Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Η Τεχεράνη απορρίπτει τις διαμαρτυρίες της ΕΕ για τις εκτελέσεις

Η Τεχεράνη απορρίπτει τις διαμαρτυρίες της ΕΕ για τις εκτελέσεις

H ιρανική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα τις διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αυξανόμενο αριθμό εκτελέσεων στη χώρα και για την καταδίκη σε θάνατο δύο κούρδων δημοσιογράφων.

«ΚΑΘΕ ανεξάρτητη χώρα δρα εναντίον των εγκληματιών με βάση τη νομοθεσία της, και οποιαδήποτε παρέμβαση από το εξωτερικό αποτελεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μοχάμαντ-Αλί Χοσεϊνί.

Από τις αρχές του χρόνου, έχουν εκτελεστεί στο Ιράν περισσότεροι από 120 άνθρωποι, γεγονός που έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες της πορτογαλικής προεδρίας. Η ΕΕ ζήτησε επίσης από το Ιράν να αναθεωρήσει την καταδίκη σε θάνατο των δύο κουρδικής καταγωγής ιρανών δημοσιογράφων Αντνάν Χασανπούρ και Αμπντολουαχέντ Μπουτιμάρ. Οι δύο δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν τον περασμένο μήνα σε θάνατο για "εχθρότητα προς το Θεό", χωρίς να διευκρινιστεί τι εγκλήματα διέπραξαν. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το "έγκλημά" τους είναι ότι ανήκουν στο κόμμα του Ιρανικού Κουρδιστάν.


Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: