Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Ερτσακιτζά: Στόχος είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν στη συνολική και δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος

Ερτσακιτζά: Στόχος είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν στη συνολική και δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως προσβλέπει στην σημερινή συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη, Μεχμέτ Αλί, Ταλάτ, σκοπός της οποίας, όπως είπε, είναι να σπάσει το αδιέξοδο και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της 8ης Ιουλίου 2006.

Η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, τόνισε, μπορεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για λύση στο κυπριακό.

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επανέλαβε τη δέσμευσή του σε λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την επανένωση της χώρας, του λαού, της κοινωνίας, της οικονομίας και των θεσμών.

Ενόψει της σημερινής συνάντησης με τον κ, Ταλάτ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε συνάντηση εργασίας μιας και πλέον ώρας, με τον ειδικό αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ.

Η σημερινής συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ θα πραγματοποιηθεί παρουσία του κ. Μόλερ.

--- Δήλωση εκπροσώπου Ταλάτ για την σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο---

Ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα προσέλθει στην σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο έχοντας στόχο την έναρξη διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσουν στη συνολική και δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος Χασάν Ερτσακιτζά.

Πρόσθεσε ότι το πλαίσιο μιας λύσης αναφέρεται μέσα στις αρχές της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 ως «δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία στη βάση της πολιτικής ισότητας».

Ο κ. Ερτσακιτζά είπε ότι η Τουρκοκυπριακή επιδιώκει μια όσο το δυνατό πιο γρήγορη διαπραγμάτευση για να ανοίξει δρόμο για λύση του κυπριακού, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: