Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Το Κόκκινο Τζαμί έκλεισε επ' αόριστον μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας και τα βίαια επεισόδια

Το Κόκκινο Τζαμί έκλεισε επ' αόριστον μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας και τα βίαια επεισόδια

Η πακιστανική κυβέρνηση σφράγισε σήμερα το Κόκκινο Τζαμί του Ισλαμαμπάντ μετά την επίθεση αυτοκτονίας και τις νέες ταραχές που ξέσπασαν χθες στο χώρο με συνέπεια το θάνατο 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων 8 αστυνομικοί, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ισλαμιστές εξτρεμιστές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έστησαν σημεία ελέγχου και απομόνωσαν την περιοχή γύρω από το τζαμί το οποίο απέκλεισαν με αγκαθωτό σύρμα.

"Το τέμενος θα παραμείνει κλειστό για άγνωστη χρονική περίοδο" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιαβίντ Τσίμα.

Επίσης εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Ισλαμαμπάντ για να αποτραπούν άλλες επιθέσεις αντεκδίκησης.

Η αστυνομία τοποθέτησε σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της πρωτεύουσας και στη γειτονική πόλη του Ραβάλπιντι μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές με χειρουργική επέμβαση εξετάζουν το κεφάλι του αυτόχειρα βομβιστή για να αναγνωρίσουν το πρόσωπο του ενώ μέρη του διαμελισμένου σώματος του στάλθηκαν σε επιστημονικά εργαστήρια για να γίνει ταυτοποίηση του DNA.

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας είχε στόχο μια ομάδα αστυνομικών που είχε αναπτυχθεί κοντά στο Κόκκινο Τζαμί για να καταστείλουν 2.000 εξαγριωμένους ισλαμιστές μαθητές που είχαν καταλάβει το χώρο του Κόκκινού Τζαμιού λίγες ώρες αφ' ότου επαναλειτούργησε για την προσευχή της Παρασκευής.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους και συνέλαβε περίπου 100 άτομα μόλις επανάκτησε τον έλεγχο του χώρου του τεμένους.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: