Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Ιρανική βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Ιρανική βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

ΙΡΑΝΙΚΗ αντιπροσωπεία υπό τον Μουσταφά Ντολατιάρ, επικεφαλής του τομέα Δ. Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να προσφέρει τη βοήθεια που θα υποδείξουν οι ελληνικές αρχές, με σκοπό την απάλυνση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Επισκέπτομαι την Αθήνα προκειμένου να εκφράσω έμπρακτα την συμπαράστασή μας προς τον φίλο ελληνικό λαό, δήλωσε ο κ. Ντολατιάρ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα, επίσκεψη η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινετζάντ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προς τον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Το Ιράν είναι έτοιμο να προσφέρει τη βοήθεια που θα υποδείξουν οι ελληνικές αρχές, είπε ο Ιρανός αξιωματούχος,ο οποίος συναντήθηκε με τον ΓΓ ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών Θ. Σκυλακάκη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το είδος της βοήθειας θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των αναγκών από τους εμπειρογνώμονες και κατόπιν συνεννοήσεων των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: