Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Ελεύθερες αφέθηκαν δύο Νοτιοκορεάτισσες- όμηροι των Ταλιμπάν

Ελεύθερες αφέθηκαν δύο Νοτιοκορεάτισσες- όμηροι των Ταλιμπάν

Tέλος της περιπέτειας για δύο γυναίκες ομήρους των Ταλιμπάν. Οι Αφγανοί αντάρτες είχαν υποσχεθεί να απελευθερώσουν τις δύο Νοτιοκορεάτισσες μετά από διαπραγματεύσεις, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Σεούλ.

Μάρτυρες του BBC και του πρακτορείου Reuters είδαν τις δύο γυναίκες να μπαίνουν σε ένα όχημα του Ερυθρού Σταυρού. Οι γυναίκες ξέσπασαν σε δάκρυα όταν αντίκρισαν τους αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού.

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας, το οποίο ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τις Κιμ Κιούνγκ-Τζα και την Κιμ Τζι-Να.

Η Διεθνής Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ανακοίνωσε ότι παρέδωσε τις δύο Νοτιοκορεάτισσες στην αντιπροσωπεία της χώρας τους που είχε μεταβεί στο Αφγανιστάν προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της ομηρίας των Νοτιοκορεατών εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν έχουν σκοτώσει δύο Νοτιοκορεάτες ομήρους. Είκοσι τρία άτομα είχαν απαχθεί πριν από τρεις εβδομάδες στην επαρχία Γκάζνι.

Διπλωμάτες από τη Σεούλ και εκπρόσωποι των Ταλιμπάν συναντήθηκαν και συμφώνησαν την άνευ όρων απελευθέρωση δύο άρρωστων γυναικών.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: