Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Καρατζαφέρης: «Προβλέπω αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

Καρατζαφέρης: «Προβλέπω αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»


ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση της ΝΔ θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου εκτίμησε ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατά τη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο προέβλεψε επίσης πως δεν θα χρειαστούν μετεκλογικές συνεργασίες, καθώς το πρώτο κόμμα της ΝΔ, το οποίο, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης, έχει σταθερό προβάδισμα, θα κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό που θα επιτρέπει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Εφ' όσον, όμως, όπως είπε, ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων και όταν ρωτήθηκε αν η αναφορά του αυτή σημαίνει «πως δεν έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη του», απάντησε πως τα στελέχη θα παίξουν το ρόλο για τον οποίο θα ψηφιστούν. «Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ από τα έδρανα θα ελέγχουν το νομοθετικό έργο», είπε.

Στην ερώτηση αν ανάμεσα στις προσωπικότητες αυτές «θα έβλεπε και την Έφη Σαρρή», η οποία είναι υποψήφια με το ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε ότι υπάρχουν στο κόμμα του άλλα 44 στελέχη, στην ίδια περιφέρεια με τη γνωστή τραγουδίστρια και είναι στη διακριτική ευχέρεια του κόσμου να την ψηφίσει ή όχι. Πρόσθεσε πως θα ήταν ανιαρό στα ψηφοδέλτια να υπήρχαν μόνο γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί και κατέληξε με την έκφραση «δεν είναι καιρός για ρατσιστικές αναφορές».

Όσο για το αν ο ίδιος θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμη κι αν το κόμμα του θα έμενε εκτός Βουλής, απάντησε: «Ποιος σας είπε ότι είμαι εντός; Εγώ ψάχνω για τη μία ψήφο. Αν πλατύνουμε, όμως, τη Δημοκρατία χωράνε και δεύτερες και τρίτες σκέψεις». Εκτίμησε δε ότι το πόρισμα Ζορμπά έπαιξε ρόλο στην επίσπευση των εκλογών.

«Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαπίστωσε ότι ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχει καμιά διαφορά», επικαλούμενος τη στάση των δυο κομμάτων στο σχέδιο Ανάν, αλλά και τις μέχρι τώρα πολιτικές τους στα μείζονα θέματα του τόπου.

Ενόψει των εκλογών ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι και τα δυο κόμματα δεν δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, όπως το αγροτικό, το ασφαλιστικό, την εξωτερική πολιτική (Σκοπιανό, Τουρκία, Κυπριακό) και την οικονομία. Ειδικά για το θέμα της οικονομίας σημείωσε ότι η διαχείριση ήταν αυτή που οδήγησε στο να είναι η Ελλάδα η φτωχότερη χώρα της ΟΝΕ και παράλληλα να έχει τις πλουσιότερες τράπεζες. « Οι τράπεζες έχουν αύξηση κερδών το 1ο εξάμηνο του 2007, 2,5 δις ευρώ και την ίδια ώρα οι Έλληνες να χρωστάνε σε όλες τις τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα στο θέμα των πυρκαγιών είπε ότι η κρατική μηχανή δεν δούλεψε όπως έπρεπε αλλά και η κυβέρνηση, αν και δήλωνε προετοιμασμένη, δεν αντιμετώπισε την κατάσταση επιτυχώς. Πέραν αυτού, ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η καταστροφή και να είχαμε λιγότερους νεκρούς, αν από το 2000 και μετά οι κυβερνήσεις είχαν απορροφήσει τα ποσά που διετίθεντο στη χώρα μας για τη δασοπροστασία και τα οποία ανέρχονται σε 24 εκατομμύρια ευρώ. « Δεν απορρόφησαν όμως ούτε ένα ευρώ», είπε. Αμφισβήτησε τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, κάνοντας λόγο για τυμβωρυχία σε βάρος των παθόντων από το θλιβερό γεγονός.

Σχετικά με το θέμα της επιστροφής στα Ταμεία των χρημάτων από τη JP Morgan είπε πως «οι τσιγγάνοι επέστρεψαν με αξιοπρέπεια τα χρήματα η JP Μorgan με γυφτιά» και πρόσθεσε -για την υπόθεση των ομολόγων - ότι ο ίδιος στη Βουλή θα ήταν υπέρ της σύστασης προανακριτικής που θα εξετάσει το ποινικό σκέλος και όχι εξεταστικής επιτροπής από την οποία δεν μπορεί να προκύψει τίποτα.

Ως προς το θέμα που ανέκυψε με την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως το ΠΑΣΟΚ κατελήφθη εξ απήνης, δεν κατέθεσε έγκαιρα το ψηφοδέλτιό του ωστόσο απ' αυτή την ιστορία κέρδισε περισσότερη δημοσιότητα η κ. Γεννηματά και το κόμμα της.

«Κώστας Λαλιώτης: Ο Ριβάλντο της πολιτικής»

Για την επάνοδο του Κώστα Λαλιώτη στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι « είναι ο Ριβάλντο της πολιτικής, αλλά ο Ριβάλντο δεν κατάφερε να ανατρέψει το 4-1 της Σεβίλης επί της ΑΕΚ».

Ερωτηθείς, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την απώλεια στελεχών από το κόμμα του και προσχώρηση τους στη Δημοκρατική Ανανέωση του Στ. Παπαθεμελή ανέφερε ότι είχαν ήδη απομακρυνθεί, «ήταν άστεγα», όπως είπε, και είχαν το δικαίωμα να ψάξουν να βρουν μια στέγη. Συμπλήρωσε ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά αντιπαλότητα με κανένα άλλο, ενώ όταν εκλήθη να απαντήσει στο ερώτημα αν στο ΛΑΟΣ υπάρχουν «δωδεκαθεϊστές» είπε: «Ας ψάξει ο κ. Παπαθεμελής, μπορεί και να βρει κανένα Μάου μάου».

Σχετικά με τις φήμες που τον εμφανίζουν να προσεγγίζει τη ΝΔ και να μην γίνεται δεκτός, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι είναι δική του επιλογή να είναι εκτός του κυβερνώντος κόμματος, γιατί έχει ακολουθήσει άλλο δρόμο και διαφωνεί με επιλογές της στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και του βιβλίου της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Τέλος για το αυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι θα συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται με τους όρους του 2004 και είπε ότι δεν θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει. Και πρόσθεσε λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες και τους φόβους ορισμένων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι από τους δημοσιογράφους θα γίνουν διεισδυτικές ερωτήσεις.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: