Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Ο απόηχος του debate

Ο απόηχος του debate

Η επόμενη ημέρα της πρώτης «τηλεμαχίας» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών δεν θα μπορούσε παρά να τους βρει όλους... ικανοποιημένους, ως είθισται.

«Έδειξε ποιός είναι»

«Ο Κώστας Καραμανλής έδειξε αυτό που είναι και αυτό που κάνει. Ένας υπεύθυνος Πρωθυπουργός, ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που ασχολείται με τα προβλήματα του Τόπου, που νοιάζεται για το αύριο της Πατρίδας μας, που έχει σχέδιο για την πορεία της Πατρίδας μας», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε δηλώσεις από την Καρδίτσα σχετικά με το χθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν υπάρχει δίλημμα»

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ θεωρούν παραδοχή πολιτικής ήττας και κίνηση απελπισίας το ότι ο Κ.Καραμανλής έθεσε διλήμματα ακυβερνησίας, ήδη από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ο Κ.Λαλιώτης σε δηλώσεις του ήταν παραπάνω από καυστικός: «Ο κ. Καραμανλής δεν ηττήθηκε μόνο πολιτικά και σημειολογικά, ηττήθηκε κυρίως στρατηγικά γιατί έθεσε μόνος του ως δευτεραγωνιστής των εξελίξεων το δίλημμα των νέων εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Αυτό το δίλημμα είναι στο πολιτικό και ηθικό πεδίο εκβιαστικό. Ομως οφείλει να ξέρει ο κ. Καραμανλής ότι ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογράμμισε και κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι ήθελε να πάμε σε «βουβές εκλογές».

Πανικό βλέπει η Α.Διαμαντοπούλου

«Μετά το δίλημμα ?Καραμανλής ή χάος? έχουμε το ?Καραμανλής ή πάλι εκλογές?. Οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν μπορούν να επιστρέφουν διλλήματα με τον ίδιο περιεχόμενο».

Την επισήμανση αυτή έκανε χθες σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο «ΣΚΑΙ» η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε ως ένδειξη πανικού που εκφράζεται με αλαζονεία το δίλημμα του κυρίου Καραμανλή προσθέτοντας ότι « ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξηγώντας ότι θέλει ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις του».

Νέα «πράσινα» σποτ

Για τα νέα προεκλογικά μηνύματα ο Κώστας Λαλιώτης ανέφερε πως στον τέταρτο θεματικό κύκλο του πολιτικού και του επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται μηνύματα με λόγο, εικόνα και χιούμορ.

«Αυτά τα μηνύματα ξαναφέρνουν στο προσκήνιο, στα μάτια, στα αυτιά και στη μνήμη των πολιτών τις "πύρινες" αλήθειες για τα συγκεκριμένα υπαρκτά σκάνδαλα των κουμπάρων, των δομημένων ομολόγων και των υποκλοπών. Οι μάσκες της Νέας Δημοκρατίας, μέρα με τη μέρα, πέφτουν, σεμνά και ταπεινά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λαλιώτης και συμπλήρωσε :

«Αυτά τα σκάνδαλα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο κ. Καραμανλής, πάσχιζε και πασχίζει, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, να τα συγκαλύψει, χειραγωγώντας προκλητικά και απαράδεκτα κυρίαρχους θεσμούς της Δημοκρατίας, όπως η Βουλή, η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες αρχές και τα ΜΜΕ».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: