Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Στη Ζαχάρω: Τι να μας πουν για υγεία και πρόνοια;

Στη Ζαχάρω: Τι να μας πουν για υγεία και πρόνοια;

Μαζί με τις στάχτες «κρύωσαν» και οι καρδιές στη Ζαχάρω τουλάχιστον για τις επικείμενες εκλογές. Με κρύα καρδιά παρακολούθησαν και οι πυρόπληκτοι το χτεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Μισοάδειο το καφενείο παρά την παρουσία (ή άραγε εξαιτίας;) της τηλεοπτικής κάμερας, που ήθελε να καταγράψει τις αντιδράσεις των ανθρώπων οι οποίοι έζησαν πριν από λίγες μέρες την καταστροφή.

«Ξέρεις τι κόσμος θα είχε μαζευτεί αν έπαιζε κανέναν καλό ποδοσφαιρικό αγώνα», σχολίασε ένας περαστικός. «Τι να καθήσω να ακούσω; Στη φωτιά δεν έχασα μόνο 900 ρίζες ελιές, αλλά και το μηχάνημα που μου επίταξαν για να βοηθήσω στην πυρόσβεση. Τι να μου πουν σήμερα για την υγεία και την πρόνοια;» μας λέει άλλος θαμώνας φεύγοντας λίγο μετά την έναρξη του... αγώνα.

Μια κοπέλα πιο 'κεί διαβάζει το έντυπο με τις οδηγίες για τα μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων. «Δεν αφορά εμένα, αλλά πρέπει να δω τι λέει για να βοηθήσω κάποιους γείτονες που δεν τα βγάζουν πέρα με το Δημόσιο».

Η καταστροφή που έζησαν μοιάζει να καλύπτει τα πάντα. «Αυτοί κοιτούν μόνο πώς θα μαζέψουν δυο ψήφους». «Για εμάς δεν είπαν τίποτα». «Οχι, είπαν, αλλά μετά τις εκλογές θα τα ξεχάσουν όλα».

«Εγώ σου λέω ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τελικά», λέει ο πιο αποφασισμένος.

«Στην Ελλάδα όταν αλλάζει η κυβέρνηση διαλύονται τα πάντα. Θα αντέξουμε να περάσουν 12 μήνες μέχρι να οργανωθεί και πάλι η διοίκηση;». «Ο Παπανδρέου όλο για τα ομόλογα λέει. Για τα χρηματιστήρια τίποτα». Ενας φωνάζει δυνατά προς τις παρέες που έχουν πιάσει κουβέντα και δεν ακούν τηλεόραση: «Μη φωνάζετε, ρε! Πώς θα πάτε να ψηφίσετε αν δεν ακούσετε;».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: