο στερέωμα η περιοχή που … θέλει να καταπατήσει; Δεν είναι δηλαδή ηλίθιο ακόμη και σήμερα να συζητάμε ότι όλα αυτά αποτελούν σχέδια οικοπεδοφάγων ;

Σύμφωνα με κάποια παραπλήσια θεωρία, μεγιστάνες από τις ΗΠΑ βρέθηκαν κοντά στα μέτωπα των πυρκαγιών τις τελευταίες μέρες και έκλεισαν συμφωνίες για ανέγερση κατοικιών και ξενοδοχείων! Προσωπικά δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο ή να έχω λόγους να πιστεύω το αντίθετο. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε να κατηγορούμε κάποιους επιχειρηματίες ότι κατέκαψαν την Ελλάδα με σκοπό να αγοράσουν φτηνότερα τα οικόπεδα είναι τουλάχιστον ανόητο μόνο και μόνο που λέγεται ή γράφεται. Και ας υποθέσουμε ότι όντως οι μεγαλοεπιχειρηματίες αυτοί βρέθηκαν στην Ελλάδα, και έκλεισαν κάποιες συμφωνίες για περιοχές στην Πελοπόννησο. Τώρα μετά από αυτή την καταστροφή, πιστεύετε ότι οι επενδυτές αυτοί θα αγοράσουν έστω και ένα στρέμμα στην Πελοπόννησο ; Είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο, να διαθέτεις πακτωλό χρημάτων για επενδύσεις σε κτήρια και εξοπλισμό, γιατί θέλεις να επενδύσεις σε τουριστικές ενέργειες, και να «κολάς» αν θα αγοράσεις το στρέμμα 3.000€ ή 2.000€. Και να καταστρέφεις τελικά αυτό που θα πουλήσεις αργότερα που δεν είναι άλλο παρά το περιβάλλον και το πράσινο για να επιτυχείς καλύτερες τιμές ή για να καταπατήσεις μια ολόκληρη περιοχή στο «τζάμπα»! Αλήθεια, ποιος ξενοδόχος και πότε στην Ελλάδα έχτισε ξενοδοχείο σε καταπατημένη περιοχή στο βουνό;


Το ξαναγράφω λοιπόν. Ο οικοπεδοφάγος είναι επιχειρηματίας. Δεν μπορεί ένας ή μια ομάδα οικοπεδοφάγων να θέλησαν να κατακάψουν ολόκληρη την Ελλάδα! Δεν έχει κάποια βάση μία τέτοια συζήτηση. Ο οικοπεδοφάγος θα κάψει μια πλαγιά. Αντε ένα βουνό! Δεν θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Κρανίου Τόπο, γιατί πολύ απλά, οι εκτάσεις που θα αγοράσει μετά , ποτέ δεν θα αποκτήσουν την αξία που είχαν πριν τις φωτιές! Τι άλλο να γράψει κάποιος για να επιστήσει την προσοχή των Αρχών, σε ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα ;

Και τέτοιες ομάδες δεν έχουν οι οικοπεδοφάγοι που εν πολλοίς μάλιστα έχουν ευνοηθεί ΤΟΣΟ από τις Κυβερνήσεις το ΠΑΣΟΚ όσο και από της ΝΔ.

Το τελευταίο αυτό , είναι ίσως και το σπουδαιότερο. Τι έχουν ζητήσει άραγε οι οικοπεδοφάγοι από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και δεν έχει γίνει; Πόσοι νόμοι ψηφίστηκαν με το «νερό να περνάει κάτω από το άχυρο»; Θα διακινδύνευαν τώρα , όλα τα προνόμια τους, μπροστά σε μια γενικευμένη κατακραυγή της κοινής γνώμης; Είναι ή δεν είναι τώρα πιο δύσκολο για όποια Κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές να κάνει τα χατίρια των οικοπεδοφάγων;

Αν τώρα η Κυβέρνηση αντέδρασε σωστά ή όχι αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα! Προσωπικά , είτε Πρωθυπουργός ήταν ο Παπανδρέου, είτε η Παπαρήγα, είτε ο Καρατζαφέρης είτε ο Αλαβάνος είτε ο ... Σαρκοζί , στην Ελλάδα θα γινόταν αυτό που έγινε. Πολύ απλά διότι ως Κράτος, όλοι οι μηχανισμοί είναι πολυδιασπασμένοι με σκοπό να αποτελούν Βιλαέτι του κάθε υπουργού ή του κάθε διορισμένου κρατικού Λειτουργού. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι τοπικοί άρχοντες παρά το Κράτος. Διότι στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε και μιλάμε για την ανυπαρξία του Κράτους αν το θέμα είναι Πανελλαδικό. Αν το θέμα είναι τοπικό τότε μιλάμε για την ανυπαρξία του Νομάρχη. Αλλά αλήθεια, ΠΟΥ ήταν οι αντιπυρικές ζώνες των Νομαρχών και των Δημάρχων ; Σήμερα που κάηκε η γη τους, είναι αλήθεια ότι ποτέ στο μέλλον δεν θα τους απασχολήσει η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ! Βλέπετε η φωτιά ποτέ δεν ανάβει στις στάχτες !

Οι πληροφορίες που είχαμε για τον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν. Ουδείς από τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες του άρθρου , δεν αντέδρασε τουλάχιστον σε ότι αφορά στα μέσα που χρησιμοποιούν οι εμπρηστές.

Καταλήγοντας είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι το έκανε η 17Ν, ή κάποια παρακρατική ομάδα, ή κάποια μυστική υπηρεσία. Ακόμη πιο εύκολο για μερικούς είναι να πουν ότι το έκανε το ΠΑΣΟΚ ή οι αναρχικοί των Εξαρχείων για πολιτικούς λόγους .

Κάποιοι άλλοι επιμένουν να λένε ότι το έκαναν οι οικοπεδοφάγοι.

Ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι απόρροια των κλιματολογικών αλλαγών !!!

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι να βρεθεί το ΠΩΣ έγινε αυτή η καταστροφή. Το πώς, το γνωρίζει πολύ καλά τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα ! Η μέθοδος πλέον είναι γνωστή και δύσκολα αντιμετωπίσιμη !

Το ζητούμενο είναι το ΠΟΙΟΙ βρίσκονται πίσω από τους εμπρησμούς που κατέστρεψαν την χώρας μας.

Σήμερα, σίγουρα ουδείς μπορεί να πει έστω ένα όνομα. Ουδείς δικαιούται να κατηγορήσει κόμματα ως υπεύθυνους για τη φωτιά. Αλλά αλήθεια τι μπορεί να πει κανείς στους συγγενείς των 65 ανθρώπων που σήμερα δεν ζουν ανάμεσά μας; Τι μπορεί να πει κανείς στον πατέρα που έχασε την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του. Τι μπορεί να πει κανείς στον γονιό του δασοπυροσβέστη που τον είδε καμένο μέσα σε ένα νεκροτομείο;

Σίγουρα όχι αυτά που λέει η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση. Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς το όνομα του δολοφόνου! Αλλά κάτι όμως μπορούμε να ψελλίσουμε μετά από τον όλεθρο αυτό !

Οι εμπρηστές είναι πάνω από 10
Οι εμπρηστές ανήκουν σε μια οργανωμένη ομάδα. Με αρχηγό και εκτελεστές.
Οι εμπρηστές διέθεσαν αρκετά χρήματα για την αγορά εξοπλισμού.
Οι εμπρηστές διαθέτουν γνώσεις τοπογραφίας και έχουν πρόσβαση σε μοντέλα μετεωρολογικών προγνώσεων
Οι εμπρηστές ήθελαν να σκοτώσουν.
Οι εμπρηστές δεν ήθελαν να καταστρέψουν απλά. Ήθελαν να σκοτώσουν.
Οι εμπρηστές δεν θέλουν να αποκομίσουν κέρδη . Θέλουν να καταστρέψουν.
Οι εμπρηστές φέτος κινήθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.
Οι εμπρηστές είναι κράμα από Ελληνες και αλλοδαπούς φονιάδες.
Οι Εμπρηστές συντονίζονται και δρουν κυρίως νύχτα.
Οι εμπρηστές έχουν θέσει από την Ανοιξη σε εφαρμογή το σχέδιό τους.
Οι εμπρηστές γνώριζαν ότι θα βρουν απροετοίμαστο τον Κρατικό Μηχανισμό.
Οι Εμπρηστές θα χτυπούσαν την Ελλάδα όποια Κυβέρνηση και αν υπήρχε.
Οι εμπρηστές χτύπησαν όπου ΔΕΝ υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες.
Οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν μέσα υψηλής τεχνολογίας.

Οι εκτελεστές κυρίες και κύριοι , πέρασαν ανάμεσα στα καραβάνια των δύστυχων λαθρομεταναστών.

Οι εκτελεστές κατέκαψαν την Ε.Ε. από Δυσμάς προς Ανατολάς. Πρώτα η Πορτογαλία μετά η Ισπανία μετά η Ιταλία μετά η Ελλάδα και μετά η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Κατά την γνώμη μου ένα καλό ερώτημα είναι , πόσο ωφελήθηκε άραγε από τη ζημιά αυτή , το διεθνές κύκλωμα ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ και πόσο πρόκειται να αυξηθούν οι αφίξεις λαθρομεταναστών τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια , τώρα που ολόκληρη η μεσόγειος έχει καεί και όλες οι κρατικές υπηρεσίες ασχολούνται με τις καταστροφές !!!

Δεν συζητάμε φυσικά ότι το διεθνές δίκτυο δουλεμπόρων κατέκαψε την Ελλάδα. Αλλά επιτέλους, πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε όλους αυτούς που μας Κυβερνούν καθώς και την σημειολογία των κινήσεών τους.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης αναφορικά με τις φωτιές!

Η επιλογή του Πρωθυπουργού ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, μια επιλογή που ξάφνιασε πολλούς! Ένα στέλεχος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχέσεις της χώρας μας με το Εξωτερικό από τότε που Πρωθυπουργός ήταν ο αείμνηστος Κώστας Καραμανλής. Γιατί άραγε ο σημερινός Πρωθυπουργός τοποθέτησε ένα στέλεχος από το υπουργείο Εξωτερικών για να διαχειριστεί μια κρίση που αφορά καθαρά το υπουργείο ... Εσωτερικών;

Αλήθεια τι εμπειρία έχει ο Πέτρος Μολυβιάτης από θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Από θέματα Δημοσίας Τάξης; Από θέματα πυρόσβεσης ; Από θέματα αντιμετώπισης της ανθρώπινης πίκρας , οργής και του αβάσταχτου πόνου που δημιούργησε η απώλεια των 65 αδικοχαμένων ψυχών;

Ο Καραμανλής σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε, είχε πληροφόρηση για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Αν οι εμπρηστές ήταν από την εσωτερική τρομοκρατία, τότε λογικό θα ήταν σε αυτή την επιτροπή να τοποθετούσε κάποιο έμπειρο στέλεχος της ΝΔ που έχει περάσει από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης . Αν ήταν από τον χώρο των Αναρχικών ισχύει πάλι το ίδιο.

Το ότι τοποθέτησε στην θέση αυτή τον Πέτρο Μολυβιάτη, ο Πρωθυπουργός απέστειλε στην ουσία ένα μήνυμα ότι ο «εχθρός» προέρχεται από το Εξωτερικό. Και φυσικά δεν γίνεται λόγος για Αλ Κάιντα μιας και ο Π. Μολυβιάτης δεν έχει εμπειρία σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας. Αντίθετα , ήταν αυτός που επί των ημερών του υλοποιήθηκαν μερικά πολύ μεγάλα έργα όπως ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη καθώς και αγωγός Καρατζάμπεη – Κομοτηνή. Η εμπειρία του Πέτρου Μολυβιάτη σχετίζεται όχι τόσο με τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα αλλά όσο με τις ΕλληνοΑμερικανικές Σχέσεις!

Αυτές είναι μερικές πραγματικότητες στις οποίες αξίζει να σταθούμε και να θεμελιώσουμε μια συζήτηση, μακριά από «φωνές» και «υστερίες» του τύπου το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις φωτιές ή το αμίμητο ότι οι οικοπεδοφάγοι κατέκαψαν την Ελλάδα, μόνο και μόνο γιατί διανύουμε περίοδο εκλογών και όλοι αναζητούν πολιτικά άλωθι. Φυσικά, ακόμη και η εκδοχή ότι αυτοί που κατέκαψαν τον άγνωστο Στρατιώτη, δηλαδή οι αναρχικοί , οργάνωσαν όλο αυτό το σχέδιο δεν αντέχει σε κάποια κριτική.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αναρωτηθούμε, ποια τεράστια οικονομικά συμφέροντα θίχτηκαν από την αλλαγή πλεύσης της Ελληνικής Πολιτικής προς τον Ενεργειακό τομέα με δημιουργία ενός ισχυρού ενεργειακού κόμβου στη Βόρεια Ελλάδα ; Μήπως η ίδια αλλαγή πλεύσης στα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, έθιξε τεράστια συμφέροντα Αμερικανικών κολοσσών;

Γιατί άραγε εδώ στην Ελλάδα, θα πρέπει να εξετάζουμε τα πάντα , ακόμη και εκδοχές που δεν αντέχουν καν σε κριτική, αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ, ακόμη και να σκεφτόμαστε , ότι οι εμπρησμοί μπορεί να αποτελούν απόρροια της στροφής της Ελληνικής Πολιτικής προς την «Ρωσική Αρκούδα»; Αν ισχύει κάτι τέτοιο φυσικά, δεν απαλλάσσει την Κυβέρνηση από το βάρος που φέρει για τα 65 θύματα της Εθνικής μας Τραγωδίας. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την πλημμελή αντιμετώπιση του προβλήματος τα πρώτα δύο 24ωρα.

Είναι μια ευκαιρία όμως, να ξεκινήσουμε από σήμερα, να σκεφτόμαστε ότι μια δημοσιογραφική έρευνα, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισαν τεράστιοι οικονομικοί κολοσσοί , στους εμπρησμούς των δασών μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη, ίσως να οφείλεται στην απόφαση πολλών Ευρωπαίων Ηγετών να ακολουθήσουν τη Ρωσία στο μεγάλο άλμα της στην αγορά της Ενέργειας. Ενώ αναμένεται σε Παγκόσμιο επίπεδο η Ρωσική Πολεμική Βιομηχανία, αντλώντας κεφάλαια από τα έσοδα από την Αγορά της Ενέργειας , να ανακάμψει και πάλι , απειλώντας την Αμερικανική μονοκρατορία !!!

Τουλάχιστον, ας αρχίσουμε να συζητάμε αυτή την εκδοχή και ας μη φοβόμαστε !!!

Πηγή: Aegean Times

Δυναμική επανεμφάνιση Λαλιώτη

Δυναμική επανεμφάνιση Λαλιώτη

«Τελεία και παύλα» σε θέματα που στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι λειτούργησαν θετικά στη συσπείρωση του κόμματος, όπως είναι οι υποθέσεις της Φώφης Γεννηματά (κυρίως αυτή) και της κ. Πατουλίδου, προκειμένου να μην εξελιχθούν σε επικίνδυνη εσωστρέφεια, επιχειρούν να βάλουν στο ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έβγαλε χθες στην οθόνη των τηλεοπτικών μας δεκτών τον Κ. Λαλιώτη και το «σκληρό ροκ». Ο κ. Λαλιώτης, που τυπικά βρέθηκε χθες δίπλα στον Γ. Ραγκούση, για να παρουσιάσει την πρώτη φάση της διαφημιστικής καμπάνιας με δύο σποτ που επικεντρώνονταν στις πυρκαγιές και στην ελληνική σημαία, προχώρησε σε οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κ. Καραμανλή: Μίλησε για «αδέξια, ανίκανη και φαύλη Δεξιά», για «κυβέρνηση μεγάλων λόγων και μηδαμινών έργων», υποστήριξε ότι «η εκλογική αναμέτρηση είναι ανοικτή» και προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές.

«Η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα»

Κρατώντας δε στα χέρια του το πρόγραμμα του κόμματός του, που, όπως είπε, θα μοιραστεί σε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ζήτησε επιμόνως από τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δείξουν το δικό τους πρόγραμμα, διαπιστώνοντας ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει πρόγραμμα, «γι' αυτό και ο Κ. Καραμανλής αρνείται το debate τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να αποκρύψει τη μυστική του ατζέντα. Πάντως, ο κ. Λαλιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει σκληρό ροκ», απλώς το ΠΑΣΟΚ θέτει ερωτήματα και παραθέτει το πρόγραμμά του.

Παπανδρέου: Λίγος ο Καραμανλής

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Mega, συνέχισε τις έντονες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής είναι λίγος για τη χώρα, «είναι συμπαθής πολιτικός, αλλά δεν κάνει για τη θέση του πρωθυπουργού». Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η αλλαγή είναι εθνική επιταγή για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος», ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αλλάξει αυτή την κυβέρνηση και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος «θα αποδείξω όχι απλώς ότι είμαστε καλύτεροι αλλά ότι θα είμαστε ριζικά διαφορετικοί». Προανήγγειλε δε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη δομή της (επιτελικής, όπως επανέλαβε) κυβέρνησής του, στην οποία είπε ότι θα περιλάβει και τη Φώφη Γεννηματά. Απέδωσε δε το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται της ΝΔ στην απογοήτευση από την ερωτική σχέση των πολιτών με το κόμμα του το 2004 και στη δυσκολία να ξεκινήσουν μια «νέα ερωτική σχέση» μαζί του: «Όμως μπροστά στην κάλπη δεν μιλάμε για μια ερωτική σχέση αλλά για το μέλλον της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή πλειοψηφία στο κόμμα του, προσθέτοντας ότι ξέρει να διαμορφώνει ευρύτερες συνεργασίες αλλά όχι με τη ΝΔ.

Κάηκε η Πελοπόννησος με τρεις φωτιές

Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι με το να λέει «όλοι ίδιοι είναι» οδηγεί τους πολίτες στο να χάνουν την ελπίδα τους και, όταν χάνεται η ελπίδα, αυτός «είναι ο θάνατος ενός έθνους, ενός λαού». Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για την ανικανότητα της κυβέρνησης στην περίπτωση της εθνικής καταστροφής με τις πυρκαγιές, λέγοντας ότι τα περί ασύμμετρης απειλής «είναι επικίνδυνη ανοησία», καθώς με τρεις φωτιές στην Πελοπόννησο κάηκαν εκατομμύρια στρέμματα, όταν το 2002 με 8.000 φωτιές είχαν καεί 80.000 στρέμματα. Υποστήριξε δε ότι το τριχίλιαρο που δίνει στους πυροπαθείς η κυβέρνηση είναι τα ναύλα για να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές της χώρας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι «σχεδίασε το σκάνδαλο των ομολόγων» και πρόσθεσε ότι τα «λεφτά πήγαν σε τσέπες συνδεδεμένες με τη ΝΔ». Όσο για τον αποκλεισμό της Φώφης Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μίλησε για απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Έφερε δε ως παραδείγματα μεταξύ άλλων την τηλεφωνική ψήφο για τους συμβασιούχους, τις υποκλοπές που πήγαν στο αρχείο, το γεγονός ότι επεστράφη το πόρισμα Ζορμπά αλλά και την καταμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων προκειμένου να μπει ο Α. Καραμανλής στη Βουλή.

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Αρείου Πάγου

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία ήταν «απόλυτα νόμιμη η σύνθεση του Α' Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο πήρε την απόφαση για τον αποκλεισμό της Φώφης Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ». Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Α. Παπαδόπουλος επικαλείται προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου του Ανώτατου Δικαστηρίου σύμφωνα με τις οποίες κατά την ανακήρυξη σε δημόσια συνεδρίαση των υποψήφιων συνδυασμών και των υποψήφιων βουλευτών Επικρατείας δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος κωλυμάτων νομιμότητας: «Συνεπώς -συμπεραίνει ο κ. Παπαδόπουλος- τα αντιθέτως προβαλλόμενα είναι τουλάχιστον ανακριβή και συνιστούν νομικές ακροβασίες, ανεπίτρεπτες για το κύρος Ανώτατου Δικαστηρίου. Όλα αυτά απολήγουν στο ότι ο καθορισμός της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επί προεδρίας Κεδίκογλου, με τη συμμετοχή σε αυτό αρεοπαγίτη επιθεωρητή, οδήγησε στη μη νόμιμη συγκρότηση του τμήματος αυτού» καταλήγει.


Πηγή: City Press