Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Πολύνεκρες επιθέσεις κατά στρατιωτών στο Κιρκούκ

Πολύνεκρες επιθέσεις κατά στρατιωτών στο Κιρκούκ

ΕΝΟΠΛΟΙ μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες εξαπέλυσαν επίθεση σε στρατιωτικό φυλάκιο στα δυτικά του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλον έναν, όπως έγινε γνωστό από τις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι δράστες φορούσαν μαύρα πέπλα, σαν αυτά που φορούν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε ο λοχαγός Μοχάμεντ Αμπντάλα.

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε οι στρατιώτες τραυμάτισαν πολλούς από τους ενόπλους και κατάφεραν να συλλάβουν έναν από αυτούς. Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των νεκρών ή τραυματισμένων δραστών.

Αμέσως μετά ο στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση σε γειτονικό χωριό όπου συνελήφθησαν 14 άτομα τα οποία φέρονται ότι σχετίζονται με την επίθεση αυτή.

Σε άλλο επεισόδιο, πάντα στα δυτικά του Κιρκούκ, δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός ενώ πραγματοποιούσαν περιπολία. Όλοι οι στρατιώτες ήταν Κούρδοι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της περιοχής του Κιρκούκ.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: