Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Το Ιράν δοκιμάζει καινούργιο μαχητικό, δικής του κατασκευής

Το Ιράν δοκιμάζει καινούργιο μαχητικό, δικής του κατασκευής

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του ιρανικής κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους "Azarakhsh" (Αστραπή).

Πρόκειται για το δεύτερο αεροσκάφος ιρανικής κατασκευής και όπως ισχυρίζονται οι Ιρανοί είναι εφάμιλλο του αμερικανικού F-5.

Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Isfahan τυ Κεντρικού Ιράν και στην τελετή συμμετείχαν ο Υπουργός Άμυνας Mostafa Mohammad Najjar και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

"To εγχώριας κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος αποτελεί ακόμη ένα δείγμα των τεχνολογικών επιτευγμάτων του Ιράν," δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA ο Morteza Bakhtiari, κυβερνήτης της πόλης Isfahan.

"Τη στιγμή που οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα τους συμμάχους τους στην περιοχή, το επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας κάνει καθημερινά τεράστιες προόδους, ώστε να έχει το Ιράν αυτάρκεια στην άμυνά του."

Το Azarakhsh πρόκειται για το δεύτερο μαχητικό δικής του κατασκευής που παρουσιάζει το Ιράν. Προηγήθηκε το Sa'egheh (Βροντή), το οποίο παραλληλίστηκε με το αμερικανικό F-18.

Παραπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: