Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πληροφορίες που εκπορεύτηκαν από τον τουρκικό Τύπο και αναμεταδόθηκαν από άλλα ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Αμπράμοβιτς προχωρεί σε μεγάλες επενδύσεις στα κατεχόμενα.

Με γραπτή δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία Τζον Μαν (John Mann), σημειώνει ότι ``στις 21 Αυγούστου 2007, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει επενδύσει σε σχέδιο ακίνητης περιουσίας με την ονομασία `Chelsey Village` στο βόρειο μέρος της Κύπρου, καθώς και στην κατασκευή ή απόκτηση οικιστικών περιουσιών στην Τουρκία".

"Αυτά τα δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή``, επισημαίνει ο κ. Μαν, προσθέτοντας πως ``ούτε ο κ. Αμπράμοβιτς, ούτε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Τσέλσι ή οποιαδήποτε άλλη συνεργαζόμενη εταιρεία, συνδέεται καθ` οιονδήποτε τρόπο με το `Chelsey Village` ``.

``Επίσης, δεν συνδέονται με οποιαδήποτε άλλα έργα που κατονομάζονται σε αυτά τα δημοσιεύματα ή με οποιανδήποτε άλλη περιουσία στη βόρεια Κύπρο``, αναφέρει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ρώσου επιχειρηματία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η Γεωργία ισχυρίζεται πως ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο της χώρο

Η Γεωργία ισχυρίζεται πως ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο της χώρο

Η Γεωργία ζήτησε σήμερα εξηγήσεις από τη Ρωσία επειδή, όπως ισχυρίζεται, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε χθες τον εναέριο της χώρο.

Το περιστατικό έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά τις κατηγορίες της Τιφλίδας πως ένα ρωσικό μαχητικό άφησε ένα πύραυλο΄στο έδαφός της.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας δήλωσε πως τα συστήματα αεράμυνας της χώρας εντόπισαν ένα αεροσκάφος να κινείται για 5 χιλιόμετρα εντός του εθνικού εναέριου χώρου και πως η παραβίαση διάρκεσε 3 λεπτά.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται πως η Γεωργία προέβη σε άμεσο διάβημα προς τη Ρωσία, απαιτώντας άμεσες και ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Αεροπορίας Alexander Drobyshevsky είπε πως κανένα ρωσικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Γεωργίας.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες τσα τελευταία χρόνια, καθώς η πολιτική ηγεσία της Γεωργίας προσπαθεί να ξεφύγει από τη ρωσική σφαίρα επιρροής και να συσφίξει τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι διμερείς σχέσεις επιδεινώθηκαν περαιτέρω όταν στις 6 Αυγούστου η Γεωργία ισχυρίστηκε πως ένα ρωσικό Su-24 εισήλθε στον εναέριο της χώρο και έριξε ένα πυραυλό, ο οποίος όμως δεν εξερράγη. Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Πηγή: International Herald Tribune

Δήλωση του Εκπροσώπου του Αμερικανικού ΥΠΕΞ αναφορικά με έρευνες για πετρέλαια στην Α. Μεσόγειο

Δήλωση του Εκπροσώπου του Αμερικανικού ΥΠΕΞ αναφορικά με έρευνες για πετρέλαια στην Α. Μεσόγειο

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση Τύπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ο εκτελών χρέη εκπροσώπου, Gonzalo Gallegos, σε ερώτηση που εκκρεμούσε από την προχθεσινή ενημέρωση σχετικά με τη θέση της αμερικανικής Κυβέρνησης στο θέμα της προκήρυξης από την κυπριακή Κυβέρνηση διαγωνισμού για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε :«Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα διαγωνισμών για την απόκτηση αδειών εξερεύνησης κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.Μια αμερικανική εταιρεία είναι μεταξύ των διαγωνιζομένων. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κυρίαρχο κράτος με δικαίωμα να προκηρύσσει διαγωνισμούς για εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου εντός της δικής της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Η συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών σε τέτοιες επενδύσεις αποτελεί επιχειρηματική απόφαση και όχι πολιτική»

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

«Ουδέν σχόλιον» της Ρωσίας για τις δραστηριότητες Αμπράμοβιτς στα κατεχόμενα

«Ουδέν σχόλιον» της Ρωσίας για τις δραστηριότητες Αμπράμοβιτς στα κατεχόμενα

Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ της Ρωσίας στη Λευκωσία δεν επιθυμεί να σχολιάσει τις πληροφορίες στον τουρκικό τύπο, οι οποίες φέρουν το Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του βρετανικού ποδοσφαιρικού σωματείου Chelsey, Ρομάν Αμπράμοβιτς, να αγόρασε έκταση γης στην κατεχόμενη Κλεπίνη και να ανεγείρει ένα σύμπλεγμα από επαύλεις με την ονομασία ''Chelsea Village''.

''Είναι δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία γι' αυτό το θέμα'', δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σύμβουλος της Ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο.

Υπενθύμισε πως από το Μάιο του 2004, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί στην ιστοσελίδα δύο οδηγίες για τους Ρώσους τουρίστες, που επισκέπτονται την Κύπρο, και για τους Ρώσους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο νησί.

''Σε αυτές τις οδηγίες, το ΥΠΕΞ εξηγεί την κατάσταση στην Κύπρο όσον αφορά τις διακρατικές και διακυβερνητικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα'', πρόσθεσε.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνετρίβη αμερικανικό ελικόπτερο

Συνετρίβη αμερικανικό ελικόπτερο

Ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη στο βόρειο Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 Αμερικανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, η πτώση του ελικοπτέρου Black Hawk οφείλεται σε μηχανική βλάβη, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο κατάρριψης.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες των από συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου μετά τον Ιανουάριο του 2005 όταν 31 στρατιώτες είχαν χάσει ζωή τους κατά τη συντριβή μεταγωγικού ελικοπτέρου του σώματος των Πεζοναυτών.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Απειλούν με εκτελέσεις οι Ταλιμπάν

Απειλούν με εκτελέσεις οι Ταλιμπάν

Την απειλή να εκτελέσουν τους 18 Νοτιοκορεάτες ομήρους επανέλαβαν οι Ταλιμπάν, αν δεν απεκευθερωθούν οι φυλακισμένοι σύντροφοί τους, χωρίς όμως να διευκρινίσουν πότε λήγει το τελεσίγραφό τους.

Επίσης ανακοίνωσαν πως θα αφήσουν να πεθάνει ο γερμανός όμηρος που υποφέρει από την καρδιά του, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι δέκα ταλιμπάν. Ο Γερμανός απήχθη στις 18 Ιουλίου από το νότιο Αφγανιστάν.

"Αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν οι 19 νοτιοκορεάτες όμηροι θα εκτελεστούν", δήλωσε Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχέντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν από το Γκάζνι.

Διευκρινίζοντας πως απλώς μεταφέρει την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου των ταλιμπάν, πρόσθεσε πως η κατάσταση της υγείας των ομήρων δεν είναι καλή.

"Οι κλιματολογικές συνθήκες και η έλλειψη επαρκούς τροφής κάνουν δύσκολη τη διαβίωσή τους. Οι περισσότεροι είναι άρρωστοι", συμπλήρωσε.

"Το συμβούλιο δεν έχει ακόμα ορίσει ημερομηνία λήξης του τελεσίγραφου", επισήμανε ο Μουτζαχέντ.

"Φυσικά και θέλουμε να επιλύσουμε την κρίση αυτή μέσω διαπραγματεύσεων. Φαίνεται όμως πως οι αμερικανικές αρχές δημιουργούν προβλήματα", κατέληξε.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Το Κυπριακό είναι ένα από τα θέματα για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να παρέμβει το στρατιωτικό κατεστημένο

Το Κυπριακό είναι ένα από τα θέματα για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να παρέμβει το στρατιωτικό κατεστημένο

Το Κυπριακό είναι ένα από τα θέματα για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να παρέμβει το στρατιωτικό κατεστημένο, εκτιμά η εφημερίδα Times του Λονδίνου σε σχόλιο της την Τρίτη για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Οπως μεταδόθηκε από την βρετανική πρωτεύουσα, ''η αναφορά γίνεται υπό μορφή συμβουλής στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν τον οποίο το δημοσίευεμα παροτρύνει να χειρισθεί με ευλυγισία το θέμα της υποψηφιότητας για την προεδρία του κράτους''.

Το σχόλιο αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί μάλλον έχουν εκπλαγεί από την αυξημένη δύναμη του πρωθυπουργού σαν αποτέλεσμα των εκλογών και βρίσκονται σε αμηχανία διαφοροποιώντας τη στάση τους και αναμένοντας να κρίνουν τη συμπεριφορά του υποψηφίου του Κόμματος Ανάπτυξης και Δημοκρατίας Αμπτουλάχ Γκιούλ για την προεδρία.

''Αν όμως, η κυβέρνηση χάσει από τη δημοφιλία της ή αν ο κ. Ερντογάν προκαλέσει μια αναμέτρηση με το στρατιωτικό κατεστημένο για την Κύπρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στρατός θα προσπαθήσει να παρέμβει'', έγραψε η εφημερίδα.

Πηγή: typos.com.cy