Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

To Ιράν συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά του με το Ιράκ

To Ιράν συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά του με το Ιράκ

Το Ιράν συγκεντρώνει μεγάλους αριθμούς στρατευμάτων στα βορειοανατολικά σύνορά του με το Ιράκ, πλησίον των Κουρδικών περιοχών της χώρας.

Όπως ανέφεραν ανώνυμες κουρδικές πηγές, οι ιρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλης έκτασης επιθέσεις εναντίον των μελών του PKK και του PJAK.

Οι Κούρδοι αντάρτες, που αντιτίθενται τόσο στην κυβέρνηση του Ιράν, όσο και σε αυτή της Τουρκίας, πιστεύεται πως στρατοπεδεύουν στο Βόρειο Ιράκ, κοντά στα ιρανικά σύνορα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Ιράν αναφέρουν πως το Σάββατο οι Κούρδοι κατέρριψαν ένα ιρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που συμμετείχε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους στο νοτιοανατολικό Ιράν.

Οι κοινές επιχειρήσεις Ιράν και Τουρκίας κατά των Κούρδων δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Την περασμένη Πέμπτη το πυροβολικό των δύο χωρών βομβάρδισε δύο κουρδικές πόλεις στις κουρδικές περιοχές του Βορείου Ιράκ. Την ίδια μέρα βομβαρδίστηκαν και αρκετά κουρδικά χωριά, ενώ αναφέρθηκε και μεγάλης έντασης επίθεση των ιρανικών δυνάμεων στην περιοχή της Σουλεϊμανίγια.

Πηγή: Monsters and Critics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: