Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

Οι νεκροί από τις επιθέσεις κοντά στην Μοσούλη μπορεί να φθάσουν τους 500, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα

Οι νεκροί από τις επιθέσεις κοντά στην Μοσούλη μπορεί να φθάσουν τους 500, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα

Οι νεκροί από μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν αργά χθες σε περιοχή του βόρειου Ιράκ μπορεί να φθάσουν τους 500, μετέδωσε σήμερα το δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αρμπίλ δήλωσε ότι ο διευθυντής νοσοκομείου στην περιοχή Σιντζαρ του ανέφερε ότι οι νεκροί είναι πιθανόν να φθάσουν τους πεντακόσιους, αλλά οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει προς το παρόν τέτοιο απολογισμό.

Δύο βυτιοφόρα γεμάτα εκρηκτικά εξερράγησαν ταυτόχρονα, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη εκρήξεις, επίσης στην Σιντζάρ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτίρια.

Επίσημες κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για περίπου 350 νεκρούς, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ενώ τα τελευταία επίσημα στοιχεία από τον ιρακινό στρατό κάνουν λόγο για 220 νεκρούς και περίπου 400 τραυματίες.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων και νεκρών κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, ενώ πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Οι προφανώς συντονισμένες βομβιστικές ενέργειες κοντά στην Μοσούλη είναι από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράκ μετά την αμερικανική στρατιωτική εισβολή στην χώρα τον Μάρτιο του 2003.

Ο δήμαρχος της Σιντζάρ, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας, δήλωσε προς το ιρακινό πρακτορείο VOI ότι απο τις εκρήξεις 30 πτώματα κυριολεκτικά διαμελίστηκαν και είπε ότι πρόκειται για "την μεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία της πόλης". Πρόσθεσε ότι καταστράφηκε τμήμα της πόλης σε έκταση πάνω από ένα και πλέον τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: