Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Καραμανλής: «Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πόλωσης»

Καραμανλής: «Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πόλωσης»

"ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ σε παιχνίδια πόλωσης και οξύτητας. Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κοζάνη και απηύθυνε μήνυμα ενότητας στους πολίτες και κοινής πορείας για την πρόοδο της χώρας.

«Όλοι μαζί οδηγούμε τις εξελίξεις, μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Ακολουθούμε πρακτικές που προάγουν την εθνική ενότητα, κάνουμε επιλογές που υπηρετούν το κύρος της χώρας. Δεν διαπραγματευόμαστε αρχές και αξίες. Δεν αιχμαλωτιζόμαστε σε φοβίες που οδηγούν στην αδράνεια και, βεβαίως, θέλω να το τονίσω, δεν μπαίνουμε σε παιγνίδια πόλωσης και οξύτητας. Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά. Δικός μας σκοπός είναι να εργαζόμαστε για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Σκοπός μας είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους. Σκοπός μας είναι η κοινωνία που παράγει, η κοινωνία που προοδεύει, η κοινωνία της δικαιοσύνης, η κοινωνία της ανθρωπιάς. Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσουμε μαζί κοιτώντας μόνο και πάντα μπροστά. Να προχωρήσουμε με σιγουριά και βεβαιότητα όλοι μαζί».

Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ο.Τ.Α. παίρνουν σε μια πενταετία με το πρόγραμμα «Θησέας» πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, δυόμισι φορές περισσότερο από την πενταετία 1999-2003.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «η απορρόφηση κοινοτικών πόρων τριπλασιάστηκε», εντάχθηκαν εξακόσια έργα με προϋπολογισμό πάνω από 435 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε πως «με τον νέο αναπτυξιακό νόμο εγκρίθηκαν 120 επενδυτικά σχέδια, που ξεπερνούν τα 220 εκατομμύρια ευρώ».

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις εθνικές ενεργειακές συμφωνίες για την κατασκευή των αγωγών ενέργειας και ειδικότερα για την περιοχή τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, που θα προσφέρει 250 νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η ΔΕΗ σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους νέους της στόχους στη Δυτική Μακεδονία έως τα τέλη Οκτωβρίου, που θα προβλέπουν «την κατασκευή σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων, αποκατάσταση των παλιών λιγνιτικών περιοχών και πρόσληψη πρόσθετου εργατοτεχνικού προσωπικού».

«Δημιουργούμε πυρήνες ανάπτυξης. Στόχος είναι να ενώνουμε δυνάμεις σε κοινούς τόπους και μαζί να χτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ειδικότερα για το νομό Κοζάνης, αναφέρθηκε στα έργα τουριστικής υποδομής, αλλά και στα μέτρα που ελήφθησαν για τη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.

Ο κ. Καραμανλής συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία της Κοζάνης, παρουσία του νομάρχη Γ. Δακή, των περιφερειαρχών Δ. Μακεδονίας Α. Λεούδη και Ηπείρου Δ. Πανοζάχου, του μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, εκπροσώπων εμπόρων, κ.ά.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: