Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

Γιατί η θεωρία των "οικοπεδοφάγων" δεν μπορεί να σταθεί παρά τις προσπάθειες μερίδας των διαμορφωτών της κοινής γνώμης; Γιατί τοποθετήθηκε ο Πέτρος Μολυβιάτης στην επιτροπή διαχείρησης κρίσεων; Γιατί μέχρι σήμερα δεν ΤΟΛΜΑΜΕ καν να αναλύσουμε την περίπτωση που Παγκόσμιοι Κολοσσοί κατακαίουν την Ευρώπη;

13 Ιουνίου 2007. Μόλις λίγο πριν την έναρξη των μεγάλων πύρινων μετώπων στην Αττική και δύο μήνες πριν την Εθνική μας Τραγωδία με τους 15 νεκρούς. Σας παραθέτω λοιπόν δύο φράσεις και σας καλώ να τις αποτυπώσετε για την συνέχεια του σημερινού άρθρου.
«Η πολιτική μας καθοδηγείται από το γεγονός ότι πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια -για να μην πω την τρέλα- να αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη και το περιβάλλον ως διαφορετικά μεταξύ τους πεδία»
Κώστας Καραμανλής

«Αυτές είναι οι Θερμοπύλες της δικής μας γενιάς. Αυτή είναι η δική μας ώρα να αντιδράσουμε. Αυτοί που δεν ασχολούνται με το να γεννηθούν, πεθαίνουν. Και αυτή είναι μόνον η αρχή της αναμέτρησης. Εχουμε μόνο δέκα χρόνια μπροστά μας για να σώσουμε το περιβάλλον. Μετά δεν θα έχουμε την ευκαιρία. Ο πλανήτης μας είναι σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης».
Αλ Γκορ

Φυσικά, το ότι οι Θερμοπύλες κατάφεραν να αποφύγουν τον όλεθρο αποτελεί ένα θαύμα, μιας και οι εμπρηστές είχαν βάλει στόχο ακόμη και την Ιστορία μας αφού προσπάθησαν να κάψουν ακόμη και την Αρχαία Ολυμπία. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αυτή η Εθνική καταστροφή , σχέδιο οικοπεδοφάγων. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν καλά , αρκετοί δημοσιογράφοι , οι οποίοι παρουσιάζουν κάποια «στοιχεία» για να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι μπροστά μας έχουμε μια οργανωμένη ομάδα Οικοπεδοφάγων που προσβλέπουν στην εκμετάλλευση των οικοπέδων της περιοχής που θα περάσει η Ιωνία Οδός. Εδώ και πολλές μέρες παρουσιάζεται ένας χάρτης από όπου θα περάσει η Ιωνία Οδός. Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν την άποψή του, στηρίζοντάς την στο γεγονός ότι οι νομοί που επλήγησαν περισσότερο είναι αυτοί που θα περάσει η Ιωνία οδός η οποία συνδέει την Δυτική Ελλάδα από την Ηλεία μέχρι και την Θεσπρωτία .

Ο συλλογισμός όμως αυτός , αν και στηρίζεται σε «λογικά» επιχειρήματα εν τούτοις τολμώ να πω ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους και σήμερα παρουσιάζουμε.

Και αποτολμάμε σταχυολόγηση κάποιων στοιχείων, με σκοπό να συγκεντρώσουμε τις πραγματικές επιδιώξεις των εμπρηστών!

Μια ανάλυση γιατί ΔΕΝ μπορεί να είναι έργο «οικοπεδοφάγων»

Η Ιωνία Οδός είναι «παραλιακή» και διασχίζει πράγματι τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας ενώ φτάνει μέχρι και τα όρια της Μεσσηνίας. Το ζητούμενο όμως είναι ότι για την Ιωνία Οδό, οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης έχουν γίνει ήδη και οι τιμές της γης που θα απαλλοτριωθεί έχουν ήδη εξαχθεί από ειδικούς πίνακες του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ακομη και ένα κτήμα καμένο, στην περίπτωση που ζητηθεί να αγοραστεί από εργολάβο ή κάποιον ιδιώτη, δεν θα έχει διαφορετική αξία από αυτή που θα έχει ένα κτήμα που δεν είναι καμένο. Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε για τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί στον άξονα του δρόμου που προβλέπει η μελέτη κατασκευής.

Γιατί λοιπόν να κάψει ένας οικοπεδοφάγος , ένα οικόπεδο , του οποίου η αξία του δεν μεταβάλλεται αν είναι καμένο ή όχι.

Για παράδειγμα, πόσο κοστίζει ένα οικόπεδο δίπλα σε μια Εθνική Οδό που προορίζεται για βενζινάδικο αν είναι καμένο και τι διαφορά θα μπορεί να έχει η τιμή του αν δεν είναι καμένο; Αρα δεν συζητάμε για οικόπεδα όμορα της χάραξης της Εθνικής Οδού που ονομάζετε Ιώνια Οδός !

Ειδικά στην περίπτωση της Δημόσιας Γης, εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα , διότι η Γη που ανήκει σε Δήμους ή Νομαρχίες ή γενικότερα σε Δημόσιους Φορείς , για να πουληθεί (εκποιηθεί ) χρειάζεται ειδικό Προεδρικό Διάταγμα. Ποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιπόν θα υπέγραφε ένα τέτοιο διάταγμα; Αρα δεν συζητάμε για αγοραπωλησίες Δημόσιας Γης !

Ένα άλλο ισχυρό επιχείρημα ενάντια στην περίπτωση των «οικοπεδοφάγων-εμπρηστών» αποτελεί και η τοποθεσία των πυρκαγιών. Η Ιωνία οδός, δεν περνάει μέσα από φαράγγια και βουνά αλλά είναι παραλιακή σε χαμηλό υψόμετρο. Με εξαίρεση ορισμένα μέτωπα στην Ηλεία και ένα μικρό στην Αχαϊα, όλα τα άλλα μέτωπα ήταν σε βουνά πολύ μακριά από τις δυτικές παραλίες της Πελοποννήσου. Ειδικά εκεί που θρηνήσαμε θύματα, η Ιωνία Οδός, όχι απλά δεν μπορείς να την δεις με τα κιάλια, αλλά οι φλόγες για να φτάσουν εκεί πρέπει να περάσουν πέντε με δέκα βουνά. Δεν μπορεί οι οικοπεδοφάγοι να έβαλαν φωτιές στην κεντρική Πελοπόννησο για να κάψουν την Δυτική !

Για ποιες καταπατήσεις οικοπεδοφάγων συζητάμε, όταν κάηκαν ολόκληρα βουνά στα οποία όχι δεν μπορείς να χτίσεις αλλά ούτε καν δρόμος δεν υπάρχει για να μεταβείς! Συνεπώς τι καταπατήσεις να γίνουν σε βουνά για τα οποία ουδείς οικοπεδοφάγος ξέρει καν που πέφτουν στο χάρτη και ουδείς ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτή τη γή;

Ένα άλλο σημείο που η «άποψη των Οικοπεδοφάγων» δεν αντέχει σε κριτική, είναι αυτό της διασποράς των μετώπων. Τι δουλειά έχει η Ιωνία οδός για παράδειγμα με τη Νότια Εύβοια! Ποια οικόπεδα ήθελαν οι εμπρηστές να οικειοποιηθούν στην κατακαμένη Εύβοια; Και τι σχέση μπορούν να έχουν οι φωτιές στην υπόλοιπη Ελλάδα με την Ιωνία οδό; Εκτός της Εύβοιας εστίες υπήρχαν και μέσα στην Αττική και μάλιστα σε περιοχές απ όπου δεν μπορεί να περάσουν δρόμοι ή να ανεγερθούν κατοικίες πολύ απλά γιατί είναι δημόσια γη !

Τι δουλειά μπορεί να έχει η Ιωνία οδός με τις πυρκαγιές στην Καβάλα, στην Ξάνθη , στη Κόρινθο, στη Φλώρινα στην Χίο στην Κρήτη (όπου υπήρχαν και συλλήψεις εμπρηστών) και σε ένα σορό άλλα μέρη;

Είναι γεγονός ότι οι οικοπεδοφάγοι, αποτελούν μια μεγάλη μάστιγα για τα δάση μας. Και μπορεί να υπήρξαν και κάποιες εστίες μέσα στο καλοκαίρι που να ήταν εμπρησμοί από οικοπεδοφάγους. Αλλά όταν θέλουμε να καταλογίσουμε ευθύνες πρέπει να συζητούμε σε βάσεις σταθερές και όχι σε συνειρμούς που μπορεί να βολεύουν αλλά δεν αντέχουν σε κριτική.

Παλιότερα μπορεί να υπήρχαν καλοκαίρια με πολλές φωτιές σε ολόκληρη την Ελλάδα. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ όμως, δεν υπήρχε οργανωμένη προσπάθεια αποσυντονισμού της Πυροσβεστικής. Οι ίδιοι οι ρεπόρτερ των καναλιών που βρέθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς είναι σε θέση να βεβαιώσουν ότι ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσβηναν το βράδυ τις φωτιές σε ένα βουνό, την ίδια στιγμή ξεσπούσε ένα μέτωπο σε ένα διπλανό βουνό ενώ παράλληλα ξεσπούσε μια εστία σε ένα άλλο νομό της Ελλάδος. Αυτό γινόταν διαρκώς επί τρία 24ωρα. Αρα ποιος θα αποφάσιζε να στείλει ΟΛΕΣ μα όλες τις δυνάμεις πυρόσβεσης σε ένα νομό τη στιγμή που σε κάποιον άλλο ξεκινούσε το μαρτύριο.

Καταλήγοντας με την θεωρία των «οικοπεδοφάγων», αλήθεια ποιος πιστεύει ότι ένας οικοπεδοφάγος θα τολμούσε να κάψει τον Κρόνιο Λόφο στην Ολυμπία. Δηλαδή πρέπει να υποβιβάσουμε το επίπεδο της νοημοσύνης μας για να πιστέψουμε ότι οι οικοπεδοφάγοι ήθελαν να στρέψουν την Παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας; Γιατί, η θεωρία των «οικοπεδοφάγων» προβλέπει ότι θα χτιστούν ξενοδοχεία και κατοικίες. Μπορεί κάποιος οικοπεδοφάγος να πιστέψει ότι θα χτιστεί ποτέ σπίτι ή Ξενοδοχείο στον Κρόνιο Λόφο της Ολυμπίας ή τέλος πάντων να καταπατήσει την Ιερή αυτή περιοχή; Την στιγμή που γύρω-γύρω από την Αρχαία Ολυμπία άρχισαν να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο τα πύρινα μέτωπα, είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι κάποιος οικοπεδοφάγος φρόντισε ώστε να ρεζιλευτεί στο Παγκόσμιο στερέωμα η περιοχή που … θέλει να καταπατήσει; Δεν είναι δηλαδή ηλίθιο ακόμη και σήμερα να συζητάμε ότι όλα αυτά αποτελούν σχέδια οικοπεδοφάγων ;

Σύμφωνα με κάποια παραπλήσια θεωρία, μεγιστάνες από τις ΗΠΑ βρέθηκαν κοντά στα μέτωπα των πυρκαγιών τις τελευταίες μέρες και έκλεισαν συμφωνίες για ανέγερση κατοικιών και ξενοδοχείων! Προσωπικά δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο ή να έχω λόγους να πιστεύω το αντίθετο. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε να κατηγορούμε κάποιους επιχειρηματίες ότι κατέκαψαν την Ελλάδα με σκοπό να αγοράσουν φτηνότερα τα οικόπεδα είναι τουλάχιστον ανόητο μόνο και μόνο που λέγεται ή γράφεται. Και ας υποθέσουμε ότι όντως οι μεγαλοεπιχειρηματίες αυτοί βρέθηκαν στην Ελλάδα, και έκλεισαν κάποιες συμφωνίες για περιοχές στην Πελοπόννησο. Τώρα μετά από αυτή την καταστροφή, πιστεύετε ότι οι επενδυτές αυτοί θα αγοράσουν έστω και ένα στρέμμα στην Πελοπόννησο ; Είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο, να διαθέτεις πακτωλό χρημάτων για επενδύσεις σε κτήρια και εξοπλισμό, γιατί θέλεις να επενδύσεις σε τουριστικές ενέργειες, και να «κολάς» αν θα αγοράσεις το στρέμμα 3.000€ ή 2.000€. Και να καταστρέφεις τελικά αυτό που θα πουλήσεις αργότερα που δεν είναι άλλο παρά το περιβάλλον και το πράσινο για να επιτυχείς καλύτερες τιμές ή για να καταπατήσεις μια ολόκληρη περιοχή στο «τζάμπα»! Αλήθεια, ποιος ξενοδόχος και πότε στην Ελλάδα έχτισε ξενοδοχείο σε καταπατημένη περιοχή στο βουνό;


Το ξαναγράφω λοιπόν. Ο οικοπεδοφάγος είναι επιχειρηματίας. Δεν μπορεί ένας ή μια ομάδα οικοπεδοφάγων να θέλησαν να κατακάψουν ολόκληρη την Ελλάδα! Δεν έχει κάποια βάση μία τέτοια συζήτηση. Ο οικοπεδοφάγος θα κάψει μια πλαγιά. Αντε ένα βουνό! Δεν θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Κρανίου Τόπο, γιατί πολύ απλά, οι εκτάσεις που θα αγοράσει μετά , ποτέ δεν θα αποκτήσουν την αξία που είχαν πριν τις φωτιές! Τι άλλο να γράψει κάποιος για να επιστήσει την προσοχή των Αρχών, σε ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα ;

Και τέτοιες ομάδες δεν έχουν οι οικοπεδοφάγοι που εν πολλοίς μάλιστα έχουν ευνοηθεί ΤΟΣΟ από τις Κυβερνήσεις το ΠΑΣΟΚ όσο και από της ΝΔ.

Το τελευταίο αυτό , είναι ίσως και το σπουδαιότερο. Τι έχουν ζητήσει άραγε οι οικοπεδοφάγοι από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και δεν έχει γίνει; Πόσοι νόμοι ψηφίστηκαν με το «νερό να περνάει κάτω από το άχυρο»; Θα διακινδύνευαν τώρα , όλα τα προνόμια τους, μπροστά σε μια γενικευμένη κατακραυγή της κοινής γνώμης; Είναι ή δεν είναι τώρα πιο δύσκολο για όποια Κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές να κάνει τα χατίρια των οικοπεδοφάγων;

Αν τώρα η Κυβέρνηση αντέδρασε σωστά ή όχι αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα! Προσωπικά , είτε Πρωθυπουργός ήταν ο Παπανδρέου, είτε η Παπαρήγα, είτε ο Καρατζαφέρης είτε ο Αλαβάνος είτε ο ... Σαρκοζί , στην Ελλάδα θα γινόταν αυτό που έγινε. Πολύ απλά διότι ως Κράτος, όλοι οι μηχανισμοί είναι πολυδιασπασμένοι με σκοπό να αποτελούν Βιλαέτι του κάθε υπουργού ή του κάθε διορισμένου κρατικού Λειτουργού. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι τοπικοί άρχοντες παρά το Κράτος. Διότι στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε και μιλάμε για την ανυπαρξία του Κράτους αν το θέμα είναι Πανελλαδικό. Αν το θέμα είναι τοπικό τότε μιλάμε για την ανυπαρξία του Νομάρχη. Αλλά αλήθεια, ΠΟΥ ήταν οι αντιπυρικές ζώνες των Νομαρχών και των Δημάρχων ; Σήμερα που κάηκε η γη τους, είναι αλήθεια ότι ποτέ στο μέλλον δεν θα τους απασχολήσει η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ! Βλέπετε η φωτιά ποτέ δεν ανάβει στις στάχτες !

Οι πληροφορίες που είχαμε για τον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν. Ουδείς από τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες του άρθρου , δεν αντέδρασε τουλάχιστον σε ότι αφορά στα μέσα που χρησιμοποιούν οι εμπρηστές.

Καταλήγοντας είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι το έκανε η 17Ν, ή κάποια παρακρατική ομάδα, ή κάποια μυστική υπηρεσία. Ακόμη πιο εύκολο για μερικούς είναι να πουν ότι το έκανε το ΠΑΣΟΚ ή οι αναρχικοί των Εξαρχείων για πολιτικούς λόγους .

Κάποιοι άλλοι επιμένουν να λένε ότι το έκαναν οι οικοπεδοφάγοι.

Ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι απόρροια των κλιματολογικών αλλαγών !!!

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι να βρεθεί το ΠΩΣ έγινε αυτή η καταστροφή. Το πώς, το γνωρίζει πολύ καλά τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα ! Η μέθοδος πλέον είναι γνωστή και δύσκολα αντιμετωπίσιμη !

Το ζητούμενο είναι το ΠΟΙΟΙ βρίσκονται πίσω από τους εμπρησμούς που κατέστρεψαν την χώρας μας.

Σήμερα, σίγουρα ουδείς μπορεί να πει έστω ένα όνομα. Ουδείς δικαιούται να κατηγορήσει κόμματα ως υπεύθυνους για τη φωτιά. Αλλά αλήθεια τι μπορεί να πει κανείς στους συγγενείς των 65 ανθρώπων που σήμερα δεν ζουν ανάμεσά μας; Τι μπορεί να πει κανείς στον πατέρα που έχασε την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του. Τι μπορεί να πει κανείς στον γονιό του δασοπυροσβέστη που τον είδε καμένο μέσα σε ένα νεκροτομείο;

Σίγουρα όχι αυτά που λέει η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση. Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς το όνομα του δολοφόνου! Αλλά κάτι όμως μπορούμε να ψελλίσουμε μετά από τον όλεθρο αυτό !

Οι εμπρηστές είναι πάνω από 10
Οι εμπρηστές ανήκουν σε μια οργανωμένη ομάδα. Με αρχηγό και εκτελεστές.
Οι εμπρηστές διέθεσαν αρκετά χρήματα για την αγορά εξοπλισμού.
Οι εμπρηστές διαθέτουν γνώσεις τοπογραφίας και έχουν πρόσβαση σε μοντέλα μετεωρολογικών προγνώσεων
Οι εμπρηστές ήθελαν να σκοτώσουν.
Οι εμπρηστές δεν ήθελαν να καταστρέψουν απλά. Ήθελαν να σκοτώσουν.
Οι εμπρηστές δεν θέλουν να αποκομίσουν κέρδη . Θέλουν να καταστρέψουν.
Οι εμπρηστές φέτος κινήθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.
Οι εμπρηστές είναι κράμα από Ελληνες και αλλοδαπούς φονιάδες.
Οι Εμπρηστές συντονίζονται και δρουν κυρίως νύχτα.
Οι εμπρηστές έχουν θέσει από την Ανοιξη σε εφαρμογή το σχέδιό τους.
Οι εμπρηστές γνώριζαν ότι θα βρουν απροετοίμαστο τον Κρατικό Μηχανισμό.
Οι Εμπρηστές θα χτυπούσαν την Ελλάδα όποια Κυβέρνηση και αν υπήρχε.
Οι εμπρηστές χτύπησαν όπου ΔΕΝ υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες.
Οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν μέσα υψηλής τεχνολογίας.

Οι εκτελεστές κυρίες και κύριοι , πέρασαν ανάμεσα στα καραβάνια των δύστυχων λαθρομεταναστών.

Οι εκτελεστές κατέκαψαν την Ε.Ε. από Δυσμάς προς Ανατολάς. Πρώτα η Πορτογαλία μετά η Ισπανία μετά η Ιταλία μετά η Ελλάδα και μετά η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Κατά την γνώμη μου ένα καλό ερώτημα είναι , πόσο ωφελήθηκε άραγε από τη ζημιά αυτή , το διεθνές κύκλωμα ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ και πόσο πρόκειται να αυξηθούν οι αφίξεις λαθρομεταναστών τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια , τώρα που ολόκληρη η μεσόγειος έχει καεί και όλες οι κρατικές υπηρεσίες ασχολούνται με τις καταστροφές !!!

Δεν συζητάμε φυσικά ότι το διεθνές δίκτυο δουλεμπόρων κατέκαψε την Ελλάδα. Αλλά επιτέλους, πρέπει να αρχίσουμε να προσέχουμε όλους αυτούς που μας Κυβερνούν καθώς και την σημειολογία των κινήσεών τους.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης αναφορικά με τις φωτιές!

Η επιλογή του Πρωθυπουργού ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης, μια επιλογή που ξάφνιασε πολλούς! Ένα στέλεχος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχέσεις της χώρας μας με το Εξωτερικό από τότε που Πρωθυπουργός ήταν ο αείμνηστος Κώστας Καραμανλής. Γιατί άραγε ο σημερινός Πρωθυπουργός τοποθέτησε ένα στέλεχος από το υπουργείο Εξωτερικών για να διαχειριστεί μια κρίση που αφορά καθαρά το υπουργείο ... Εσωτερικών;

Αλήθεια τι εμπειρία έχει ο Πέτρος Μολυβιάτης από θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Από θέματα Δημοσίας Τάξης; Από θέματα πυρόσβεσης ; Από θέματα αντιμετώπισης της ανθρώπινης πίκρας , οργής και του αβάσταχτου πόνου που δημιούργησε η απώλεια των 65 αδικοχαμένων ψυχών;

Ο Καραμανλής σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε, είχε πληροφόρηση για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Αν οι εμπρηστές ήταν από την εσωτερική τρομοκρατία, τότε λογικό θα ήταν σε αυτή την επιτροπή να τοποθετούσε κάποιο έμπειρο στέλεχος της ΝΔ που έχει περάσει από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης . Αν ήταν από τον χώρο των Αναρχικών ισχύει πάλι το ίδιο.

Το ότι τοποθέτησε στην θέση αυτή τον Πέτρο Μολυβιάτη, ο Πρωθυπουργός απέστειλε στην ουσία ένα μήνυμα ότι ο «εχθρός» προέρχεται από το Εξωτερικό. Και φυσικά δεν γίνεται λόγος για Αλ Κάιντα μιας και ο Π. Μολυβιάτης δεν έχει εμπειρία σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας. Αντίθετα , ήταν αυτός που επί των ημερών του υλοποιήθηκαν μερικά πολύ μεγάλα έργα όπως ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη καθώς και αγωγός Καρατζάμπεη – Κομοτηνή. Η εμπειρία του Πέτρου Μολυβιάτη σχετίζεται όχι τόσο με τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα αλλά όσο με τις ΕλληνοΑμερικανικές Σχέσεις!

Αυτές είναι μερικές πραγματικότητες στις οποίες αξίζει να σταθούμε και να θεμελιώσουμε μια συζήτηση, μακριά από «φωνές» και «υστερίες» του τύπου το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις φωτιές ή το αμίμητο ότι οι οικοπεδοφάγοι κατέκαψαν την Ελλάδα, μόνο και μόνο γιατί διανύουμε περίοδο εκλογών και όλοι αναζητούν πολιτικά άλωθι. Φυσικά, ακόμη και η εκδοχή ότι αυτοί που κατέκαψαν τον άγνωστο Στρατιώτη, δηλαδή οι αναρχικοί , οργάνωσαν όλο αυτό το σχέδιο δεν αντέχει σε κάποια κριτική.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αναρωτηθούμε, ποια τεράστια οικονομικά συμφέροντα θίχτηκαν από την αλλαγή πλεύσης της Ελληνικής Πολιτικής προς τον Ενεργειακό τομέα με δημιουργία ενός ισχυρού ενεργειακού κόμβου στη Βόρεια Ελλάδα ; Μήπως η ίδια αλλαγή πλεύσης στα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, έθιξε τεράστια συμφέροντα Αμερικανικών κολοσσών;

Γιατί άραγε εδώ στην Ελλάδα, θα πρέπει να εξετάζουμε τα πάντα , ακόμη και εκδοχές που δεν αντέχουν καν σε κριτική, αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ, ακόμη και να σκεφτόμαστε , ότι οι εμπρησμοί μπορεί να αποτελούν απόρροια της στροφής της Ελληνικής Πολιτικής προς την «Ρωσική Αρκούδα»; Αν ισχύει κάτι τέτοιο φυσικά, δεν απαλλάσσει την Κυβέρνηση από το βάρος που φέρει για τα 65 θύματα της Εθνικής μας Τραγωδίας. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την πλημμελή αντιμετώπιση του προβλήματος τα πρώτα δύο 24ωρα.

Είναι μια ευκαιρία όμως, να ξεκινήσουμε από σήμερα, να σκεφτόμαστε ότι μια δημοσιογραφική έρευνα, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισαν τεράστιοι οικονομικοί κολοσσοί , στους εμπρησμούς των δασών μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη, ίσως να οφείλεται στην απόφαση πολλών Ευρωπαίων Ηγετών να ακολουθήσουν τη Ρωσία στο μεγάλο άλμα της στην αγορά της Ενέργειας. Ενώ αναμένεται σε Παγκόσμιο επίπεδο η Ρωσική Πολεμική Βιομηχανία, αντλώντας κεφάλαια από τα έσοδα από την Αγορά της Ενέργειας , να ανακάμψει και πάλι , απειλώντας την Αμερικανική μονοκρατορία !!!

Τουλάχιστον, ας αρχίσουμε να συζητάμε αυτή την εκδοχή και ας μη φοβόμαστε !!!

Πηγή: Aegean Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: