Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Γ. Παπανδρέου: «Η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές»

Γ. Παπανδρέου: «Η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας σε ομιλία του στο Περιστέρι το πρόγραμμα του κόμματος για τις γυναίκες.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν την γυναίκα και την οικογένεια. Αποδυνάμωσε τα ολοήμερα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς».

Χαρακτήρισε επίσης τη ΝΔ «εκφραστής συντηρητικών, παρωχημένων, πατριαρχικών αντιλήψεων προβάλλει στον πολιτικό της λόγο τον δήθεν σεβασμό της στις παραδόσεις, αναπαράγοντας την άνιση κατανομή των ρόλων των δύο φύλων στην προσωπική, ιδιωτική και δημόσια ζωή. Βάζει πάλι τις γυναίκες στο περιθώριο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι γυναίκες «ήταν και είναι κεντρικός πυλώνας της συγκρότησης, της εξέλιξης και της πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι σταθερά προσηλωμένο στην υπηρέτηση της αρχής της ισότητας των φύλων, στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, στην εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων και στην καταπολέμηση αναχρονιστικών στερεοτύπων σε βάρος των γυναικών.

«Προτεραιότητα μου είναι η πλήρης χειραφέτηση, η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτοδιάθεση των γυναικών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: