Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Τα τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τα ιρακινά σύνορα

Τα τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τα ιρακινά σύνορα

Η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ που αναφέρθηκε την Πέμπτη για την εξόντωση των ανταρτών του ΠΚΚ, απειλεί να πυροδοτήσει την ένταση σε ολόκληρη την περιοχή.

"Δεν πρόκειται για μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις και ο αριθμός των στρατευμάτων που λαμβάνουν μέρος σε αυτές δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες," δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού είπαν πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, δήλωσαν όμως πως ανησυχούν ιδιαίτερα για τις απειλές της Άγκυρας για εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ αρνήθηκε την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επιχείρησης στα ιρακινά εδάφη: "Δεν έχουμε εισέλθει στα εδάφη καμιάς χώρας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα σας το ανακοινώναμε." Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσυάρ Ζεμπαρί δήλωσε πως δεν διεξήχθησαν μεγάλες επιχειρήσεις (στο Βόρειο Ιράκ). Εντούτοις, η Τουρκία έχει συγκεντρώσει στα σύνορα της με το Ιράκ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: