Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Η Συρία αγόρασε προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα

Η Συρία αγόρασε προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα πως η Συρία έχει αποκτήσει προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής, στην προσπάθειά της για αμυντική ενίσχυση, εν όψει ενός ενδεχόμενου πολέμου με το Ισραήλ.

"Η Συρία έχει την παρούσα στιγμή την πυκνότερη αντιαεροπορική ανάπτυξη στον κόσμο," αναφέρουν στρατιωτικές πηγές του Ισραήλ. "Η Συρία έχει αγοράσει από τη Ρωσία τους πιο προηγμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους εδάφους - αέρος. Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ανάσχεση αεροπλάνων."

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "Βάσει τους υπολογισμούς μας, η Συρία έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της γύρω στις 200 συστοιχίες πυραύλων διαφόρων μοντέλων...σε μια προσπάθεια της να απαντήσει στην απόλυτη υπεροχή της ισραηλινής αεροπορίας."

Συγχρόνως, γίνεται λόγος για την προμήθεια επιπρόσθετων όπλων προηγμένης τεχνολογίας, όπως πυραύλους εδάφους - εδάφους, ικανούς να φέρουν εκρηκτικές κεφαλές με χημικά.

Εντούτοις, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να διατάξει τη διανομή αντιασφυξιογόνων μασκών στους πολίτες, φοβούμενος πως ένα τέτοιο μέτρο θα κλιμάκωνε την ένταση με τη Συρία.

Στο Ισραήλ βρίθουν οι φήμες για ένα πιθανό πόλεμο με τη Συρία, μετά και την αποτυχία στον περσινό πόλεμο του Λιβάνου να νικήσουν οριστικά την Σιιτική οργάνωση Χεσπολλάχ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ έχει δηλώσει όμως επανειλημμένα πως δεν προβλέπει πόλεμο με τη Συρία τους ερχόμενους μήνες.

"Είμαι πεπεισμένος πως το Καλοκαίρι που διανύουμε και το ερχόμενο Φθινόπωρο δεν θα είναι ιδιαίτερα θερμά. Δεν υπάρχει λόγος να υπερβάλλουμε και να δημιουργούμε ατμόσφαιρα που αφήνει να νοηθεί πως βρισκόμαστε στις παραμονές ενός πολέμου," δήλωσε ο Ολμέρτ τον περασμένο μήνα.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: