Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Μπιν Λάντεν: «19 άνδρες άλλαξαν την πυξίδα της Αμερικής»

Μπιν Λάντεν: «19 άνδρες άλλαξαν την πυξίδα της Αμερικής»

Ο ΗΓΕΤΗΣ της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν από την έκτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, πως οι ΗΠΑ είναι ευάλωτες, παρά τη στρατιωτική και οικονομική δύναμή τους.

Δεν είναι σαφές πότε κατασκευάστηκε το βίντεο, το οποίο απέκτησε σήμερα η τηλεόραση του Ρόιτερ από διαδικτυακό τόπο στην Ευρώπη.

Η αυθεντικότητά του δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί αμέσως, αν και η εικόνα του μπιν Λάντεν σε ένα απόσπασμα που είδε το Ρόιτερ έμοιαζε με μια στατική φωτογραφία που μεταδίδεται από συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ιστοσελίδα του διαδικτύου, η οποία είχε αναγγείλει τη βιντεοταινία.

«Αν και η Αμερική είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και κατέχει το πιο ισχυρό και σύγχρονο στρατιωτικό οπλοστάσιο, και παρά το ότι ξοδεύει σε αυτόν τον πόλεμο και το στρατό της περισσότερα απ' όσα ξοδεύει το σύνολο της υφηλίου για τους στρατούς του και παρότι είναι το μεγαλύτερο κράτος που επηρεάζει τις παγκόσμιες πολιτικές σαν να έχει μονοπώλιο στο άδικο δικαίωμα του βέτο.... 19 νέοι άνδρες μπόρεσαν... να αλλάξουν την κατεύθυνση της πυξίδας της», ανέφερε στη βιντεοταινία ο Mπιν Λάντεν.

«Ο υπήκοος των μουτζαχεντίν έχει καταστεί αξεχώριστο τμήμα της ομιλίας του ηγέτη σας και τα αποτελέσματα και τα σημάδια δεν είναι κρυμμένα. Από την 11η Σεπτεμβρίου, πολλές από τις πολιτικές της Αμερικής έχουν περιέλθει υπό την επιρροή των μουτζαχεντίν».

Το βίντεο δείχνει τον μπιν Λάντεν καθισμένο σε ένα τραπέζι και ντυμένο με λευκό και μπεζ χιτώνες και λευκό καπέλο. Από κάτω, ένα μπάνερ λέει στα αγγλικά: «Μήνυμα από τον σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν στον αμερικανικό λαό».

Στο βίντεο ο μπιν Λάντεν εμφανίζεται κουρασμένος και ωχρός και η γενειάδα του είναι πολύ πιο κοντή και πιο σκούρα απ΄ό,τι στην τελευταία εμφάνισή του το 2004, όταν επιδείκνυε μια μακριά γκριζόμαυρη γενειάδα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: