Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Στόχος ο πρωθυπουργός στο δεύτερο κύμα σποτ

Στόχος ο πρωθυπουργός στο δεύτερο κύμα σποτ

Το σενάριο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου για το τελευταίο δεκαήμερο της προεκλογικής περιόδου είναι βασισμένο στην ιδέα του «καλού» και του «κακού». Ο κ. Κώστας Λαλιώτης πρωταγωνιστεί ως «κακός», εφόσον έχει αναλάβει να «πυροβολεί» κάθε μέρα στις 7 μ.μ. τη Ν.Δ. με αφορμή την παρουσίαση των τηλεοπτικών σποτ του ΠΑΣΟΚ. Αφήνει έτσι τον πρόεδρο του κόμματος απερίσπαστο στο ρόλο του «καλού». Οχι προς την κυβέρνηση, βεβαίως, αλλά προς τους πολίτες ενώπιον των οποίων θα αναλάβει σειρά δεσμεύσεων τις επόμενες μέρες…

Η βασική ιδέα είναι ο πρώην γραμματέας να αποκαλύπτει τις υποσχέσεις που αθέτησε ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να αναλαμβάνει να καλύψει το κενό αξιοπιστίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο κύμα των σποτ, που παρουσιάστηκε χθες, κυριαρχούν ο… πρωθυπουργός και οι δεσμεύσεις του προς τους αγρότες για την παρουσία του στις Βρυξέλλες και τη μείωση του ΦΠΑ! Το εικαστικό μέρος περιλαμβάνει μία «φούσκα» που καταλήγει σε αλλεπάλληλα «θα». Ο πρώην γραμματέας αρνήθηκε ότι πρόκειται για αρνητική διαφήμιση λέγοντας ότι «είναι παραθετική των λόγων του κ. Καραμανλή». Παρουσίασε ακόμη τέσσερα σποτ με θέματα για την ασφάλεια, την Υγεία, τους συμβασιούχους και την προστασία του περιβάλλοντος. Η έμφαση, όμως, δίνεται στο πρώτο σποτ δεδομένου ότι η Λάρισα είναι ο επόμενος προορισμός του προέδρου του κόμματος και ακολούθως του πρωθυπουργού.

Σήμερα ο κ. Κ. Λαλιώτης θα ρίξει στη μάχη και το περίφημο «περίπτερο» που έχει ήδη στηθεί στην αίθουσα Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, για να φιλοξενήσει τα πρωτοσέλιδα που έχουν επιλεγεί από το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος.

Προφανής στόχος αυτών των ενεργειών είναι να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι που το εγκατέλειψαν το 2004. Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι «πρόκειται για περίπου 250.000 εκλογείς που τότε μας γύρισαν την πλάτη» και ότι σε αυτή τη φάση «οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναποφάσιστοι». Προκειμένου να «διευκολυνθούν» στη λήψη της τελικής τους απόφασης το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει στη μάχη και τις εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής. Ολες θα έχουν τη μορφή προσωπικών δεσμεύσεων του «καλού» κ. Γ. Παπανδρέου. Ο διαχωρισμός αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος από τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί ο κ. Κ. Λαλιώτης μπορεί να λειτουργεί θετικά στην υπόθεση της συσπείρωσης αλλά ξέρουν ότι δεν αρκεί. Χώρια που αν και δεν το ομολογούν δεν επιθυμούν να ταυτιστεί με αυτή τη στρατηγική ο κ. Γ. Παπανδρέου. Πάνω, λοιπόν, στην ιδέα της εθνικής αναγέννησης που προβάλλεται από τα προεκλογικά σποτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προβάλει τις δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα. Με αφορμή την αναβολή των εγκαινίων της ΔΕΘ η Χαριλάου Τρικούπη τοποθέτησε τη συνέντευξη στη ΔΕΘ μετά από εκείνη του πρωθυπουργού ώστε να έχει την ευκαιρία να απαντήσει και να υπερκεράσει τις θέσεις που θα διατυπώσει ο κ. Κ. Καραμανλής.

Προκειμένου να μην κατηγορηθεί ο κ. Γ. Παπανδρέου για προεκλογικές παροχές οι επιτελείς του επεξεργάζονται δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο θέλει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει τις υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Κ. Καραμανλής το 2004! Το δεύτερο να καταθέτει στον ελληνικό λαό πρόγραμμα για τις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: