Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Νέα γκάφα του Τζ.Μπους

Νέα γκάφα του Τζ.Μπους

Μπέρδεψε τον APEC με τον OPEC!

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στη σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών του Οικονομικού Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην Όπερα του Σίδνεϊ, ο κ. Μπους ευχαρίστησε τον κ. Χάουαρντ που είναι «τόσο φιλόξενος οικοδεσπότης του. ..OPEC!

Αργότερα κατάλαβε το λάθος του και διόρθωσε ενώ το ακροατήριο, ανάμεσα στους οποίους και μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, ξέσπαγε σε γέλια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έμμεσα αλλά σαφέστατα αναμείχθηκε και πάλι στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Αυστραλίας πλέκοντας το εγκώμιο του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, τον οποίο χαρακτηρίζει «στενό φίλο του».

Παρά το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες θα διεξαχθούν οι εκλογές και η κυβέρνηση Χάουαρντ υστερεί απελπιστικά στις δημοσκοπήσεις ο κ. Μπους για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά από το βήμα της συνόδου του APEC, έπλεξε το εγκώμιο του Αυστραλού πρωθυπουργού.

«Είναι γενναίος, μαχητής, έντιμος, αποφασιστικός και με οράματα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Αυστραλό πρωθυπουργό.

Παράλληλα κάλεσε τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού να συνεργαστούν για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση των κλιματολογικών αλλαγών και την απελευθέρωση του εμπορίου.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: