Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Ο πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στο Ιράν παρά τα σενάρια δολοφονίας

Ο πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στο Ιράν παρά τα σενάρια δολοφονίας

Ο ΡΩΣΟΣ πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του στο Ιράν μετά την πληροφορία που μεταδόθηκε από ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για συνωμοτικό σχεδιο δολοφονίας του στην Τεχεράνη.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη, ο Πούτιν απάντησε:"Φυσικά θα μεταβώ στο Ιράν».

Την απάντησε έδωσε προς τους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ στο Βισμπάντεν.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην Τεχεράνη δήλωσε ότι «δεν έχει πληροφορίες που να του επιτρέπουν να γνωρίζει εάν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιηθεί η όχι».

Χθες Κυριακή είχε ανακοινωθεί από το Κρεμλίνο πως είχε ενημερωθεί ο ρώσος πρόεδρος για φήμες σχετικά με προετοιμασίες για επίθεση αυτοκτονίας σε βάρος του στην ιρανική πρωτεύουσα.

«Τα σχετιζόμενα με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θέματα θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους ιρανούς ηγέτες»,επισήμανε ο πρόεδρος Πούτιν στην συνέντευξή του, ενώ προειδοποίησε την διεθνή κοινότητα να μη προσπαθήσει να εκφοβίσει το Ιράν και έκανε έκκληση για εξεύρεση ειρηνικών τρόπων διευθέτησης των ανησυχιών σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η επίσκεψη στο Ιράν του Πούτιν είναι η πρώτη ηγέτη του Κρεμλίνου μετά από αυτή του Ιωσήφ Στάλιν το 1943 και έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας του ρόλου της Ρωσίας ως μεσολαβητή στις εξαμερείς συνομιλίες που στοχεύουν στο να πείσουν το Ιράν να διακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ιντερφάξ είχε μεταδώσει χθες το βράδυ, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι ο Πούτιν προειδοποιήθηκε από την προσωπική του υπηρεσία ασφαλείας για ένα πιθανό συνωμοτικό σχέδιο δολοφονίας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τεχεράνη αυτή την εβδομάδα.

Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε ότι τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει να αποφασίσουν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος του Ιράν εάν η Τεχεράνη δεν ανταποκριθεί στο αίτημα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα."Είναι προφανές ότι εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί, νέες κυρώσεις πρέπει να αποφασιστούν»,δήλωσε.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: