Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Νέο τελεσίγραφο των Ταλιμπάν

Νέο τελεσίγραφο των Ταλιμπάν

Νέο τελεσίγραφο έως τις 10:30 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης έδωσαν οι Ταλιμπάν για τους Νότιο-κορεάτες ομήρους.

Το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν έναν ακόμη άνδρα, εντείνοντας τις πιέσεις για την απελευθέρωση ισλαμιστών μαχητών του κινήματος.

Αν η κυβέρνηση της Καμπούλ και η κυβέρνηση της Κορέας δεν δώσουν θετική απάντηση στο αίτημά μας για την απελευθέρωση φυλακισμένων Ταλιμπάν έως αύριο (Τετάρτη) στις 12.00 (τοπική ώρα), τότε θ' αρχίσουμε να σκοτώνουμε άλλους ομήρους", δήλωσε ο Κάρι Μοχάμεντ Γιουσούφ.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε νωρίς το πρωί ότι "βρέθηκε το πτώμα του Νοτιοκορεάτη τη νύχτα στην περιοχή Αντάρ και έφερε ίχνη από σφαίρες".

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Σεούλ επιβεβαίωσε ότι το θύμα είναι ο 29χρονος Σιμ Σουνγκ-Μιν. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ήταν ενεργός εθελοντής στην προσφορά εργασίας για τους φτωχούς και τους ανάπηρους. Ήταν από τους 23 κορεάτες χριστιανούς (μεταξύ τους 18 γυναίκες) που κρατούν ομήρους οι Ταλιμπάν εδώ και δύο εβδομάδες. Είναι ο δεύτερος όμηρος που σκοτώνουν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κρατούν στο εξής 21 ομήρους, μέλη της πρεσβυτεριανής εκκλησίας Σαέμ-Μουλ.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν τη Δευτέρα ότι εκτέλεσαν τον όμηρο, μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχαν ορίσει στην αφγανική κυβέρνηση για να δεχθεί την ανταλλαγή κρατουμένων.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: