Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Νέος μνηστήρας για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Νέος μνηστήρας για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Με τον... Ρόναλντ Ρίγκαν συγκρίνουν οι αναλυτές τον σταρ του Χόλιγουντ και πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών, Φρεντ Τόμσον, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του για το κομματικό χρίσμα στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβρη του 2008.

Η απόφαση του 65χρονου προκάλεσε δυσαρέσκεια μεταξύ των υπόλοιπων 8 υποψηφίων των συντηρητικού κόμματος καθώς λήφθηκε ύστερα από δισταγμό πολλών μηνών και ανακοινώθηκε λίγο πριν πάρει «φωτιά» η εσωκομματική προεκλογική κούρσα στους κόλπους του αμερικανικού ρεπουμπλικανικού κόμματος η οποία θα κορυφωθεί στις 5 Φεβρουαρίου, όταν θα αναδειχθεί και ο επίσημος υποψήφιος διάδοχος του προέδρου Μπους.

Ντιμπέιτ
Οπως επεσήμανε ειρωνικά ο Μ. Ρόμνεϊ, ο οποίος τη στιγμή της ανακοίνωσης του Τόμσον συμμετείχε σε ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους του στο Νιου Χαμσάιρ με θέμα την παράνομη μετανάστευση και τον πόλεμο του Ιράκ, ο πρώην γερουσιαστής του Τενεσί «θα μπορούσε να πάρει άλλο λίγο χρόνο» πριν λάβει την τελική του απόφαση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές πάντως, η υποψηφιότητα του Τόμσον -ο οποίος υποδύεται τον εισαγγελέα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Νόμος και Τάξη- ενδέχεται να επιφέρει σοβαρό πλήγμα τόσο στον προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, όσο και στους δύο υποψήφιους που ακολουθούν, Μ. Ρόμνεϊ και Τζον ΜακΚέιν.

Οπως επισημαίνουν, ο υπέρμαχος της κατοχής όπλων και πολέμιος των αμβλώσεων Τόμσον θυμίζει, σε ό,τι αφορά στις πολιτικές του θέσεις, τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος ήταν επίσης ηθοποιός, και διεκδικεί όσους ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους θεωρούν ότι τρεις προπορευόμενοι υποψήφιοι του κόμματος δεν είναι αρκετά συντηρητικοί...

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: