Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

Ισραηλινές δυνάμεις του πεζικού υποστηριζόμενες από τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι μονάδες του στρατού κατέλαβαν το πρώην διεθνές αεροδρόμιο της Ράφας και παρακείμενα σπίτια.

Την ίδια ώρα στην πόλη Ναμπλούς της βόρειας Δυτικής Όχθης ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Κατά την επιχείρηση αυτή για τη σύλληψη καταζητούμενων Παλαιστινίων από το Ισραήλ, μονάδα ειδικών δυνάμεων περικύκλωσε το σπίτι στο οποίο είχε καταφύγει ο Παλαιστίνιος και τον κάλεσε να παραδοθεί. Αυτός προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο και δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο Παλαιστίνιος ονομαζόταν Ραέλ Αμπου αλ Αντας και ήταν μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε ότι ένας δεύτερος "καταζητούμενος" ένοπλος συνελήφθη και ότι ποσότητα όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκε στο σπίτι αυτό.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: