Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Στους 37 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα στην Πελοπόνησσο

Στους 37 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα στην Πελοπόνησσο

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές στη Λακωνία και την Ηλεία. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα στην Ηλεία και άλλα σημεία της Πελοπονήσσου. Στην Ηλεία σπεύδει το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από το πρωί του Σαββάτου προωθούνται στις πληγείσες περιοχές για τον απεγκλωβισμό πολιτών, την αντιμετώπιση των καταστροφών πέντε ελικόπτερα σινούκ, τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα, όλα τα διαθέσιμα λεωφορεία και ασθενοφόρα, υδροφόρα οχήματα, οχήματα στάγιερ, γεωπροωθητές, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη.

Σε ετοιμότητα τίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία ενώ ιπτάμενα μέσα και εποχούμενοι περίπολοι θα πραγματοποιούν περιπολίες σε όλη την επικράτεια.

Στη Ζαχάρω βρίσκονται δύο ελικόπτερα Σικόρσκι προκειμένου να ερευνήσουν με τη χρήση των συσκευών εντοπισμού, με υπέρυθρες ακτίνες, για τυχόν εγκλωβισμένους.

Στη Σπάρτη πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η κυκλοφορία στην περιοχή

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Ηλεία από νωρίς το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Πύργου-Κυπαρισσίας, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Κρεστένων-Ανδρίτσαινας.

Κλειστοί οι δρόμοι που περικλείονται μεταξύ των περιοχών Ζαχάρους-Ανδρίτσαινας-Κρέστενας. Έχει απαγορευτεί η προσβασιμότητα προς το χωρίο Δαφνούλα, ενώ από Ανδρίτσαινα προς Τρίπολη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Λακωνίας η ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας παραμένει κλειστή από το 24οχλμ έως το 39οχλμ.

Στο νομό Αρκαδίας παραμένει κλειστή η ΕΟ Τριπόλεως-Καλαμάτας από το 17οχλμ έως το 24οχλμ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: