Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Βοήθεια από το εξωτερικό

Βοήθεια από το εξωτερικό

Η ΓΑΛΛΙΑ είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό και την δριμύτητα των πυρκαγιών.

Η γαλλική βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair και όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές δασικές πυρκαγιές, και εντός το πλαισίου των συμφωνιών ευρωπαϊκής συνεργασίας, η υπουργός Εσωτερικών (Μισέλ Αλιό-Μαρί) αποφάσισε την αποστολή σήμερα (Σάββατο) δύο Canadair με κλιμάκιο τεχνικής υποστήριξης για να συμμετάσχουν στις δυνάμεις που διεξάγουν τον αγώνα εναντίον των πυρκαγιών», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τα δύο αεροπλάνα θα προσγειωθούν αργά το απόγευμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τα Canadair θα τεθούν στη διάθεση των ελληνικών αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν πού θα χρησιμοποιηθούν, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Ερίκ Σουπρά, εκπρόσωπος της γαλλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Ασφάλειας.

Είναι η τρίτη φορά φέτος που η Γαλλία στέλνει αεροπλάνα στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες είχαν σταλεί στην Πελοπόννησο, όπου είχαν πραγματοποιήσει συνολικά περίπου 200 ρίψεις νερού κάθε φορά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: