Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Γονείς-τέρατα βασάνισαν μέχρι θανάτου το παιδί τους

Γονείς-τέρατα βασάνισαν μέχρι θανάτου το παιδί τους

Ένας πατέρας και η σύντροφός του που βασάνισαν μέχρι θανάτου τον ηλικίας 16 μηνών γιο του, προκαλώντας στο βρέφος "αφάνταστη αγωνία και πόνο", φυλακίστηκαν σήμερα στη Βρετανία βάσει ενός νέου νόμου. Ο 31χρονος άνεργος Άμπιντ Ίκραμ και η 24χρονη σύντροφός του Σουμάιρα Παρβίν που ζουν στο Άκτον στο δυτικό Λονδίνο απαλλάχθηκαν από την κατηγορία του φόνου, αλλά κρίθηκαν ένοχοι επειδή προκάλεσαν ή επέτρεψαν το θάνατο του γιού του Ίκραμ, Τάλχα. Το μωρό πέθανε το Σεπτέμβριο του 2006.

Ο Ίκραμ και η Παρβίν δήλωναν αθώοι καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης τους στο Δικαστήριο Σάουθαρκ Κράουν, αλλά καταδικάστηκαν βάσει νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ το 2004, ο οποίος δεν απαιτεί η διώκουσα αρχή να αποδείξει ποιός κατηγορούμενος έφερε εις πέρας τη μοιραία πράξη. Ο θάνατος του μικρού Τάλχα Ίκραμ διαπιστώθηκε μόλις διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Σέντραλ Μίντλσεξ στο Άκτον το Σεπτέμβριο του 2006. Στην ιατροδικαστική εξέταση που έγινε βρέθηκε ότι το μωρό έφερε πολλούς μώλωπες και αμυχές, το ένα πόδι του ήταν σπασμένο και είχε μία πληγή πίσω από το γόνατο.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Κόλιν Ουέλς δήλωσε ότι ο Τάλχα υπέφερε από μία σειρά από τραύματα, τα οποία μπορεί να του προκάλεσαν αφάνταστη αγωνία και πόνο. "Καθ'όλη τη διάρκεια της δίκης ο Ίκραμ και η Παρβίν συνέχισαν να δηλώνουν αθώοι, μολονότι γνώριζαν και οι δύο ότι οι πράξεις τους στοίχισαν τη ζωή σε ένα ευάλωτο μωρό ηλικίας 16 μηνών", σημείωσε.

"Οι Άμπιντ Ίκραμ και Σουμάιρα Παρβίν οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης για το θάνατο ενός παιδιού, χωρίς να χρειάζεται να αναγνωρισθεί ποιός από τους δύο είναι αυτός που έφερε εις πέρας τη μοιραία πράξη", συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας: "Οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης είναι οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτός ο νόμος. Αυτή είναι μία από τις πρώτες καταδίκες μετά την ισχύ του νόμου.

Ο Ίκραμ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών επειδή προκάλεσε ή επέτρεψε το θάνατο του Τάλχα και σε 12μηνη φυλάκιση επειδή παρεμπόδισε το έργο της δικαιοσύνης. Η Παρβίν, η οποία είχε διαφύγει στο Πακιστάν όταν είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, αλλά συνελήφθη κατά την επιστροφή της στη χώρα το Νοέμβριο του 2006, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και θα απελαθεί αφού εκτίσει την ποινή της.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: