Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Δεύτερος γύρος με προβάδισμα Βενιζέλου

Δεύτερος γύρος με προβάδισμα Βενιζέλου

Δεύτερο γύρο με σαφές προβάδισμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στο σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά με τον Γιώργο Παπανδρέου να «παίρνει κεφάλι» στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Alpha.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -στο σύνολο των ψηφοφόρων- ο κ. Βενιζέλος συγκεντρώνει το 42,6%, ο κ. Παπανδρέου το 31,5% και ο κ. Σκανδαλίδης το 10,8%.

Ωστόσο, σε σχέση με τους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τη 16η Σεπτεμβρίου, ο Γ. Παπανδρέου και ο Ε. Βενιζέλος είναι σε απόσταση αναπνοής με τον μεν πρώτο να προτιμά το 43,3% και τον δεύτερο το 42,6%. Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης συγκεντρώνει το 6,9%.

Μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ένας στους δύο ψηφοφόρους προτιμά τον κ. Βενιζέλο (49,6%) και τον κ. Παπανδρέου το 39,9%.

Ωστόσο, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ένας στους δύο (51%) θεωρεί καταλληλότερο υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Παπανδρέου και το 44,9% τον κ. Βενιζέλο.

Σημειώνεται ότι όσοι δηλώνουν πολύ κοντά ή κοντά στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως προτιμούν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Βενιζέλο (43,2%) και τον κ. Παπανδρέου το 39,5%.

Τέλος στο ερώτημα ποιος θα ωφεληθεί από την υποψηφιότητα Σκανδαλίδη, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ λένε ο κ. Παπανδρέου (45,1%) και ο κ. Βενιζέλος το 21,7%.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: