Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Οποιαδήποτε εκτροπή του Κυπριακού από μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας πιθανόν να μας οδηγήσει σε περιπέτειες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας. Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Προέδρου της Βουλής και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι θα ήταν επικίνδυνο να ξεφεύγαμε από τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και κατά πόσον η Κυβέρνηση και τα κόμματα που υποστηρίζουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο συμμερίζονται αυτή τη θέση, ο κ. Πάλμας είπε ότι είναι γνωστή η θέση της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να κινηθεί στα πλαίσια μιας λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στα πλαίσια των αρχών του ΟΗΕ, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και όλα όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα και αφορούν την επίλυση του Κυπριακού», είπε ο κ. Πάλμας.

Συνέχισε λέγοντας ότι «οποιαδήποτε εκτροπή γύρω από μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας πιθανόν να μας οδηγήσει σε περιπέτειες».

Ερωτηθείς εξάλλου, κατά πόσον έχει ληφθεί απόφαση εκ μέρους του τέως υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Πάλμας επανέλαβε ότι το θέμα αφορά μόνο τον κ. Λιλλήκα.

«Το θέμα για το τί θα πράξει ο κ. Λιλλήκας είναι καθαρά προσωπικό του θέμα και δεν πέφτει λόγος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να σχολιάσει οτιδήποτε», κατέληξε.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: