Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

Δηλώσεις υφυπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ για «Μακεδόνες"

Δηλώσεις υφυπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ για «Μακεδόνες"

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», ισχυρίστηκε ότι «η κατάσταση των «Μακεδόνων» που ζουν στην Ελλάδα, από την άποψη των ελευθεριών τους και των δικαιωμάτων τους, είναι πάρα πολύ δύσκολη».

«Mέσω του Ουράνιου Τόξου, δραστηριοποιούνται επιτυχώς σε διεθνές επίπεδο. Επιτυχώς λειτουργούν και σχετικά με την αναζήτηση της καταγωγής τους, αλλά και όσον αφορά στη διάψευση των ελληνικών ισχυρισμών πως αυτοί είναι κάποιοι σλαβόφωνοι. Τελευταία έφεραν στη δημοσιότητα υλικό αρχείου και μάλιστα από την Ελλάδα, η οποία κάποτε ανεγνώριζε τους «Μακεδόνες"», υποστήριξε ο κ. Πέτρο και συνέχισε λέγοντας:.

«Από την άλλη, επειδή εμείς επιδιώκουμε να καταστούμε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρέπει να απέχουμε από κινήσεις που αφορούν στο άνοιγμα του μακεδονικού ζητήματος στην Ελλάδα, διότι κάτι τέτοιο θα χρησιμοποιηθεί άμεσα εις βάρος μας. Βρισκόμαστε σε πολύ λεπτή θέση, γιατί αποσιωπούμε πράγματα που δεν πρέπει να αποσιωπούνται, προς χάριν της εξυπηρέτησης υψηλόβαθμων συμφερόντων μας».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, «στις γειτονικές με την ΠΓΔΜ χώρες (Αλβανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σλοβενία, Ρουμανία και Τουρκία) ζουν δύο εκατομμύρια ``Μακεδόνες``».

«Αυτός είναι σοβαρός αριθμός που απαιτεί συγκροτημένη και οργανωμένη προσπάθεια από το κράτος μας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που βιώνουν», δήλωσε ακόμη ο κ. Πέτροφ.

Παραπομπή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ...