Μια ομιλία που είχε και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως το ζήτημα με τα Ίμια για το οποίο ο κ. Κλίντον ανέφερε ότι ήταν ένα μοιραίο γεγονός για την Ελλάδα και την Τουρκία, όμως εκείνον τον έκανε καλύτερο πρόεδρο. Ο κ. Κλίντον ανεφέρθη και στο διάστημα της προεδρίας του λέγοντας ότι του είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αλληλεγγύη που υπήρξε μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στους σεισμούς του 1999.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πάντα θα υπάρχουν διαφορές, όμως στον 21ο αιώνα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι διαφορές με σοφία. Ο κ. Κλίντον είπε ακόμη ότι αν λυθεί το Κυπριακό, το Κόσοβο και το Βοσνιακό, τότε η κατάσταση θα είναι καλύτερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα υπάρξουν μεγαλύτερες ευκαιρίες και θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες για οικονομικές επενδύσεις στην περιοχή. Αναφερόμενος στο Ιράκ και για το αν θα πρέπει να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από εκεί, τόνισε ότι η αποχώρηση θα πρέπει να είναι σταδιακή. Κυριότερος λόγος για το ότι δεν πρέπει να φύγουν, είπε ο κ. Κλίντον, είναι ότι θα εγκαταλειφτούν οι Κούρδοι και σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι οι Κούρδοι να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους και τότε να υπάρξει τουρκική εισβολή. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Απόψε το βράδυ ο κ. Κλίντον παρακάθισε σε δείπνο στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Αύριο ο Μπιλ Κλίντον θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Πηγή: ΕΡΤ