Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Δυναμική επανεμφάνιση Λαλιώτη

Δυναμική επανεμφάνιση Λαλιώτη

«Τελεία και παύλα» σε θέματα που στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι λειτούργησαν θετικά στη συσπείρωση του κόμματος, όπως είναι οι υποθέσεις της Φώφης Γεννηματά (κυρίως αυτή) και της κ. Πατουλίδου, προκειμένου να μην εξελιχθούν σε επικίνδυνη εσωστρέφεια, επιχειρούν να βάλουν στο ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έβγαλε χθες στην οθόνη των τηλεοπτικών μας δεκτών τον Κ. Λαλιώτη και το «σκληρό ροκ». Ο κ. Λαλιώτης, που τυπικά βρέθηκε χθες δίπλα στον Γ. Ραγκούση, για να παρουσιάσει την πρώτη φάση της διαφημιστικής καμπάνιας με δύο σποτ που επικεντρώνονταν στις πυρκαγιές και στην ελληνική σημαία, προχώρησε σε οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κ. Καραμανλή: Μίλησε για «αδέξια, ανίκανη και φαύλη Δεξιά», για «κυβέρνηση μεγάλων λόγων και μηδαμινών έργων», υποστήριξε ότι «η εκλογική αναμέτρηση είναι ανοικτή» και προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές.

«Η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα»

Κρατώντας δε στα χέρια του το πρόγραμμα του κόμματός του, που, όπως είπε, θα μοιραστεί σε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ζήτησε επιμόνως από τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δείξουν το δικό τους πρόγραμμα, διαπιστώνοντας ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει πρόγραμμα, «γι' αυτό και ο Κ. Καραμανλής αρνείται το debate τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να αποκρύψει τη μυστική του ατζέντα. Πάντως, ο κ. Λαλιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει σκληρό ροκ», απλώς το ΠΑΣΟΚ θέτει ερωτήματα και παραθέτει το πρόγραμμά του.

Παπανδρέου: Λίγος ο Καραμανλής

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Mega, συνέχισε τις έντονες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής είναι λίγος για τη χώρα, «είναι συμπαθής πολιτικός, αλλά δεν κάνει για τη θέση του πρωθυπουργού». Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η αλλαγή είναι εθνική επιταγή για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος», ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αλλάξει αυτή την κυβέρνηση και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος «θα αποδείξω όχι απλώς ότι είμαστε καλύτεροι αλλά ότι θα είμαστε ριζικά διαφορετικοί». Προανήγγειλε δε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη δομή της (επιτελικής, όπως επανέλαβε) κυβέρνησής του, στην οποία είπε ότι θα περιλάβει και τη Φώφη Γεννηματά. Απέδωσε δε το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται της ΝΔ στην απογοήτευση από την ερωτική σχέση των πολιτών με το κόμμα του το 2004 και στη δυσκολία να ξεκινήσουν μια «νέα ερωτική σχέση» μαζί του: «Όμως μπροστά στην κάλπη δεν μιλάμε για μια ερωτική σχέση αλλά για το μέλλον της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή πλειοψηφία στο κόμμα του, προσθέτοντας ότι ξέρει να διαμορφώνει ευρύτερες συνεργασίες αλλά όχι με τη ΝΔ.

Κάηκε η Πελοπόννησος με τρεις φωτιές

Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι με το να λέει «όλοι ίδιοι είναι» οδηγεί τους πολίτες στο να χάνουν την ελπίδα τους και, όταν χάνεται η ελπίδα, αυτός «είναι ο θάνατος ενός έθνους, ενός λαού». Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για την ανικανότητα της κυβέρνησης στην περίπτωση της εθνικής καταστροφής με τις πυρκαγιές, λέγοντας ότι τα περί ασύμμετρης απειλής «είναι επικίνδυνη ανοησία», καθώς με τρεις φωτιές στην Πελοπόννησο κάηκαν εκατομμύρια στρέμματα, όταν το 2002 με 8.000 φωτιές είχαν καεί 80.000 στρέμματα. Υποστήριξε δε ότι το τριχίλιαρο που δίνει στους πυροπαθείς η κυβέρνηση είναι τα ναύλα για να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές της χώρας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι «σχεδίασε το σκάνδαλο των ομολόγων» και πρόσθεσε ότι τα «λεφτά πήγαν σε τσέπες συνδεδεμένες με τη ΝΔ». Όσο για τον αποκλεισμό της Φώφης Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μίλησε για απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Έφερε δε ως παραδείγματα μεταξύ άλλων την τηλεφωνική ψήφο για τους συμβασιούχους, τις υποκλοπές που πήγαν στο αρχείο, το γεγονός ότι επεστράφη το πόρισμα Ζορμπά αλλά και την καταμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων προκειμένου να μπει ο Α. Καραμανλής στη Βουλή.

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Αρείου Πάγου

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία ήταν «απόλυτα νόμιμη η σύνθεση του Α' Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο πήρε την απόφαση για τον αποκλεισμό της Φώφης Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ». Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Α. Παπαδόπουλος επικαλείται προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου του Ανώτατου Δικαστηρίου σύμφωνα με τις οποίες κατά την ανακήρυξη σε δημόσια συνεδρίαση των υποψήφιων συνδυασμών και των υποψήφιων βουλευτών Επικρατείας δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος κωλυμάτων νομιμότητας: «Συνεπώς -συμπεραίνει ο κ. Παπαδόπουλος- τα αντιθέτως προβαλλόμενα είναι τουλάχιστον ανακριβή και συνιστούν νομικές ακροβασίες, ανεπίτρεπτες για το κύρος Ανώτατου Δικαστηρίου. Όλα αυτά απολήγουν στο ότι ο καθορισμός της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επί προεδρίας Κεδίκογλου, με τη συμμετοχή σε αυτό αρεοπαγίτη επιθεωρητή, οδήγησε στη μη νόμιμη συγκρότηση του τμήματος αυτού» καταλήγει.


Πηγή: City Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: