Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Ανακλήσεις μαρτυρικών καταθέσεων και για τον «εμπρηστή» της Πεντέλης

Ανακλήσεις μαρτυρικών καταθέσεων και για τον «εμπρηστή» της Πεντέλης

Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας διέψευσαν τα όσα αναφέρονταν στις καταθέσεις που είχαν δώσει σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής για την περίπτωση 58χρονου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης.

Συγκεκριμένα, για τη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης, όπου κάηκαν 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης, κατοικίες, ΙΧ και απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, συνελήφθη από την Πυροσβεστική ο 58χρονος πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης Α.Χ., ο οποίος τελικά προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό.

Εντούτοις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, τέσσερις άνθρωποι, που φέρονταν σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους πυροσβέστες να κατηγορούν ευθέως τον Α.Χ. για τον εμπρησμό, υποστήριξαν πως ουδέποτε το είχαν κάνει, ενώ υποστήριξαν ότι οι πυροσβέστες δεν τους διάβασαν καν τις καταθέσεις τους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρωταγωνιστές και σε αυτήν την υπόθεση είναι οι ίδιοι πυροσβέστες αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που ανέλαβαν την προανάκριση για τη φωτιά στην Αρεόπολη και επιχείρησαν να κατηγορήσουν ως εμπρηστή έναν 62χρονο συνταξιούχο.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε κατάθεση του οδηγού του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Πεντέλης που πρώτο κινήθηκε προς τον χώρο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την οποία ο 58χρονος κινήθηκε προς τον Αγιο Παντελεήμονα, στο σημείο όπου «είχε ήδη εκδηλωθεί η φωτιά», καθώς και σε κατάθεση δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Πεντέλης, που εργάζεται εθελοντικά σε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σλυμφωνα με την οποία ο 58χρονος βρισκόταν μαζί τους και βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως αποκαλύπτουν στα Νέα κάτοικοι της περιοχής, ο 58χρονος οικοδόμος από τη στιγμή που έχασε τον γιο του θεώρησε ως υπεύθυνους δύο δημοτικούς συμβούλους από τον Δήμο της Νέας Πεντέλης και έναν εθελοντή δασοπυροσβέστη, εναντίον των οποίων προκάλεσε επεισόδια και εκτόξευσε απειλές πως θα τους έκαιγε.

«Ενδεχομένως αυτές οι απειλές να οδήγησαν κάποιους στο εύκολο συμπέρασμα πως αυτός ήταν ο δράστης», λέει η συνήγορός του Έλλη Λειβαδά, που προσθέτει πως ο 58χρονος είχε χάσει το σπίτι του στη μεγάλη φωτιά του 1998.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: