Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

Ο Τούρκος στρατηγός αρνείται να σχολιάσει την υποψηφιότητα Γκίουλ

Ο Τούρκος στρατηγός αρνείται να σχολιάσει την υποψηφιότητα Γκίουλ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του τουρκικού στρατού, στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ αρνήθηκε σήμερα να κάνει δηλώσεις όσον αφορά την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του νυν υπουργού Εξωτερικών και πρώην ισλαμιστή Αμπντουλάχ Γκιουλ, τονίζοντας ότι «όλα έχουν ήδη ειπωθεί για το ζήτημα αυτό».

«Δεν θα μιλήσω, γιατί εάν το κάνω, θα παρερμηνευτώ» τόνισε ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικάδίκτυα Cnn Turk και NTV.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας «θα πρεπει να καθρεφτίζεται στην πράξη» όσα αφορούν τις δημοκρατικές αξίες, δηλαδή το λαϊκό χαρακτήρα της Τουρκίας.

«Ολα έχουν ήδη ειπωθεί» υπογράμμισε ο στρατηγός αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του, με τις οποίες κυρίως ζήτησε όπως ο νέος πρέοδρος της Τουρκίας να «μείνει προσηλωμένος στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια» όσον αφορά τις βασικές αξίες της δημοκρατίας.

Τέλος ο στρατηγός άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς η στρατιωτική ηγεσία της χώρας τηρήσει αποστάσεις από τις εκδηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο εξαιτίας της ισλαμικής μαντήλας την οποία φορά η σύζυγος του κ. Γκιουλ.

«Δεν επιθυμούμε να διαπληκτιστούμε με κανέναν, αλλά έχουμε κάποιες αρχές στις οποίες είμαστε προσηλωμένοι"΄πρόσθεσε καταλήγοντας ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: