Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Προσφυγή Φασούλα στο ΣτΕ για τα εκλογικά κέντρα

Προσφυγή Φασούλα στο ΣτΕ για τα εκλογικά κέντρα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ανασταλεί και ακυρωθεί ως μη νόμιμη η από 19.8.2007 απόφαση του γενικού γραμματέα περιφέρειας Αττικής, Χαράλαμπου Μανιάτη, σχετικά με τον καθορισμό των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους στο Δήμο Πειραιά εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Όπως αναφέρει ο κ. Φασούλας στην προσφυγή του, συνήλθε δύο φορές διακομματική επιτροπή για να καθορίσει το χώρο της τοποθέτησης των κεντρικών εκλογικών κέντρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση.

Στις 27 Αυγούστου ο Φασούλας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και παραχώρησε την Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στη Ν.Δ. και το χώρο που είναι στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργίου Α' στο ΠΑΣΟΚ.

Στις 29.8.2007 ο περιφερειάρχης Αττικής στέλνει έγγραφο στο Δήμο Πειραιώς που χαρακτηρίζει νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό των χώρων για προεκλογική χρήση στα δύο μεγάλα κόμματα. Στη συνέχεια, με νέα απόφασή του ο κ. Μανιάτης ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παραχώρησε τους επίμαχους χώρους αντίστροφα στα δύο μεγάλα κόμματα. Στην δεύτερη απόφασή του, ο κ. Μανιάτης επικαλείται ότι είχε προηγηθεί προσφυγή δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πειραιά.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: