Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Οι Ταλιμπάν απειλούν να εκτελέσουν κι άλλους ομήρους

Οι Ταλιμπάν απειλούν να εκτελέσουν κι άλλους ομήρους

Οι Ταλιμπάν απείλησαν πως θα αρχίσουν να εκτελούν τους Νοτιοκορεάτες που κρατούν ομήρους, εάν μέχρι αύριο η αφγανική κυβέρνηση δεν απελευθερώσει οκτώ Ταλιμπάν φυλακισμένους.

"Είχαμε σήμερα (Σάββατο) τηλεφωνική επικοινωνία με τη νοτιοκορεάτικη πλευρά και μας ζήτησαν διορία δύο ημερών", δήλωσε ο Αμπντουλάχ Τζάν, ένας από τους διοικητές των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν απήγαγαν 23 Νοτιοκορεάτες στις 19 Ιουλίου, ενώ ταξίδευαν με λεωφορείο από την Καμπούλ στην Κανταχάρ, στα πλαίσια ανθρωπιστικής αποστολής. Έχουν ήδη εκτελέσει δύο άντρες από τους ομήρους και απειλούν να σκοτώσουν και άλλους εάν δεν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν το στρατιωτικό απόσπασμα της Νοτίου Κορέας και η Αφγανική Κυβέρνηση δεν απελευθερώσει τους μαχητές τους που κρατούνται στις αφγανικές φυλακές.

Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν τη Δευτέρα δύο γυναίκες ομήρους με προβλήματα υγείας.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Γιουσούφ Αχμαντί δήλωσε χθες πως οι μαχητές τους θα εκτελέσουν ακόμη ένα ή δύο ομήρους "εάν οι Νοτιοκορεάτες διαπραγματευτές δεν είναι τόσο ενεργοί στις διαπραγματεύσεις, όπως ήταν κατά το παρελθόν."

Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια: