Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Με το ένα πόδι στο Euro 2008 η Εθνική

Με το ένα πόδι στο Euro 2008 η Εθνική

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν τους Βόσνιους και αγκάλιασαν την πρόκριση

Όσα δεν φέρνει η ώρα, τα φέρνει η στιγμή… Η Εθνική νίκησε 3-2 τη Βοσνία και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι, ότι στις αρχές της επανάληψης οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ φρόντισαν να καρδιοχτυπήσουν τους 35.000 θεατές.

Αν ο Χργκόβιτς (55') δεν λειτουργούσε τόσο ανόητα, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης, ίσως τα πράγματα να κυλούσαν διαφορετικά. Παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε νωρίς, το υπερβολικό άγχος έφερε την ομάδα μας σε παθητικό ρόλο. Οι Βόσνιοι πάντως, στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν αυτή τη νωθρότητα (εξαίρεση ένα σουτ του Μισλίμοβιτς στο 31' που μπλόκαρε ο Νικοπολίδης) και αν ο Γκέκας ήταν πιο ψύχραιμος στο 39' ίσως το παιχνίδι να είχε τελειώσει νωρίτερα.

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο όμως, ήταν αρχικά μια άλλη ιστορία, με τους Βόσνιους να παγώνουν το ΟΑΚΑ με το εκπληκτικό γκολ του Χργκόβιτς (54'). Ευτυχώς, για όλους μας όμως, ο σκόρερ των Βόσνιων ένα λεπτό αργότερα έκανε ένα εγκληματικό τάκλιν στον Μπασινά και είδε δίκαια την κόκκινη κάρτα. Στο 57' ο Γκέκας μετά την ασίστ του Μπασινά έβαλε και πάλι την Εθνική σε θέση οδηγού. Το άστρο του Ρεχάγκελ ανέτειλε για μια ακόμη φορά, με την πρώτη του αλλαγή (Λυμπερόπουλος) να σκοράρει λίγο μετά την είσοδο και όλοι πλέον περίμεναν το σφύριγμα της λήξης. Η χαλάρωση όμως ξεπέρασε τα όρια κι έτσι στο 92' ο Ιμπίσεβιτς βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 3-2.

Ρεχάγκελ. Εύστοχος στις αλλαγές

Παρέταξε την ομάδα με την δοκιμασμένη συνταγή του Ηρακλείου, αλλά παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, έβλεπε κι αυτός την μεσαία μας γραμμή να υπολειτουργεί. Ευνοήθηκε από τις εξελίξεις στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά το σοκ του 1-1 ήρθε η γρήγορη αποβολή και το γκολ του Γκέκα, ενώ οι αλλαγές που έκανε, έδωσαν ώθηση στην ομάδα για να φτάσει στην τελική νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

10': Σέντρα του Πατσατζόγλου, ο Χαριστέας πιάνει την κεφαλιά η μπάλα βρίσκει το δοκάρι, νέα κεφαλιά από τον Έλληνα επιθετικό και νέο δοκάρι, αλλά τελικά με την τρίτη προσπάθεια ανοίγει το σκορ.

31': Ο Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύεται την αδράνεια της ελληνικής άμυνας, αλλά ο Νικοπολίδης μπολκάρει το σουτ που επιχείρησε.

39': Από το πείσμα του Χαριστέα, ο Αμανατίδης γίνεται κάτοχος της μπάλας που τη δίνει στον Γκέκα, αλλά ο Γκούσο ενστικτωδώς διώχνει με το ένα χέρι.

54': Ο Χργκόβιτς εκτελεί με εκπληκτικό τρόπο το φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Νικοπολίδη και ισοφαρίζει σε 1-1.

55' Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Χργκόβιτς κάνει σκληρό τάκλιν στον Μπασινά, επιχειρεί να τον σηκώσει τραβώντας του τη φανέλα και βλέπει την κόκκινη κάρτα.
57': Βαθιά μπαλιά του Μπασινά, ο Γκέκας μόνος του στην αντίπαλη περιοχή σαν σε προπόνηση πετυχαίνει το 2-1.

72': Σέντρα του Γιαννακόπουλου, ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, ο Γκέκας εξ επαφής αστοχεί αλλά ο 'Λύμπε' με σουτ πετυχαίνει το 3-1.

92': Ο Ιμπίσεβιτς καταφέρνει και ξεφεύγει από τους Έλληνες αμυντικούς και εκμεταλλευόμενος μια κόντρα πετυχαίνει το τελικό 3-2.

Βαρόμετρο

+ Η Εθνική, μπορεί να μην έχει παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης, αλλά θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διεκδικητές των δύο εισιτηρίων, δεν έχει κάνει καμία γκέλα με κατώτερους αντιπάλους.

+ Ο Ότο Ρεχάγκελ βρήκε τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών στο πρόσωπο του Νίκου Λυεμπερόπουλου. Ο Μεσσήνιος επιθετικός, μετά τα γκολ του στα δύο παιχνίδια με τους Μολδαβούς, σκόραρε και κατά των Βόσνιων μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι δίνοντας ασφάλεια στην Εθνική.

- Η απόδοση της ομάδας μετά το γκολ του Χαριστέα. Το γρήγορο γκολ που επιζητούσε ο Ρεχάγκελ πριν από την έναρξη του αγώνα ήρθε, αλλά αντί να μας βοηθήσει ψυχολογικά φάνηκε να δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος.

- Το δεύτερο γκολ που δέχθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις καθυστερήσεις. Με τον αντίπαλο να παίζει με δέκα παίκτες και την Εθνική να έχει στο γήπεδο τρεις κεντρικούς αμυντικούς, σίγουρα δεν είναι κι ό,τι το καλύτερο.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: