Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Κινητοποίηση για τις πυρκαγιές στην Αθήνα

Κινητοποίηση για τις πυρκαγιές στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αθήνα.

ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ διοργάνωσαν συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και συμβασιούχοι πυροσβέστες). Με κεντρικό σύνθημα «σταματήστε τους υπευθύνους που συνετέλεσαν στο έγκλημα των πυρκαγιών», οι διαδηλωτές ζήτησαν απόδοση ευθυνών και άμεση λήψη μέτρων για την αποτροπή του φαινομένου ενώ κατήγγειλαν τις πολιτικές που «ευνοούν τα συμφέροντα και τους οικοπεδοφάγους» αποδίδοντάς σε αυτά τον χαρακτηρισμό «ασύμμετρη απειλή» .

Εξω από τη Βουλή τα συνθήματα επικεντρώθηκαν στην αναγκαιότητα πυροπροστασίας, με αναφορές στους εννέα εποχιακούς πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους και αιχμές για την ελαστική εργασία.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αδειούχων Πυροσβεστών Κώστας Παπαντώνης σε χαιρετισμό του ζήτησε την κατάργηση των «δασοκτόνων νόμων», την άμεση έκδοση δασικών χαρτών και την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Τόνισε ότι η προστασία του δασικού πλούτου και των περιουσιών είναι ευθύνη όλων και ότι απαιτείται κοινή απόφαση των κομμάτων για την οριστική ρύθμιση του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης και πυρόσβεσης με χρηματοδοτήσεις και προσωπικό. Αναφέρθηκε στους 22 συναδέλφους του που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας κατά την τελευταία 20ετία.

Χαρακτήρισε κοινωνική αδικία την μη μονιμοποίησή τους, αρκετοί εκ των οποίων, όπως είπε, απασχολούνται περισσότερο από 20 χρόνια. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της πρόσληψή τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα και γενικότερα τα έργα για την προστασία των δασών, ανέφερε ότι η οικονομική επιβάρυνση είναι ελάχιστη καθώς, όπως είπε, πέραν του οκταμήνου της σύμβασης τους, το υπόλοιπο χρόνο πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ. Επίσης ανέφερε ότι σχετική κινητοποίηση έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία για τις 11 Σεπτεμβρίου με πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κατάθεση στεφανιών στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, το στέλεχος του ΣΥΝ Δημήτρης Στρατούλης και από την ΟΛΜΕ ο Γρηγόρης Καλομοίρης.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: