Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Διαχωριστική... γραμμή με τον ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση για τους μετανάστες

Διαχωριστική... γραμμή με τον ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση για τους μετανάστες

Διαχωριστική... γραμμή με τον ΛΑΟΣ επιχείρησε να βάλει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Βουλής με αφορμή το θέμα της λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί ζήτημα αιχμής για το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά χθες επιβεβαιώθηκε ότι το ελληνικό κράτος αγνοεί τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη, έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, την 1η Οκτωμβρίου 2007 ο αριθμός των αδειών παραμονής για υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν νομίμως στη χώρα μας ανέρχεται σε 473.547.

Οσον αφορά τους παράνομους μετανάστες, τόνισε πως «δεν έχουν καταγραφεί» και ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να προσδιοριστεί κατά προσέγγιση ο αριθμός τους, ενώ επικαλέστηκε μελέτη του καθηγητή Θ. Λιανού του Οικονομικού Πανεπιστημίου που με βάση την απογραφή του 2001 τους προσδιορίζει μεταξύ 185.000 έως 275.000 άτομα.

Τα στοιχεία αμφισβήτησε ο κ. Πλεύρης λέγοντας πως οι μετανάστες στην ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 800.000, καθώς μόνο το πρώτο 8μηνο του 2007 έχουν γίνει 69.000 συλλήψεις. Επιπλέον, έκανε λόγο για «στυγνή μορφή ρατσισμού» αναφερόμενος στην ύπαρξη «μαύρης εργασίας» λαθρομεταναστών στη χώρα μας και πρότεινε να ισχύσει για την Ελλάδα το μέτρο της ποσόστωσης, όπως συμβαίνει σε Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία.

Η τελευταία αποστροφή της ομιλίας του προκάλεσε την αντίδραση του κ. Νάκου, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του ΛΑΟΣ ότι υπονοεί πως πρέπει να υπάρξουν «άλλες μέθοδοι» για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, που είναι -όπως είπε ο υφυπουργός- «έξω από τον ανθρωπισμό, τον πολιτισμό και την ψυχοσύνθεσή μας».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: