Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Ντ. ντε Βιλπέν: «Να μην μπερδεύει την εξουσία και τη δόξα ο Σαρκοζί»

Ντ. ντε Βιλπέν: «Να μην μπερδεύει την εξουσία και τη δόξα ο Σαρκοζί»

Ο ΠΡΩΗΝ πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μέγας εσωκομματικός αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί, επιδόθηκε σήμερα σε μια δηλητηριώδη επίθεση εναντίον του Γάλλου προέδρου, καλώντας τον να μην μπερδεύει «την εξουσία και τη δόξα» και παραπέμποντάς τον στον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο Σαρκοζί δέχεται επίθεση από τον ντε Βιλπέν, ο οποιός αναδεικνύεται έτσι σε έναν από τους πολύ σπάνιους αντίπαλους του αρχηγού του κράτους στην παράταξή του, ενώ η αριστερή αντιπολίτευση βρίσκεται από την πλευρά της σε κρίση.

«Μπερδεύουμε μερικές φορές την εξουσία και τη δόξα», δήλωσε ο ντε Βιλπέν στο ραδιοσταθμό France Inter.

«Δεν κάνεις τη χώρα να προοδεύσει όταν είσαι περιτριγυρισμένος από κόλακες και αυλικούς» και το «πνεύμα της αυλής» είναι «ένας επικίνδυνος ιός», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πρέπει «να δούμε και να ξαναδούμε» τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, τόνισε.

«Ο Αρχοντοχωριάτης είναι πάντα αυτός που βγαίνει στο προσκήνιο. Είναι αναπόφευκτα αυτός προς τον οποίο στρέφονται τα βλέμματα», πρόσθεσε.

«Είμαι στην πλειοψηφία σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πια αντιπολίτευση. Και μέσα στην πλειοψηφία αυτή εκτιμώ πως πρέπει να φέρουμε την κριτική», δήλωσε ακόμη ο ντε Βιλπέν.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: