Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Πυροδοτούν αντιδράσεις από το Ισραήλ οι δηλώσεις Αχμαντινετζάντ

Πυροδοτούν αντιδράσεις από το Ισραήλ οι δηλώσεις Αχμαντινετζάντ

«ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Μαρκ Ρεγκέβ τις δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες ώρες για το εβραϊκό κράτος ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Οι ακραίες και ντροπιαστικές δηλώσεις του Ιρανού ηγέτη πρέπει να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας, να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικούς εξοπλισμούς», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Με την ευκαιρία της ετήσιας γιορτής για την Αλ Κοντς, την οποία είχε θεσμοθετήσει ο ιμάμης Χομεϊνί, το πρώτο χρονικό διάστημα μετά την Ισλαμική Επανάσταση το 1979, ο Ιρανός πρόεδρος έκανε δηλώσεις για το Ισραήλ, ενώ χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη.

Ο Ιρανός πρόεδρος βεβαίωσε ότι «ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης» συνεχίζεται, ενώ διατύπωσε αμφιβολίες για την έκταση που πήρε το Ολοκαύτωμα (κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο). «Περιέβαλαν με ιερό χαρακτήρα το Ολοκαύτωμα και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ερωτά...με πρόσχημα το Ολοκαύτωμα επιτρέπουν στους εαυτούς τους να διαπράττουν οποιοδήποτε έγκλημα», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος. Ακολούθως πρότεινε οι

«Σιωνιστές να εγκατασταθούν σε άδειες από πληθυσμό περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: