Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Τρία μέλη ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθησαν την Τρίτη στη Γερμανία και η ομοσπονδιακή γενική εισαγγελέας δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες που αποτράπηκαν, θα ήταν από τις πιο σοβαρές που έχουν συμβεί σε γερμανικό έδαφος.

Οι τρεις ύποπτοι τρομοκράτες που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Γερμανία ετοιμαζαν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στη Γερμανία, πρόσθεσε.

Οι ύποπτοι, δύο Γερμανοί και ένας Τούρκος, ανήκαν σ' ένα γερμανικό πυρήνα του ισλαμιστικού κινήματος "Ισλαμική Ένωση Τζιχάντ", που βρισκόταν σε "στενή σχέση" με την αλ-Κάιντα, σύμφωνα με την Χαρμς.

Και οι τρεις έχουν πείρα σε χημικά προϊόντα και στόχος τους ήταν να παγιδεύσουν αυτοκίνητα με εκρηκτικά.

Σε ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας επισημαίνεται πως οι έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψή τους είχαν αρχίσει εδώ και πολλούς μήνες και ότι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά γερμανικά κρατίδια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Στόχοι των τρομοκρατών ήταν ένα αεροδρόμιο και μια αμερικανική στρατιωτική βάση και σε περίπτωση που έφερναν εις πέρας το εγχείρημά τους, η επιθέσεις θα ήταν μεγαλύτερες από αυτές του Λονδίνου και της Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: