Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

«Πρωταγωνιστής σε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα ο Καραμανλής»

«Πρωταγωνιστής σε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα ο Καραμανλής»

Με πρωταγωνιστή βραζιλιάνικης σαπουνόπερας παρομοίασε τον κ. Κ. Καραμανλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας τις καθημερινές εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του κ. Ρουσόπουλου «κακόγουστο και προσβλητικό σίριαλ για τον ελληνικό λαό». Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται με το χαμόγελο και με υποσχέσεις, την ίδια στιγμή που πίσω του έχει πεπραγμένα που οδήγησαν στη μεγάλη καταστροφή της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, και η αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζεται και αναζητεί κι αυτή ρόλο έστω και κομπάρσου στο σίριαλ, σ' έναν ανταγωνισμό εικονικής πραγματικότητας.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ο κ. Αλαβάνος τη χαρακτήρισε «χωρίς ουσία» όπου δεν συζητιούνται τα προβλήματα της κοινωνίας, των εργαζομένων και των νέων. Δευτερεύον ζήτημα χαρακτήρισε ο κ. Αλαβάνος το αν η κ. Γεννηματά αντιμετωπίζει προ ή μετά των εκλογών συνταγματικό κώλυμα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως δευτερεύον ζήτημα χαρακτήρισε και την υπόθεση της κ. Πατουλίδου.

«Πρόκειται για ζητήματα που δεν απασχολούν την κοινωνία, είπε ο κ. Αλαβάνος και κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους νέους «να απορρίψουν αυτή την πελατειακή συμπεριφορά που προάγεται από τα δύο μεγάλα κόμματα».

Μήνυμα στο ΚΚΕ
Απαντώντας στο επιχείρημα του ΚΚΕ περί «χαμένης ψήφου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μοιάζει σε αυτές τις εκλογές να συνοδευόμαστε από έναν ψυχαναλυτή, ο οποίος δεν εξιχνιάζει απλώς τις προθέσεις αλλά και το ασυνείδητο. Και κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ να ασχοληθεί περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να ασκήσει θετικό ρόλο στην κατεύθυνση πλήγματος του δικομματισμού.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: