Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Οι ΗΠΑ θέλουν λύση μέσω των συναντήσεων

Οι ΗΠΑ θέλουν λύση μέσω των συναντήσεων

Την ελπίδα ότι η συνάντηση της 5ης Σεπτεμβρίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα είναι η πρώτη μιας σειράς επαφών που θα βοηθήσουν στο να οδηγηθούμε σε λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κάσεϊ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Κάσεϊ την καλωσόρισε, σημειώνοντας πως το σημαντικό είναι μέσα από το διάλογο να επιτευχθεί λύση της μακροχρόνιας διαμάχης στην Κύπρο.

«Δεν είμαι ενήμερος ότι έχουμε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για τις συζητήσεις τους, αλλά σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη ενός αριθμούς επιπρόσθετων επαφών που θα βοηθήσουν στο να οδηγηθούμε σε μια επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης. Είναι σίγουρα κάτι το οποίο αξίζει ο κυπριακός λαός», είπε ο κ. Κάσεϊ.

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς στην Κύπρο, ο κ. Κάσεϊ ανέφερε πως δεν έχει οτιδήποτε να πει για τα ταξιδιωτικά σχέδια του κ. Μπερνς.

«Είμαι σίγουρος ότι πάντοτε το απολαμβάνει να ταξιδεύει στην περιοχή. Αλλά όταν έχουμε να σας ανακοινώσουμε κάτι θα εκδώσουμε μια ανακοίνωση», είπε ο κ. Κάσεϊ.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: