Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Νέες εκλογές ελλείψει αυτοδυναμίας

Νέες εκλογές ελλείψει αυτοδυναμίας

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ μετεκλογικές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών. Δήλωσε μάλιστα ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα διεξαχθούν νέες εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας υπουργείου Περιβάλλοντος και χαρακτήρισε την παιδεία, πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του. Δεσμεύθηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα ασκήσει «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, εάν δεν εξευρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.

Για ισχυρή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, εξερχόμενος του Μεγάρου της ΕΡΤ και απαντώντας στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέϊτ, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία μεταξύ άλλων ότι συγκάλυψε το σκάνδαλο των ομολόγων και ότι κομματικοποίησε το κράτος.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι η εναλλακτική λύση στον δικομματισμό και κάλεσε τον λαό να δυσκολέψει την εφαρμογή του νόμου πλαισίου για την παιδεία.

Ο Αλέκος Αλαβάνος εκτίμησε ότι η νεολαία μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι το φυτώριο της διαφθοράς.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, επεσήμανε ότι στόχος του είναι να ξαναφέρει τον κόσμο στην πολιτική.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: