Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Κ. Καραμανλής: Αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός

Κ. Καραμανλής: Αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός

Μέσα σε λίγα 24ωρα καλύψαμε τις άμεσες πρώτες ανάγκες των συμπολιτών μας παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου:

«Σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν ήδη εισπράξει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και τα χρήματα για την αντικατάσταση της οικοσκευής τους. Προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς το έργο της αποτίμησης των ζημιών, ώστε, όπως δεσμευθήκαμε, να ανακατασκευαστούν δωρεάν όλες οι κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσα έγιναν αμέσως μετά το κακό από μόνα τους δεν επαρκούν. Εχουμε πολύ και δύσκολο έργο μπροστά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται. Ηδη προχωρούμε στην κατάρτιση ενός μακρόπνοου σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης για τη δυναμική, τη φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη όλων των περιοχών που έπληξε η πύρινη λαίλαπα. Κάνουμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να ξανασταθούν στα πόδια τους, οι νέοι και οι νέες στις πληγείσες περιοχές να παραμείνουν στους τόπους τους. Να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα, να ζωντανέψει η προοπτική. Είμαι αισιόδοξος, είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη δοκιμασία η Ηλεία, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Εύβοια μπορούν να αναγεννηθούν. Μπορούν να μπουν σε ένα νέο μοντέλο υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης, ένα νέο μοντέλο που με άξονες την ποιότητα, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία θα δώσει την ευκαιρία στις παραγωγικές δυνάμεις των περιοχών αυτών να βγουν πιο δυναμικά μπροστά.

Πιστεύω ότι σε τέτοιες ώρες, σε τέτοιες ακριβώς ώρες, οφείλουμε όλοι να αναζητούμε τα θετικά μηνύματα, τα μηνύματα στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε για την πορεία μας προς το μέλλον. Τέτοια μηνύματα υπάρχουν, είναι η συστράτευση ολόκληρης της κοινωνίας, ολόκληρου του έθνους, των Ελλήνων στην πατρίδα και την ομογένεια, στον αγώνα για την ανακούφιση των πυροπαθών και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Μέσα από τη δοκιμασία αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός, μια νέα αλληλεγγύη, μια νέα άμιλλα προσφοράς. Και αυτός ο πατριωτισμός είναι που ενισχύει την αισιοδοξία μου για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.

Γιατί οι Ελληνες αυτές τις ημέρες για μια ακόμη φορά επέδειξαν ωριμότητα. Εδειξαν σε όλους μας, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε: το δρόμο του χρέους, το δρόμο του καθήκοντος, το δρόμο της ενότητας.

Εχουμε πάρει το μήνυμα των πολιτών. Η ενότητα, η ομοψυχία των Ελλήνων αυτές τις ημέρες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε, όσες ύβρεις κι αν εκτοξευθούν εναντίον μας, όσες κραυγές λαϊκισμού και δημαγωγίας ακουστούν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: